Jegyzet
Mi is az az Ulysses?
képIsten még mindig örömét leli az Emberben. Akkor meg szüret, Felebarátim!
Lehetséges-lehetetlen
Megváltó halál
Szegények a háborús időkben
Az Ember útja
Jön a tavasz
Magazin
Autók
Hihetetlen: Audi A4 Avantból rozsdás konzervdoboz
Programajánló
Április 2021
H K S C P S V
2930311 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
Ebben a hónapban
Hírfolyam
14:42 
Csongrád megyében is támogatják a Mintamenza program terjedését
14:41 
Ukrán válság - Az oroszok hajók elsüllyesztésével foglyul ejtették az ukrán flotta egy részét
14:40 
Ukrán válság - Orosz lap: Viktor Janukovicsot állítólag infarktussal kórházban kezelik
14:38 
Versenyuszoda épül Gödöllőn
14:36 
Ukrán válság - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelőit
13:44 
Diszkótragédia - Fenntartotta a korábbi jogerős ítéletet a Kúria a West Balkán-ügyben
Szeged
Szegedi hírek
Bőrgyógyászati távkonzultációs rendszert fejlesztettek Szegeden
Pingvinfiókák születtek a Szegedi Vadasparkban
Színházi világnapi programok Szegeden
Elfogadták szegedi önkormányzat 2014-es költségvetését
Balett és fantasztikus vígjáték a Szegedi Nemzeti Színház márciusi műsorán
Magazin
Uccai dumák
Ki fog tanulni?
Játék
Kivirágzás vezényszóra
Autók
Plusz 70 lóerőt facsart ki az Audi S3-ból az ABT
Gyüjtemény
WebKozmo
Égető Mária: örülök, hogy tehetem, ami a dolgom és amit szeretek
Relax
A hőskor hősei 2
Eltemette elefántja
Filmleírások
Intim vallomások
Jegyzet Jegyzet
A Pokol tornáca
tráser   2013 April 13, Saturday  
Image
A szokottnál most közelebb kerültél Rémkirály sötét udvarához, de változott valami benned? Igaz, ismét váratlan sietséggel történt minden, mintha rád törnék az ajtót, te ezúttal is készületlen...
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
Mondják, csak a szenvedéssel megváltott érzések számítanak, a többi színes ábránd, könnyes felhőjáték. Ha kiállod fényes késeinek próbatételét, megválthat a fájdalom. Ó milyen könnyű szavalni Barátim mások, az elesettek, a többiek emberi méltóságáról, amíg nem éled meg te magad, mit jelent kérni a Nővért, könyörüljön, enyhítse megaláztatásod nyomorát, tegyen tisztába úgy, mintha lennél kisbaba, rózsaszín s nem ráncos popsival...

***

Éjféltájt fordítsanak másik oldaladra az ágyban, azután később megint, vigyék ki a kacsát és fohászkodj erősen: Angyal, ne ébredjek forró levemben! Annyi vagy ismét, mint hajdanán voltál abban a régi kórteremben, míg odakint „másik" felszabadítóink bombázták a Nagyállomást. Védelmül előlük, rendíthetetlen nővérkéink a Gyermekklinika maradék betegeit kiköltöztették az udvarra... Később Apád (hogy ne fulladj a légszomjtól) béna tested kicipelte a bunkerből a fényre, ahol tudatlanul, félelem nélkül nézhetted a kék égen fölöttetek szálló ezüst hasú repülőket, amint nyomukban kis fehér pamacsokként lobbantak az ejtőernyők, hordozva terhük, a szépen süllyedő bombákat.

***

Valami hasonlót élhettél át a minap is, de ezúttal nem bombáztak. Ismétlődött valami, vagy csak játszott veled a Sors? A szokottnál most közelebb kerültél Rémkirály sötét udvarához, de változott valami benned? Igaz, ismét váratlan sietséggel történt minden, mintha rád törnék az ajtót, te ezúttal is készületlen... Zártak csőkoporsóba is, hol leláncolt alvilági szörnyek dörömböltek fejed mögül, már-már letépve bilincseik, és ha tehetnék, rád rontva fölfalnának téged, a pokolbéli Gép szörnyű gyomrába került, kiszolgáltatott Embert. Vén gyerekként hitted: vérfagyasztó kopogásuk őrületet idéz, de van benne rendszer!

***

Valójában csak géphiba az eszement dübörgés, mondták később a kezelők, nem tűrőképességed tesztelték, bár okkal érezted: zörgő Fém és Mágnesség rémisztő árnyéka tornyosult föléd hatalmasan. Amint dicsekedve az átélt borzalmas díszletekkel, melyek alkalmasak lettek volna pusztításodra, fennhangon kérkedtél, egyszeriben megtudtad, milyen sokan jártak az Alvilág tornácán, de ők hallgattak átélt félelmeikről... Talán azért járhattál a Pokol tornácán, hogy helyettük is beszélj?


Hozzászólások Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:Hírek arrow SzinesContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player