1. lap. Összesen 4.
Ananászos natúr csirkemell
Elkészítés:
A fűszerezett, kiklopfolt mellekbe göngyöljük bele a vajon megfuttatott ananászdarabkákat. Fogvájóval szúrjuk át a roládok végét, hogy grillezésnél nehogy szétnyíljanak. Helyezzük a rácsra, majd gyakori, apró forgatások mellet pirítsuk meg a teljes külső felületét.
Elkészíthetjük külön is a húst és a gyümölcsöket. Ízlés szerint bármilyen gyümölcsöt grillezhetünk, ami nem túl lédús.
Tálalásnál a gyümölcsöt egyszerűen a húsra helyezzük.

Az elmaradhatatlan barbecue (BBQ) mártás
Hozzávalók:
1 1/2 csésze barna cukor
1 1/2 csésze ketchup
1/2 csésze vörös borecet
1/2 csésze víz
1 evőkanálnyi Worcestershire szósz
2 1/2 evőkanálnyi mustár
2 teáskanálnyi pirospaprika
2 teáskanálnyi só
1 1/2 teáskanálnyi bors
1 csipetnyi erős paprika szósz
Elkészítés:
A hozzávalókat egy tálba öntjük, majd egy botmixer segítségével simára turmixoljuk.
Mustáros grillbatyu
Hozzávalók:
Ez azon kevés receptjeim egyike, amit karajból készítek, méghozzá rövidkarajból. Ezt a húsfélét szárazsága miatt - szinte teljesen zsírmentes - nem szoktuk grillezéshez javasolni. A következő módon elkészítve biztosak lehetünk benne, hogy a végeredmény meglepően ízletes lesz.
Elkészítés:
Két szelet karajt klopfoljunk ki, majd fektessünk le egymás mellé. Az egyiket kenjük meg mustárral, tegyünk rá egy paradicsomkarikát, majd szórjuk meg kevés reszelt sajttal. A másik szelet húst helyezzük rá, s a széleit erőteljesen nyomkodjuk össze. Oldalanként kb. 4-6 perc alatt a hús átsül, azonban a benne lévő mustár, illetve sajt nem engedi kiszáradni.

Rokfortos szűz egészben grillezve
Hozzávalók:
Ezt a fogást az ínyencek figyelmébe ajánlom. Előkészítése nagyon egyszerű, de a grillezésnél már jobban résen kell lennünk.
Elkészítés:
Fogjunk egy egész szűzpecsenyét - kb. 35 - 50 dkg közöttit. Hosszanti irányban az egyik oldalát vágjuk be oly módon, hogy a húst félbe tudjuk nyitni. Nagyon gyengén klopfoljuk meg, tegyünk bele reszelt rokfort sajtot, de akár a márványsajt is kitűnő. Óvatosan hosszában csukjuk be. Ha jól csináltuk, akkor ismét egy hengerformájú pecsenyét kaptunk. Egy hosszú hústű segítségével fogjuk össze, majd minden oldalról egyenletesen süssük át. Miután a hús viszonylag vastag, ezért nagyon kell ügyelnünk arra, hogy kívülről ne égjen meg, a belseje pedig enyhén rózsaszín maradjon.

Wellness-nyárs
Elkészítés:
A pulyka vagy csirkemellet vágjuk 3 x 3 cm-es kockákra. Mossunk meg friss kaprot, újhagymát, vagy póréhagymát, dörzsöljük meg a tenyerünk között, mintha papírt sodornánk. Ilyenkor a rostok szétnyílnak, s jobban kiadják az ízeket. Helyezzük rá a mellszeleteket, majd egy nyársra tűzve tegyük a grill rácsra. Salátával és lime-al tálaljuk.

|< Kezdő
< Előző
1
2
3
4
Következő >
Utolsó >|
Hozzászólások Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!