WebKozmo
Kecse-Nagy Helga: a játék a legnagyobb élmény
ImageHálás vagyok a szüleimnek, mert mindenben segítettek, hogy a legjobbat tudjam kihozni magamból. Nemcsak anyagi értelemben. Lelkileg és erkölcsileg is mindig velem voltak, támogattak - engem és a húgomat is. Szeretnék én is ilyen őszintén jó és megbízható, szilárd támasza lenni a gyerekeimnek.
Pelle Anita: egyszerre vagyok boldog és fáradt
Árvai Mara: Harmóniára vágyom
Janik Gabriella:Tudni kell kompromisszumokat kötni
Zolnay Kriszta: Megfogalmazhatatlan a szeretet...
Kaczvinszky Emilia: a nők nem mernek nők lenni
Könyv
Hírlevél
Hírlevél
Programajánló
Október 2021
H K S C P S V
272829301 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Ebben a hónapban
Színikínálat
Gyüjtemény
WebKozmo
Vajda Júlia: a férfiak szeretik irányítani a nőket
Relax
Vidám képek
A bor elemzése
Filmleírások
Szüzet szüntess!
WebKozmo WebKozmo
Vajda Júlia: a férfiak szeretik irányítani a nőket
Munkatársunktól   2006 June 27, Tuesday  
Image
Lehetett volna sportoló, úszó vagy atléta. De ötödikes elemistaként már nagyszínpadon énekelt. Lehetett volna angol tanár. De 16 évesen már, Gyimesi Kálmánnál tanult énekelni. Lehetett volna zenetanár. De tanulmányai közben már olasz kisoperákat népszerűsített a Szeged-környéki tanyavilágban. Lehetett volna bárénekesnő a Szeged-bárban. De operaénekesnő lett, mert erre készült, mert ez hozta el Vajda Juli számára a kiteljesedést.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF

- Mit tervezel a nyárra?
- Főleg pihenést. Kicsit behozom a lemaradásaimat, főleg az olvasás terén. A könyvhéten beszereztem néhány új könyvet, mert nagy a lemaradásom, hisz évad közben előadás után nincs energiám olvasni. Meg szeretnék strandra is járni. A Tiszára, de ez most kicsit várat magára a vízállás miatt. Lesz egy nyári kalandom Kálmán Imrével is Siófokon, ahol gálaesten különböző országok énekesei lépnek fel, s mindannyian Kálmán-szerzeményt adunk elő. Tanulnom is kell, mert ősszel Mozart, Don Giovanni-jából Donna Elvirát énekelem, s ezt még tanulnom kell.

- Elégedett vagy a következő évadbeli szerepeiddel?
- Igen, most egész szép operaévadnak nézünk elébe. Tavasszal a Trubadúr és a Windsori víg nők lesz műsoron. Így együtt ez elég izgalmas és sokféle és számomra mindegyik új.

- Szerepálmok?
- Nem tudom. Biztosan szívesen elénekelnék olyan szerepeket, amiket eddig még nem, mert nem játszottuk. De ma már egész másképp látom ezt az egész szakmát, mint korábban. Mostanában sok prózai szerepet játszottam és nagyon megszerettem.

- Ez nem áll messze a kisoperáktól, a Tanyaszínház világától .
- Igen. A "beszédének" nagyon izgalmas és jó, s most valahogy visszatértem ehhez. Nem azért, mert nem kell annyit skálázni hozzá, hanem mert másfajta sikerérzés, másfajta megmutatkozás, mint az opera. Meg egy kis megújulás is.
A sokoldalúsághoz és a tapasztalatszerzéshez ez jó. Ezért, válaszolva a "szerepálomra, nem biztos, hogy operát mondanék. Szívesen találkoznák még olyan "Hegedűs a háztetőn" Goldéjével vagy hasonló prózai szereppel. De remélem, találok még a koromnak megfelelő, még általam nem énekelt szerepet is.

- Az operaénekes is talál, ugye, a lelkéhez közel álló szerepet?
- Annak idején Gyimesi Kálmánnál kezdtem énekelni tanulni, 16 évesen. Akkor voltak szerepálmaim, slágeráriáim. Például Aida. Gyimesi Kálmán próbálta elmagyarázni nekem, nem nekem valóak, nem illenek a habitusomhoz, és egyáltalán semmihez. Ezt a szerepkört felejtsd el! Ilyet soha nem fogsz énekelni! - mondta. De én mindenáron a legjavát akartam és még otthon is ezeket gyakoroltam. Aztán én is kezdtem a szinpadon a nadrág - szerepekkel, a kislány-formákkal és végül eljutottam a szubrett-szerepekig. Úgy vélem, van olyan szerep, ami az embernek való. S van, hogy valami annyira stimmel
vele, hogy lubickolhat benne. Ez persze, csak utólag derül ki, amikor már megcsinálta, amikor már próbálja. Akkor érzi, hogy ez minden mozzanatában az övé, hogy ez minden szempontból neki íródott.

- A te szerepköröd a lírai szubrett.
- Amelyek igazán jól állnak nekem, a hangomnak az valóban Cosi Fan Tutte Despina, Donizetti Don Pasquale vagy Musette a Bohéméletből.Hozzászólások Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:Hírek arrow GyűjteményContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player