Receptek
Tiramisuk
ImageA tiramisu az olasz konyha egyik klasszikusa. Habár a piskóták áztatásához leginkább a marsalát részesítik elõnyben, azért szívesen használnak brandyt, konyakot vagy rumot is.
Bodzából nemcsak szörp
Spenót?!
Almáskertek ajándéka
Készítsünk fagylaltot!
Meggyesek
Gasztro
Kóstoló Kommandó
Végre kert a Ligetben
Van Dlusztusunk hozzá
Nyarak üdítõje a rozé
Gasztro-folklór
Az erdélyi konyha ízei
Borászatok
Tokaj - Hétszõlõ
Programajánló
Jnius 2023
H K S C P S V
2930311 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
Ebben a hnapban
Törzsasztal
Frankóságok
Óriás túrógombóc
Óriás túrógombócFrank Sándor mesterszakács és Ferenczi Dezsõ óriás túrógombócot készít.
Gasztro-folklór
Fröccs történet
FröccsBarta László, az Algyõi Halászcsárda tulajdonosa gasztro-történeti elõadásában a fröccsrõl beszél.
Sztárinterjúk
Gyömbér László, Szatymaz polgármestere
Gyömbér László mesél életérõl...
Receptek Receptek
Grillételek
Munkatársunktól   2010 August 03, Tuesday  
Image
A hagyományos szalonnasütés és nyársalás helyett (vagy mellett) manapság a grillezés a nyári szezon egyik leghangulatosabb programja. Nos, íme sok-sok kipróbált, fantasztikus grill recept.
  Hozzszlsok Nyomtat E-mail PDF


Ananászos natúr csirkemell


Elkészítés:
A fûszerezett, kiklopfolt mellekbe göngyöljük bele a vajon megfuttatott ananászdarabkákat. Fogvájóval szúrjuk át a roládok végét, hogy grillezésnél nehogy szétnyíljanak. Helyezzük a rácsra, majd gyakori, apró forgatások mellet pirítsuk meg a teljes külsõ felületét.
Elkészíthetjük külön is a húst és a gyümölcsöket. Ízlés szerint bármilyen gyümölcsöt grillezhetünk, ami nem túl lédús.
Tálalásnál a gyümölcsöt egyszerûen a húsra helyezzük.

Az elmaradhatatlan barbecue (BBQ) mártás


Hozzávalók:
1 1/2 csésze barna cukor
1 1/2 csésze ketchup
1/2 csésze vörös borecet
1/2 csésze víz
1 evõkanálnyi Worcestershire szósz
2 1/2 evõkanálnyi mustár
2 teáskanálnyi pirospaprika
2 teáskanálnyi só
1 1/2 teáskanálnyi bors
1 csipetnyi erõs paprika szósz


Elkészítés:
A hozzávalókat egy tálba öntjük, majd egy botmixer segítségével simára turmixoljuk.

 


Mustáros grillbatyu

Hozzávalók:
Ez azon kevés receptjeim egyike, amit karajból készítek, méghozzá rövidkarajból. Ezt a húsfélét szárazsága miatt - szinte teljesen zsírmentes - nem szoktuk grillezéshez javasolni. A következõ módon elkészítve biztosak lehetünk benne, hogy a végeredmény meglepõen ízletes lesz.


Elkészítés:
Két szelet karajt klopfoljunk ki, majd fektessünk le egymás mellé. Az egyiket kenjük meg mustárral, tegyünk rá egy paradicsomkarikát, majd szórjuk meg kevés reszelt sajttal. A másik szelet húst helyezzük rá, s a széleit erõteljesen nyomkodjuk össze. Oldalanként kb. 4-6 perc alatt a hús átsül, azonban a benne lévõ mustár, illetve sajt nem engedi kiszáradni.


Rokfortos szûz egészben grillezve


Hozzávalók:
Ezt a fogást az ínyencek figyelmébe ajánlom. Elõkészítése nagyon egyszerû, de a grillezésnél már jobban résen kell lennünk.

Elkészítés:
Fogjunk egy egész szûzpecsenyét - kb. 35 - 50 dkg közöttit. Hosszanti irányban az egyik oldalát vágjuk be oly módon, hogy a húst félbe tudjuk nyitni. Nagyon gyengén klopfoljuk meg, tegyünk bele reszelt rokfort sajtot, de akár a márványsajt is kitûnõ. Óvatosan hosszában csukjuk be. Ha jól csináltuk, akkor ismét egy hengerformájú pecsenyét kaptunk. Egy hosszú hústû segítségével fogjuk össze, majd minden oldalról egyenletesen süssük át. Miután a hús viszonylag vastag, ezért nagyon kell ügyelnünk arra, hogy kívülrõl ne égjen meg, a belseje pedig enyhén rózsaszín maradjon.

 

Wellness-nyárs

Elkészítés:
A pulyka vagy csirkemellet vágjuk 3 x 3 cm-es kockákra. Mossunk meg friss kaprot, újhagymát, vagy póréhagymát, dörzsöljük meg a tenyerünk között, mintha papírt sodornánk. Ilyenkor a rostok szétnyílnak, s jobban kiadják az ízeket. Helyezzük rá a mellszeleteket, majd egy nyársra tûzve tegyük a grill rácsra. Salátával és lime-al tálaljuk.




Hozzszlsok Kedves Olvas! Jelentkezzen be s akkor hozzszlhat a tmhoz!



Webradio.hu - Szegedi, orszgos s sport hrek a nap 24 rjban!:Hírek arrow Gasztro



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player