2. lap. �sszesen 3.
Sáfrányos-spárgás penne
Hozzávalók
- 45 dkg penne (tollhegy) tészta
- 24 zöld spárgafej
- 15 dkg csiperkegomba
- 2 csipetnyi sáfrány
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 evõkanál olaj
- 25 dkg (konzerv) aprórák
- 2 evõkanál apróra vágott snidling
- 1 evõkanál apróra vágott bazsalikom
- 1 evõkanál balzsamecet
- õrölt bors
- sĂł
ElkĂ©szĂtĂ©s
A tĂ©sztát sĂłs, sáfrányos vĂzben kifõzzĂĽk, majd hideg vĂzzel leöblĂtjĂĽk, Ă©s lecsöpögtetjĂĽk. A spárgákat megmossuk, kemĂ©ny rĂ©szĂĽket kivágjuk, a többit gõzben puhára pároljuk, hideg vĂzzel leöblĂtjĂĽk, Ă©s lecsöpögtetjĂĽk. A gombákat megtisztĂtjuk, száraikat kitörjĂĽk (kĂ©szĂthetĂĽnk belõle levest), a kalapokat vĂ©konyan felszeleteljĂĽk. 2 evõkanál forrĂł olajban a rákokat Ă©s a zĂşzott fokhagymát átforgatjuk, majd hozzáadjuk a gombás szĂłszt, Ă©s nagylángon puhára pároljuk. A snidlinggel Ă©s a bazsalikommal megszĂłrjuk, majd levesszĂĽk a tĂ»zrõl. A maradĂ©k olajat meg az ecetet simára keverjĂĽk, Ă©s sĂłval, borssal ĂzesĂtjĂĽk. A gombás szĂłszt a tĂ©sztához keverjĂĽk, az ecetes mártással meglocsoljuk, folpackkal lefedjĂĽk, Ă©s tálalásig hĂ»tõben Ă©rleljĂĽk.
Padlizsános pizza
Hozzávalók
- 30 dkg pizzatészta
- 1 padlizsán
- 10 dkg padlizsánkrém
- 15 dkg sajt
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 evõkanál olaj
- 4 dkg apróra vágott parmezán sajt
- 4 mentalevél
- 1 evõkanál balzsamecet
- õrölt bors
- sĂł
ElkĂ©szĂtĂ©s
A padlizsánt megmossuk, szárazra töröljĂĽk, a kalapját levágjuk, hĂşsát fĂ©l cm vastagon felkarikázzuk. SĂłval meghintjĂĽk, Ă©s szitán 10 percig állni hagyjuk. A mentaleveleket aprĂłra vágjuk. A padlizsánkrĂ©met, a sajtot, a zĂşzott fokhagymát, a mentát meg az olajat összekeverjĂĽk, Ă©s sĂłval, borssal ĂzesĂtjĂĽk. A padlizsánokat konyhai papĂrtörlõre szedjĂĽk, hogy a nedvessĂ©get felitassuk. A tĂ©sztát kerek formába simĂtjuk, a padlizsános krĂ©mmel megkenjĂĽk, rárakjuk a padlizsánkarikákat, a parmezánnal megszĂłrjuk, Ă©s sĂłval, borssal meghintjĂĽk. VĂ©gĂĽl meleg sĂĽtõben megsĂĽtjĂĽk. Amikor kĂ©sz, a balzsamecettel meglocsoljuk, Ă©s langyosan tálaljuk.
Padlizsános lasagne
Hozzávalók
- 25 dkg lasagne tészta
- 25 dkg koktélparadicsom
- 70 dkg padlizsán
- 30 dkg juhtĂşrĂł
- 4 evõkanál tej
- 10 dkg spenĂłt
- snidling
- 4 evõkanál olaj
- õrölt bors
- sĂł
ElkĂ©szĂtĂ©s
A padlizsánt vágjuk fĂ©l centi vastag szeletekre, sĂłzzuk be, Ă©s hagyjuk állni. A juhsajtot keverjĂĽk össze a felaprĂtott snidlinggel Ă©s a tejjel. Ha nem kapunk friss lasagne tĂ©sztát, akkor több tejjel, hĂgabb masszát kĂ©szĂtsĂĽnk. Karikázzuk fel a paradicsomokat is. A lemosott padlizsánszeleteket roston sĂĽssĂĽk meg, majd borsozzuk, Ă©s ha szĂĽksĂ©ges, sĂłzzuk Ăşjra. Egy kiolajozott tepsibe rĂ©tegezzĂĽk bele a hozzávalĂłkat: egy rĂ©teg tĂ©sztát, a sajtos szĂłszt, a padlizsánt, a felezett paradicsomot, a spenĂłtlevelet, aztán ismĂ©t tĂ©szta következik. A vĂ©gĂ©n paradicsommal zárjunk, Ă©s kevĂ©s olajjal locsoljuk meg. AlufĂłliával lefedve, 200 °C-ra elĂ´melegĂtett sĂĽtĂ´ben 15 perc alatt kĂ©szre sĂĽthetjĂĽk.
Aszalt-paradicsomos metélt
Hozzávalók
- 40 dkg szélesmetélt tészta
- 10-12 szem aszalt paradicsom
- egy marék friss bazsalikomlevél
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 dl olĂvaolaj
- fenyõmag
ElkĂ©szĂtĂ©s
LobogĂł, sĂłs vĂzben kifõzzzĂĽk a tĂ©sztát. Közben elkĂ©szĂtjĂĽk az öntetet. Egy kis tálba tesszĂĽk a csĂkokra vágott aszalt paradicsomot Ă©s a bazsalikomot, a felaprĂtott fokhagymát meg a fenyõmagot, majd az egĂ©szet bõsĂ©gesen meglocsoljuk olĂvaolajjal A kifõtt tĂ©sztát leszĂ»rjĂĽk, ráöntjĂĽk az olajat, Ă©s azonnal tálaljuk.
Hozz�sz�l�sok Kedves Olvas�! Jelentkezzen be �s akkor hozz�sz�lhat a t�m�hoz!