Karriertanács
A társas vállalkozás
Amennyiben úgy érzed, hogy csapatban jobb eredményeket tudnál elérni, és a vállalkozást sikeressé tételéhez, partnerekre van szükséged, társas vállalkozást érdemes alapítanod.
Az egyéni vállalkozás
Képzések
Beilleszkedés
Szakmai gyakorlatszerzés
Önéletrajz és kisérő levél
Karrier
JAM -Az életrevaló tudás
JAM - Az életre való tudás
Állásszerzés
Ismét Állásbörze
EUkarrier
Az EU-ban is folytatható a master képzés
Programajánló
Január 2021
H K S C P S V
282930311 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Ebben a hónapban
Állás és karrier
Állásszerzés
Álláskeresési stratégiák
Karriertanács
Karrier tervezés
EUkarrier
Pályakezdőknek 2.
Pályakezdők munkatapasztalat szerzési támogatása

Karriertanács Karriertanács
Karrier tervezés
Munkatársunktól   2006 March 08, Wednesday  

Karrier tervezés lépései
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
Mit lehet tenni az egyetemi évek alatt? 

 

Harmadéves korig, ha van rá lehetőséged, akkor vegyél részt szakkollégiumok, öntevékeny csoportok munkájában és TDK dolgozatok készítésében. Válassz olyan munkahelyet szakmai gyakorlatra, nyári munkára illetve részmunkaidős tevékenységre, ahol a későbbiekben is szívesen dolgoznál, és építs kapcsolatokat, szerezz ismerősöket.

Negyedéves korban informálódj különböző vállalatokról, és az általuk kínált lehetőségekről. Menj el a Karrier Irodába, és kérj segítséget az önéletrajzod megírásához. A tavaszi állásbörzén már olyan céllal vegyél részt, hogy (4-7 hetes) nyári munkát, szakmaigyakorlatot találj magadnak.

Az ötödik év első féléve ideális ahhoz, hogy külföldre menjél ösztöndíjjal, vegyél részt a Karriertervezési kurzusokon, és a Felkészítő Napokon. Érdeklődj és készülj fel arra, hogy "kedvenc" cégednél milyen kiválasztási módszert alkalmaznak. Emellett célszerű a vállalati nyílt napokra, az egyetemi cégprezentációkra is elmenni, bár ez nem mindig egyszerű, ha éppen - amit javasolni szeretnénk - részmunkaidőben már dolgozol valahol.

Az utolsó félévben pedig kapjanak figyelmet az előbbiekben nem említett források: olvasd a heti-napilapok álláshirdetéseit, böngészd az inetrnetet, add le a Karrier Irodába az önéletrajzodat, menj el szakmai fórumokra, konferenciákra és próbálj kapcsolatot  nullépíteni. Vegyél részt a tavaszi állásbörzéken próbainterjúkon és értékelő központ szimulációkon, vizsgáltasd meg kézírásodat, add le önéletrajzodat a standokon stb.

Végül, ha megkaptad diplomádat és még egyetlen állásra sem pályáztál eddig, válassz ki maximum két szakterületet és 10-15 céget, ahová el tudod küldeni a pályázatodat. A nagy többség megnyugtatására közöljük, hogy a fenti lépések között nemcsak "és" kötőszó, hanem "vagy" is szerepelhet, így aggodalomra semmi ok, ha eddig valamit elmulasztottál volna megtenni.

Forrás:
  • Debreceni Egyetem - Pont Szolgáltató központ
  • Szegedi Tudományegyetem - Hallgatói Állásközvetítő és Karrier Iroda
  • Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetem - Karrier Iroda
által kiadott KARRIER CD 2003


Hozzászólások Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:Hírek arrow Karrier arrow Karrier tervezésContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player