Szegedi hĂ­rek
Bõrgyógyászati távkonzultációs rendszert fejlesztettek Szegeden
(MTI) – A páciensek gyĂłgyulását gyorsabbá, ellátásukat hatĂ©konyabbá tevõ bõrgyĂłgyászati távkonzultáciĂłs rendszert fejlesztettek uniĂłs támogatással a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Ă©s a Montana Tudásmenedzsment Kft. szakemberei
Vízilabda ob I - Molnár Tamásék Diapolo Szeged VE néven folytatják
Pingvinfiókák születtek a Szegedi Vadasparkban
Színházi világnapi programok Szegeden
Választás 2014 – Bajnai: áprilisban hosszĂş távra eldõl, az ország merre halad tovább
Szabó Gábor akadémikust javasolja rektornak a Szegedi Tudományegyetem szenátusa
HĂ­rek
Külföldi hírek
Haiyan-tájfun - Egy hét alatt 6 millió forint gyûlt össze a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetnél
KĂ©k hĂ­rek
Gáz-riasztó pisztollyal raboltak ki egy pénzváltót Szegeden + videó
Egyéb hír
A 10 legnépszerûbb és legkeresettebb kiberbiztonsági állás az online kaszinóiparban
Programajánló
Október 2023
H K S C P S V
2526272829301
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Ebben a hónapban
HĂ­rfolyam
14:42 
Csongrád megyében is támogatják a Mintamenza program terjedését
14:41 
Ukrán válság - Az oroszok hajók elsüllyesztésével foglyul ejtették az ukrán flotta egy részét
14:40 
Ukrán válság - Orosz lap: Viktor Janukovicsot állítólag infarktussal kórházban kezelik
14:38 
Versenyuszoda épül Gödöllõn
14:36 
Ukrán válság - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelõit
13:44 
Diszkótragédia - Fenntartotta a korábbi jogerõs ítéletet a Kúria a West Balkán-ügyben
Szeged
Szegedi hĂ­rek
Vízilabda ob I - Molnár Tamásék Diapolo Szeged VE néven folytatják
Színházi világnapi programok Szegeden
Választás 2014 – Bajnai: áprilisban hosszĂş távra eldõl, az ország merre halad tovább
Balett és fantasztikus vígjáték a Szegedi Nemzeti Színház márciusi mûsorán
Elindult az utastájékoztató-rendszer tesztüzeme a szegedi megállókban
Magazin
Uccai dumák
Halhatatlan õsforrások
Játék
Kivirágzás vezényszóra
AutĂłk
Bemutatta a BMW az elsõ elektromos meghajtású modelljét
Szegedi hĂ­rek Szegedi hĂ­rek
Színházi világnapi programok Szegeden
MTI   2014 February 26, Wednesday  

Idén a Szegedi Nemzeti Színházban tartja a MASZK Országos Színészegyesület színházi világnapi gáláját március 27-én. A programhoz a Szegedi Szabadtéri Játékok is csatlakozik: tudományos konferenciát rendeznek.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
(MTI) - Idén a Szegedi Nemzeti Színházban tartja a MASZK Országos Színészegyesület színházi világnapi gáláját március 27-én. A programhoz a Szegedi Szabadtéri Játékok is csatlakozik: tudományos konferenciát rendeznek.

Hegedûs D. Géza, a MASZK Országos Színészegyesület elnöke az esemény szerdai budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: már 14. éve rendezik meg a színházi világnap alkalmából a jótékonysági gálaestet, amelynek bevételébõl a rászoruló, idõs színészeket támogatják. Az idei gálán fõként a háromtagozatú szegedi színház mûvészei szerepelnek, házigazdaként pedig Király Levente lép színpadra. A gálaesten szakmai díjakat is átadnak, köztük a Gobbi Hilda-életmûdíjat, a pályakezdõknek odaítélhetõ Soós Imre-díjakat, a Vámos László-, a Kállai Ferenc- és a Hevesi Sándor-díjat, valamint a Szabadtéri Színházak Szövetségének Amfiteátrum-díját. Gyüdi Sándor, a Szegedi Nemzeti Színház fõigazgatója rámutatott, hogy vidéki színház harmadszor lehet házigazdája az eseménynek, és büszkék arra, hogy ezúttal õk adhatnak otthont a gálának. Mint mondta, az esten kihasználják a háromtagozatúságból eredõ adottságaikat, a mûsorban teret kapnak az énekesek és a táncmûvészek is. Kiemelte, hogy a nemzet színészei közül hárman - Király Levente mellett Molnár Piroska és Haumann Péter is - fellép az esten. A résztvevõk között említette Kovács Zsuzsát, Gyurkovics Zsuzsát, Fehér Annát, Gidró Katalint és Barnák Lászlót is.
   
Herczeg Tamás, a Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatója elmondta, hogy a programhoz a fesztivál is csatlakozik: tudományos konferenciát rendeznek annak alkalmából, hogy a Szegedi Szabadtéri Játékok a második világháború miatti kényszerszünet után 55 évvel ezelõtt, 1959-ben  indult újra. Az igazgató arról is szólt, hogy amióta mûködik a szabadtéri játékok, elõször változtatnak jelentõsen a színpadi tér elhelyezésén, ami szintén indokolja a fesztivál újragondolását. A kétnapos konferenciát, amelyre 16 elõadót kértek fel, Tér, mûvészet, szellemiség címmel rendezik meg. A Szegedi Szabadtéri Játékok létét, szellemiségét Szeged városa, a tudományegyetem és a püspökség hármasa határozza meg, a konferencia megnyitóját is ez a hármasság fogja jellemezni - tette hozzá.
   
A március 27-én délután kezdõdõ konferencián számos aspektusból ismerhetik meg az érdeklõdõk hazánk legnagyobb nyári szabadtéri színházának történetét, mûködését, a városra gyakorolt kulturális hatását. Az elõadók aktualitásokra is kitekintenek, így például az idei évadot jelentõsen meghatározó Dóm-rekonstrukció is terítékre kerül. A konferenciához kiegészítõ programként kiállítás és könyvbemutató is kapcsolódik. A teljes program a szegediszabadteri.hu oldalon található meg.

Hozzászólások Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:HĂ­rek arrow SzĂ­nházi világnapi programok SzegedenContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player