Jegyzet
Mi is az az Ulysses?
képIsten még mindig örömét leli az Emberben. Akkor meg szüret, Felebarátim!
Lehetséges-lehetetlen
Megváltó halál
Szegények a háborús idõkben
Az Ember útja
Jön a tavasz
Magazin
Autók
Kakukktojás: Bugatti egy Ferrari találkozón
Programajánló
December 2022
H K S C P S V
2829301 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
Ebben a hnapban
Hírfolyam
14:42 
Csongrád megyében is támogatják a Mintamenza program terjedését
14:41 
Ukrán válság - Az oroszok hajók elsüllyesztésével foglyul ejtették az ukrán flotta egy részét
14:40 
Ukrán válság - Orosz lap: Viktor Janukovicsot állítólag infarktussal kórházban kezelik
14:38 
Versenyuszoda épül Gödöllõn
14:36 
Ukrán válság - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelõit
13:44 
Diszkótragédia - Fenntartotta a korábbi jogerõs ítéletet a Kúria a West Balkán-ügyben
Szeged
Szegedi hírek
Szabó Gábor akadémikust javasolja rektornak a Szegedi Tudományegyetem szenátusa
Elfogadták szegedi önkormányzat 2014-es költségvetését
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
Választás 2014 – Botka: az Orbán-kormány leváltható
Elindult az utastájékoztató-rendszer tesztüzeme a szegedi megállókban
Magazin
Uccai dumák
Halhatatlan õsforrások
Játék
Kivirágzás vezényszóra
Autók
Szent sz*r! Batmobil a pokolból!
Gyüjtemény
WebKozmo
Égetõ Mária: örülök, hogy tehetem, ami a dolgom és amit szeretek
Kissné Novák Éva: Az ember nem magányra született
Relax
Vidám képek
Eltemette elefántja
Jegyzet Jegyzet
A Pokol tornáca
tráser   2013 April 13, Saturday  
Image
A szokottnál most közelebb kerültél Rémkirály sötét udvarához, de változott valami benned? Igaz, ismét váratlan sietséggel történt minden, mintha rád törnék az ajtót, te ezúttal is készületlen...
  Hozzszlsok Nyomtat E-mail PDF
Mondják, csak a szenvedéssel megváltott érzések számítanak, a többi színes ábránd, könnyes felhõjáték. Ha kiállod fényes késeinek próbatételét, megválthat a fájdalom. Ó milyen könnyû szavalni Barátim mások, az elesettek, a többiek emberi méltóságáról, amíg nem éled meg te magad, mit jelent kérni a Nõvért, könyörüljön, enyhítse megaláztatásod nyomorát, tegyen tisztába úgy, mintha lennél kisbaba, rózsaszín s nem ráncos popsival...

***

Éjféltájt fordítsanak másik oldaladra az ágyban, azután késõbb megint, vigyék ki a kacsát és fohászkodj erõsen: Angyal, ne ébredjek forró levemben! Annyi vagy ismét, mint hajdanán voltál abban a régi kórteremben, míg odakint „másik" felszabadítóink bombázták a Nagyállomást. Védelmül elõlük, rendíthetetlen nõvérkéink a Gyermekklinika maradék betegeit kiköltöztették az udvarra... Késõbb Apád (hogy ne fulladj a légszomjtól) béna tested kicipelte a bunkerbõl a fényre, ahol tudatlanul, félelem nélkül nézhetted a kék égen fölöttetek szálló ezüst hasú repülõket, amint nyomukban kis fehér pamacsokként lobbantak az ejtõernyõk, hordozva terhük, a szépen süllyedõ bombákat.

***

Valami hasonlót élhettél át a minap is, de ezúttal nem bombáztak. Ismétlõdött valami, vagy csak játszott veled a Sors? A szokottnál most közelebb kerültél Rémkirály sötét udvarához, de változott valami benned? Igaz, ismét váratlan sietséggel történt minden, mintha rád törnék az ajtót, te ezúttal is készületlen... Zártak csõkoporsóba is, hol leláncolt alvilági szörnyek dörömböltek fejed mögül, már-már letépve bilincseik, és ha tehetnék, rád rontva fölfalnának téged, a pokolbéli Gép szörnyû gyomrába került, kiszolgáltatott Embert. Vén gyerekként hitted: vérfagyasztó kopogásuk õrületet idéz, de van benne rendszer!

***

Valójában csak géphiba az eszement dübörgés, mondták késõbb a kezelõk, nem tûrõképességed tesztelték, bár okkal érezted: zörgõ Fém és Mágnesség rémisztõ árnyéka tornyosult föléd hatalmasan. Amint dicsekedve az átélt borzalmas díszletekkel, melyek alkalmasak lettek volna pusztításodra, fennhangon kérkedtél, egyszeriben megtudtad, milyen sokan jártak az Alvilág tornácán, de õk hallgattak átélt félelmeikrõl... Talán azért járhattál a Pokol tornácán, hogy helyettük is beszélj?


Hozzszlsok Kedves Olvas! Jelentkezzen be s akkor hozzszlhat a tmhoz!Webradio.hu - Szegedi, orszgos s sport hrek a nap 24 rjban!:Hírek arrow SzinesContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player