Szegedi hírek
Bõrgyógyászati távkonzultációs rendszert fejlesztettek Szegeden
(MTI) – A páciensek gyógyulását gyorsabbá, ellátásukat hatékonyabbá tevõ bõrgyógyászati távkonzultációs rendszert fejlesztettek uniós támogatással a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) és a Montana Tudásmenedzsment Kft. szakemberei
Vízilabda ob I - Molnár Tamásék Diapolo Szeged VE néven folytatják
Pingvinfiókák születtek a Szegedi Vadasparkban
Színházi világnapi programok Szegeden
Színházi világnapi programok Szegeden
Választás 2014 – Bajnai: áprilisban hosszú távra eldõl, az ország merre halad tovább
Hírek
Külföldi hírek
Megismételt polgármester-választást tartanak Kosovska Mitrovicában
Kék hírek
Bomba az Orczy parknál - Hatástalanították a bombát, feloldották a korlátozásokat
Egyéb hír
A 10 legnépszerûbb és legkeresettebb kiberbiztonsági állás az online kaszinóiparban
Programajánló
Februr 2023
H K S C P S V
30311 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5
Ebben a hnapban
Hírfolyam
14:42 
Csongrád megyében is támogatják a Mintamenza program terjedését
14:41 
Ukrán válság - Az oroszok hajók elsüllyesztésével foglyul ejtették az ukrán flotta egy részét
14:40 
Ukrán válság - Orosz lap: Viktor Janukovicsot állítólag infarktussal kórházban kezelik
14:38 
Versenyuszoda épül Gödöllõn
14:36 
Ukrán válság - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelõit
13:44 
Diszkótragédia - Fenntartotta a korábbi jogerõs ítéletet a Kúria a West Balkán-ügyben
Szeged
Szegedi hírek
Pingvinfiókák születtek a Szegedi Vadasparkban
Színházi világnapi programok Szegeden
Szabó Gábor akadémikust javasolja rektornak a Szegedi Tudományegyetem szenátusa
Elfogadták szegedi önkormányzat 2014-es költségvetését
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
Magazin
Uccai dumák
Változó világ
Játék
Kivirágzás vezényszóra
Autók
Ezentúl Bugatti Veyronnal is üldözik a bûnt Dubaiban
Szegedi hírek Szegedi hírek
Balett és fantasztikus vígjáték a Szegedi Nemzeti Színház márciusi mûsorán
MTI   2014 February 20, Thursday  

(MTI) – A Szegedi Kortárs Balett új produkciójának premierje és Vinnai András Másikember címû fantasztikus vígjátékának õsbemutatója szerepel többek között a Szegedi Nemzeti Színház márciusi mûsorán.
  Hozzszlsok Nyomtat E-mail PDF

(MTI) - A Szegedi Kortárs Balett új produkciójának premierje és Vinnai András Másikember címû fantasztikus vígjátékának õsbemutatója szerepel többek között a Szegedi Nemzeti Színház márciusi mûsorán.

    Juronics Tamás, a balett mûvészeti vezetõje a teátrum márciusi mûsorát bemutató csütörtöki sajtótájékoztatón elmondta, a társulat új bemutatójának elsõ felvonásában egy Igor Sztravinszkij Tavaszi áldozat címû mûvére készült koreográfiát láthat a közönség. A darabot az együttes 1996-ban már bemutatta, és hosszú évekig hatalmas sikerrel játszotta. A Kossuth-díjas táncmûvész azonban most újrafogalmazta, más oldalról közelítette meg a mûvet, amely középpontjában az a gondolat áll, mely szerint ahhoz, hogy jobb jövõ születhessen, gyakran a társadalom önkéntesen vállalt közös áldozata szükséges.
    Az elõadás második részének alapja egy egészen különleges zenemû, a Berlinben élõ, kortárs dél-korai zeneszerzõnõ, Unszuk Csin Szu címû kompozíciója. A Ligeti György-tanítvány 2009-ben íródott mûve egy tradicionális kínai hangszer, a seng és a nagyzenekar viszonyára épül. A különleges "mimikrijáték" kiváló lehetõséget kínál az emberi viszonyok ábrázolására.
    A szegedi március 7-i premiert követõen a Sztravinszkij-mûvet március 21-én a Budapesti Tavaszi Fesztivál nyitóelõadásaként a Mûvészetek Palotájában a fõvárosi közönség is láthatja, ekkor a második részben Bartók Béla Táncszvitjét adja elõ a Szegedi Kortárs Balett.
    Március 18-án tartják a fiatal kortárs szerzõ, Vinnai András fantasztikus vígjáték mûfaji meghatározású darabja, a Másikember õsbemutatóját Korzó Zeneházban. Barnák László rendezõ úgy fogalmazott, a párkapcsolati sci-fi, albérleti thriller két, akaratán kívül összezárt ember történetén keresztül mutatja be egy szerelem örömét és nyûgét.
    Hagyomány, hogy az 1879-es szegedi nagyárvíz évfordulójához kapcsolódva színházi gálamûsor keretében adják át a Szegedért Alapítvány elismeréseit. Az idei, jubileumi, huszonötödik gálamûsor különleges lesz, hiszen szereplõit a társadalmi szervezet korábbi díjazottjai és támogatottjai közül választották a szervezõk. Így fellép mások mellett Király Levente, a Nemzet színésze, Szecsõdi Ferenc hegedûmûvész és a Fool Moon a cappella együttes.
    Március 27-én, a színházi világnapon a Szegedi Nemzeti Színházban rendezik a MASZK, az országos színészegyesület díjátadó ünnepségét.


Hozzszlsok Kedves Olvas! Jelentkezzen be s akkor hozzszlhat a tmhoz!Webradio.hu - Szegedi, orszgos s sport hrek a nap 24 rjban!:Hírek arrow Balett és fantasztikus vígjáték a Szegedi Nemzeti Színház márciusi mûsoránContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player