Karriertanács
A társas vállalkozás
Amennyiben úgy érzed, hogy csapatban jobb eredményeket tudnál elérni, és a vállalkozást sikeressé tételéhez, partnerekre van szükséged, társas vállalkozást érdemes alapítanod.
Az egyéni vállalkozás
Képzések
Beilleszkedés
Szakmai gyakorlatszerzés
Önéletrajz és kisérő levél
Karrier
JAM -Az életrevaló tudás
Diákok, mint árnyék
Állásszerzés
Jó az agyelszívás?
EUkarrier
Az EU-ban is folytatható a master képzés
Programajánló
Január 2021
H K S C P S V
282930311 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Ebben a hónapban
Állás és karrier
Állásszerzés
Álláskeresési stratégiák
Karriertanács
Beilleszkedés
EUkarrier
Pályakezdőknek 2.
Pályakezdők munkatapasztalat szerzési támogatása

Karriertanács Karriertanács
Karrier szótár
Munkatársunktól   2006 March 08, Wednesday  

A magyar nyelvű álláshirdetésekben is egyre ritkábban szerepelnek magyar szavak, így néha azt sem értjük, milyen munkára is keresnek embert. A szakzsargon megértéséhez adunk most segítséget.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
AC - Assesment Center

Értékelő központ, eljárások összefoglaló neve, amelyekkel a leendő munkakör betöltéséhez szükséges képességeket mérik fel. Itt vizsgálnak mindent, ami az interjú keretei között nem derülhet ki. Egyszerre több jelentkezőt, pályázót, szerepjátékok, és esettanulmányok során ítél meg egy funkcionális vezetőkből és személyzeti munkatársakból álló megfigyelőcsoport. A szerepjátékok és esettanulmányok jellemzik a jövőben betöltendő feladatot, munkakört, imitálják a munkahelyi hangulatot, légkört. Az értékelő központ időtartama a betöltendő pozíciók mennyiségétől függ. A felvenni kívánt személyek számának növekedésével arányosan nő az egyes fordulóban részt vevo jelöltek száma, ezzel együtt a feladatokra fordított ido. A szeminárium a szűrési folyamat leglátványosabb része, amit hosszas előkészítés alapoz meg, és személyre szóló visszajelzések követik. A módszer ötvözi a pszichológiai tesztek felvételét, csoportos, páros és egyéni prezentációs feladatokat. A jelölteket csoportos és páros helyzetgyakorlatok során több élethelyzetben figyeljük meg, amelynek előnye, hogy minden jelölt teljesítményét össze tudjuk hasonlítani a többiekével, valamint, hogy az értékelők mindegyike találkozik minden pályázóval, így a cégvezetés tagjai közvetlenül ítélik meg a jelöltek alkalmasságát, illetve eldöntik, hogy beillik-e a jelölt a szervezetbe vagy az adott funkcionális területen dolgozó csapatba.

AIESEC

Az AIESEC a harmadik legnagyobb nemzetközi, szakmai non-profit szervezet, amely politikamentes, kizárólag diákok által vezetett diákszervezet. 1948-as megalapítása óta, mint a nemzetközi kapcsolatok és megértés eszköze, az AIESEC hozzájárult a diákok képzéséhez és szemléletük formálásához az egész világon. Tagjai a gazdaság különböző területei iránt érdeklődő, egyetemi és főiskolai hallgatók. Az AIESEC a nemzetközi megértés és együttműködés, valamint a demokrácia elveire alapozva fejti ki tevékenységét.
Hozzászólások Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:Hírek arrow Karrier arrow Karrier szótárContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player