Jegyzet
Mi is az az Ulysses?
képIsten még mindig örömét leli az Emberben. Akkor meg szüret, Felebarátim!
Lehetséges-lehetetlen
Megváltó halál
Szegények a háborús időkben
Az Ember útja
A Pokol tornáca
Magazin
Autók
Brutális: Jöhet az 1600 lóerős Veyron Super?
Programajánló
Július 2020
H K S C P S V
29301 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Ebben a hónapban
Hírfolyam
14:42 
Csongrád megyében is támogatják a Mintamenza program terjedését
14:41 
Ukrán válság - Az oroszok hajók elsüllyesztésével foglyul ejtették az ukrán flotta egy részét
14:40 
Ukrán válság - Orosz lap: Viktor Janukovicsot állítólag infarktussal kórházban kezelik
14:38 
Versenyuszoda épül Gödöllőn
14:36 
Ukrán válság - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelőit
13:44 
Diszkótragédia - Fenntartotta a korábbi jogerős ítéletet a Kúria a West Balkán-ügyben
Szeged
Szegedi hírek
Bőrgyógyászati távkonzultációs rendszert fejlesztettek Szegeden
Színházi világnapi programok Szegeden
Választás 2014 – Bajnai: áprilisban hosszú távra eldől, az ország merre halad tovább
Balett és fantasztikus vígjáték a Szegedi Nemzeti Színház márciusi műsorán
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
Magazin
Uccai dumák
Hollywoodi világvége
Játék
Kivirágzás vezényszóra
Autók
Plusz 70 lóerőt facsart ki az Audi S3-ból az ABT
Gyüjtemény
WebKozmo
Veresné Novák Katalin: Kellenek a nők a közéletbe
Vajda Júlia: a férfiak szeretik irányítani a nőket
Relax
Vidám képek
Filmleírások
Feketék fehéren
Jegyzet Jegyzet
Az Olimpia igazi eszménye
tráser   2012 July 14, Saturday  
jegyzet
Érj annyit, amennyit teljesítesz! Mit tudnak a mai London 2012 versenyzői minderről? Vélhetőn keveset, alkalmasint és konkrétan semmit...
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
Olimpia. Az ókori görögök játszottak ilyet először. Gondolom szellemi, kulturális előbbre-valóságukat mutatta a Játékok méltósága, barbár szomszédaik fölött. Az idő alatt nem háborúztak! És a résztvevők, az olimpikonok kiléptek az egyébként át nem hágható társadalmi ranglétra hatálya alól, mindenki annyit ért, amennyi sikert a Játékokon elért. Ó, a liberális demokraták azóta is vágyott ideája... Érj annyit, amennyit teljesítesz! Mit tudnak a mai London 2012 versenyzői minderről? Vélhetőn keveset, alkalmasint és konkrétan semmit. De sportolói élményük, tapasztalatuk mégis ilyen irányba ösztökélheti szemléletüket, mondom gyermeteg hittel. Mintha a „jugoszláv" családok nem robbantak volna szét napok alatt egymást megölő szerbekre, horvátokra, bosnyákokra... Mégis reménykednünk kell a résztvevők demokrácia élményében, elvégre megélték mindezt...
 
***

Az egész ott van elrontva, hogy nem én írok rólad, hanem te rólam, vélem hallani Halász Mici síron túli szavait. De ez csak önmentő gonoszkodás, mert valójában Mici itt maradt velünk, távozta ellenére, élete után is. Halász Miklós Szeged legújabb kori történetének most már mindörökké részese marad, és ezen nem változtatnak a következő évtizedek sem. Ha volt ennek a városnak valóságos ismerője, aki nem a szövegek, hanem a köznapi valóságban ismerte az itt élők gondjait, örömeit, Ő volt az.
Előttem a kép, amint nagy barna vagy kék spirál füzetei egyikéből, órákon át, nem szűnő zsurnaliszta teremtőerővel diktált Hernádiné Katikának. Egyikük sem fáradt el a munkában. Ismerte az olajos ügyeket, a Város mindenkori vezetőinek viselt dolgait, a művész világot, s persze amennyire ezt tehette, az alvilágot. Hat évvel ezelőtt, alig 60 évesen, akkoriban úgy tudtuk, meglehetős rejtélyes körülmények között eltűnt közülünk, az Örökkévalóság irányába távozott. Szegényebbek lettünk hiányától. Emberszeretete, megértő mosolya is nagyon hiányzik. Igaz ember volt.

***

Fahangú tücsök muzsikás. Lenyűgöző hangerővel s főként kitartással. Jó tudni hogy megvagy, és éjszakai nyugalomra pökve, húzod rendületlen, kivált úgy éjjeli 1 után, amikor itt a mi fertályunkon, tiéd a pálya egészen. Már hogy a tücsök lánykák bolondulnak-e utánad vagy sem... de hiszen oly ingatagok lehetnek a te fajtádból is, miként a szépséges ember-lányok. Te csak tarts ki, és húzzad, amikor idejét véled. Hanem azért legyen erőd s időd, győzelmed learatására is!!! Ügyelj rá, mert a hegedélés fontos, de a beteljesülés, ami utóbb következik - végül is azért teszed! Tévedek? Öncélú művészféle vagy?

Hozzászólások Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:Hírek arrow SzinesContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player