JAM -Az életrevaló tudás
Rendhagyó árnyéknap a kaszárnyában
Rendhagyó árnyéknapon vehetett rész közel 100 diák a hódmezővásárhelyi Zrínyi laktanyában. 2007. június 13-án egy napra bevonulhattak és belekostólhattak a katonalétbe.
Global Village Camp
Bezárult a JAM utca
Szavazzon a legjobb diákvállalkozásra!
Bridge Fair
Nem a szavak, hanem a tettek beszélnek
Karrier
Állásszerzés
Vállalati kultúrák és munkavállalás
Karriertanács
Öregdiák mozgalom a Szegedi Tudományegyetemen
EUkarrier
EURODESK
Programajánló
Január 2021
H K S C P S V
282930311 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Ebben a hónapban
Állás és karrier
Állásszerzés
Álláskeresési stratégiák
Karriertanács
Karrier szótár
EUkarrier
Pályakezdőknek 2.
Pályakezdők munkatapasztalat szerzési támogatása

JAM -Az életrevaló tudás JAM -Az  életrevaló tudás
Közgazdaságtan vezetőknek
JAM Stáb   2007 August 24, Friday  

A Citibank Zrt. támogatja a magyar pénzügyi és közgazdasági oktatást. Az egyhetes Közgazdaságtan Vezetőknek elnevezésű tábort, Piliscsabán rendezték meg középiskolás diákoknak.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF

A Citibank Zrt. támogatja a magyar pénzügyi és közgazdasági oktatást. Az egyhetes  Közgazdaságtan Vezetőknek elnevezésű tábort immár 14. alkalommal, idén augusztus 12-18. között Piliscsabán rendezték meg 30 középiskolás diák és 30 közgazdaságtan-tanár részvételével.

A Közgazdaságtan Vezetőknek Képzés a Foundation for Teaching Economics (FTE) amerikai non-profit szervezet oktatási programja. Az FTE magyar partnere a Junior Achievement Magyarország Alapítvány (JAM). A JAM munkatársai szervezték meg a tábort, ők választották ki a résztvevőket nyílt pályázat útján.

A Közgazdaságtan Vezetőknek Képzés célja, hogy Magyarország jövőbeli vezetőit megismertesse a piacgazdaság működésével, és fejlessze motivációs képességeiket. A program célja ugyanakkor, hogy az ország minden részéből érkező tanárok megismerjék és elsajátítsák az interaktív tanítási módszereket, hogy a közgazdaságtant élvezetesebbé és érthetőbbé tegyék diákjaik számára.

A vezetőképző tréning során a diákok megtanulják a közgazdaságtan alapjait és elsajátítják a gazdasági gondolkodásmódot, megismerkednek a különböző vezetési stílusokkal és megtanulnak csapatban dolgozni. A tanárok pedig új tanítási stratégiákkal és interaktív szimulációs játékokkal ismerkednek meg, melyeket később alkalmazni tudnak az oktatásban. Az előadók amerikai és magyar szakemberek.

A hatnapos program nagy jelentőséget tulajdonít a szemléletalakításnak, a tanárok és a diákok megismerhetik az etikus üzleti gondolkodást és a felelős vállalati magatartást.

Az FTE 14 éve szervezi a Közgazdaságtan Vezetőknek programot Magyarországon a Citi Alapítvány támogatásával. A programértékelések azt mutatják, hogy a résztvevő diákok és tanárok a program után jobban megértik a gazdasági folyamatokat, melyek a mindennapi életüket is befolyásolják.

„Ezt a programot immár 14 éve támogatja a Citibank Magyarországon, és az elmúlt évek sikere azt bizonyította számunkra, hogy nagy szükség van a közgazdasági-pénzügyi oktatásra már a középiskolások körében." - mondta Batara Sianturi úr, a Citibank Zrt. lakossági üzletágának vezetője.  „2004-ben a Citi és a Citi Alapítvány közösen kötelezettséget vállalt, hogy a következő 10 évben 200 millió dollárral támogatunk pénzügyi oktatási programokat világszerte. Az elmúlt évek sikerére alapozva úgy döntöttünk, hogy tovább folytatjuk a tábor támogatását Magyarországon, Bulgáriában, Csehországban, Romániában és Szlovákiában. A tábor kiváló alkalom arra, hogy a résztvevők elsajátítsák a közgazdaságtan alapjait és megszeressék ezt a tárgyat. A sok érdekes szimulációs játék során megismert gazdasági összefüggések és vállalatvezetési stílusok mind olyan képességeket fejlesztenek, melyekre Magyarország jövőbeli vezetőinek nagy szüksége lesz." -  tette hozzá Sianturi úr.

A Citibank Zrt. részéről Hencz Éva, média- és közösségi kapcsolatokért felelős ügyvezető igazgató „Kommunikáció egy globális nagyvállalatnál" címmel tart előadást a résztvevőknek.
Hozzászólások Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:Hírek arrow Karrier arrow Közgazdaságtan vezetőknekContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player