Receptek
Tiramisuk
ImageA tiramisu az olasz konyha egyik klasszikusa. Habár a piskóták áztatásához leginkább a marsalát részesítik elõnyben, azért szívesen használnak brandyt, konyakot vagy rumot is.
Bodzából nemcsak szörp
SpenĂłt?!
Almáskertek ajándéka
Grillételek
KĂ©szĂ­tsĂĽnk fagylaltot!
Gasztro
KĂłstolĂł KommandĂł
VĂ©gre kert a Ligetben
Van Dlusztusunk hozzá
Nyarak üdítõje a rozé
Gasztro-folklĂłr
A halételek különleges ízvilága
Borászatok
Tokaj - Hétszõlõ
Programajánló
M�jus 2024
H K S C P S V
29301 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Ebben a h�napban
Törzsasztal
Frankóságok
Fogasfilé pórélevélben
Frank Sándor mesterszakács és Ferenczi Dezsõ fogasfilét készít pórélevélbe göngyölve.
Gasztro-folklĂłr
Fröccs történet
FröccsBarta László, az Algyõi Halászcsárda tulajdonosa gasztro-történeti elõadásában a fröccsrõl beszél.
Sztárinterjúk
Gyömbér László, Szatymaz polgármestere
Gyömbér László mesél életérõl...
Receptek Receptek
Tésztaételek
MunkatársunktĂłl   2010 June 28, Monday  
Image
A gyors és egyszerû receptek alapanyaga gyakran tészta. Amíg a tésztát a vízben megfõzzük, elkészíthetõ a szósz....
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF

Sáfrányos-spárgás penne

Hozzávalók
- 45 dkg penne (tollhegy) tészta
- 24 zöld spárgafej
- 15 dkg csiperkegomba
- 2 csipetnyi sáfrány
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 evõkanál olaj
- 25 dkg (konzerv) aprórák
- 2 evõkanál apróra vágott snidling
- 1 evõkanál apróra vágott bazsalikom
- 1 evõkanál balzsamecet
- õrölt bors
- sĂł

Elkészítés
A tésztát sós, sáfrányos vízben kifõzzük, majd hideg vízzel leöblítjük, és lecsöpögtetjük. A spárgákat megmossuk, kemény részüket kivágjuk, a többit gõzben puhára pároljuk, hideg vízzel leöblítjük, és lecsöpögtetjük. A gombákat megtisztítjuk, száraikat kitörjük (készíthetünk belõle levest), a kalapokat vékonyan felszeleteljük. 2 evõkanál forró olajban a rákokat és a zúzott fokhagymát átforgatjuk, majd hozzáadjuk a gombás szószt, és nagylángon puhára pároljuk. A snidlinggel és a bazsalikommal megszórjuk, majd levesszük a tûzrõl. A maradék olajat meg az ecetet simára keverjük, és sóval, borssal ízesítjük. A gombás szószt a tésztához keverjük, az ecetes mártással meglocsoljuk, folpackkal lefedjük, és tálalásig hûtõben érleljük.


Padlizsános pizza

Hozzávalók
- 30 dkg pizzatészta
- 1 padlizsán
- 10 dkg padlizsánkrém
- 15 dkg sajt
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 evõkanál olaj
- 4 dkg apróra vágott parmezán sajt
- 4 mentalevél
- 1 evõkanál balzsamecet
- õrölt bors
- sĂł

Elkészítés
A padlizsánt megmossuk, szárazra töröljük, a kalapját levágjuk, húsát fél cm vastagon felkarikázzuk. Sóval meghintjük, és szitán 10 percig állni hagyjuk. A mentaleveleket apróra vágjuk. A padlizsánkrémet, a sajtot, a zúzott fokhagymát, a mentát meg az olajat összekeverjük, és sóval, borssal ízesítjük. A padlizsánokat konyhai papírtörlõre szedjük, hogy a nedvességet felitassuk. A tésztát kerek formába simítjuk, a padlizsános krémmel megkenjük, rárakjuk a padlizsánkarikákat, a parmezánnal megszórjuk, és sóval, borssal meghintjük. Végül meleg sütõben megsütjük. Amikor kész, a balzsamecettel meglocsoljuk, és langyosan tálaljuk.


Padlizsános lasagne

Hozzávalók
- 25 dkg lasagne tészta
- 25 dkg koktélparadicsom
- 70 dkg padlizsán
- 30 dkg juhtĂşrĂł
- 4 evõkanál tej
- 10 dkg spenĂłt
- snidling
- 4 evõkanál olaj
- õrölt bors
- sĂł


Elkészítés
A padlizsánt vágjuk fél centi vastag szeletekre, sózzuk be, és hagyjuk állni. A juhsajtot keverjük össze a felaprított snidlinggel és a tejjel. Ha nem kapunk friss lasagne tésztát, akkor több tejjel, hígabb masszát készítsünk. Karikázzuk fel a paradicsomokat is. A lemosott padlizsánszeleteket roston süssük meg, majd borsozzuk, és ha szükséges, sózzuk újra. Egy kiolajozott tepsibe rétegezzük bele a hozzávalókat: egy réteg tésztát, a sajtos szószt, a padlizsánt, a felezett paradicsomot, a spenótlevelet, aztán ismét tészta következik. A végén paradicsommal zárjunk, és kevés olajjal locsoljuk meg. Alufóliával lefedve, 200 °C-ra elômelegített sütôben 15 perc alatt készre süthetjük.


Aszalt-paradicsomos metélt

Hozzávalók
- 40 dkg szélesmetélt tészta
- 10-12 szem aszalt paradicsom
- egy marék friss bazsalikomlevél
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 dl olĂ­vaolaj
- fenyõmag

Elkészítés
Lobogó, sós vízben kifõzzzük a tésztát. Közben elkészítjük az öntetet. Egy kis tálba tesszük a csíkokra vágott aszalt paradicsomot és a bazsalikomot, a felaprított fokhagymát meg a fenyõmagot, majd az egészet bõségesen meglocsoljuk olívaolajjal A kifõtt tésztát leszûrjük, ráöntjük az olajat, és azonnal tálaljuk.




Hozz�sz�l�sok Kedves Olvas�! Jelentkezzen be �s akkor hozz�sz�lhat a t�m�hoz!



Webradio.hu - Szegedi, orsz�gos �s sport h�rek a nap 24 �r�j�ban!:Hírek arrow Gasztro



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player