JAM -Az életrevaló tudás
Közgazdaságtan vezetőknek
A Citibank Zrt. támogatja a magyar pénzügyi és közgazdasági oktatást. Az egyhetes Közgazdaságtan Vezetőknek elnevezésű tábort, Piliscsabán rendezték meg középiskolás diákoknak.
Global Village Camp
Bezárult a JAM utca
Szavazzon a legjobb diákvállalkozásra!
Bridge Fair
Nem a szavak, hanem a tettek beszélnek
Karrier
Állásszerzés
Vállalati kultúrák és munkavállalás
Karriertanács
Karrier tervezés
EUkarrier
Az új EU tagállamokban többet dolgoznak a munkavállalók
Programajánló
Január 2021
H K S C P S V
282930311 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Ebben a hónapban
Állás és karrier
Állásszerzés
Álláskeresési stratégiák
Karriertanács
Karrier tervezés
EUkarrier
Pályakezdőknek 2.
Pályakezdők munkatapasztalat szerzési támogatása

JAM -Az életrevaló tudás JAM -Az  életrevaló tudás
Rendhagyó árnyéknap a kaszárnyában
JAM stáb   2007 June 27, Wednesday  

Rendhagyó árnyéknapon vehetett rész közel 100 diák a hódmezővásárhelyi Zrínyi laktanyában. 2007. június 13-án egy napra bevonulhattak és belekostólhattak a katonalétbe.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
A reggel 9-től délután 3 óráig tartó kiképzés célja, hogy a diákok betekintést nyerjenek a szerződéses katonai életbe, különös tekintettel a külföldön állomásozó magyar békefenntartók életére.
A Honvédelmi Minisztérium és a Junior Achievement Magyarország együttműködése a JAM Árnyékprogramjának ötletéből jött létre. Az árnyékprogram egy olyan pályaorientációs program, amely a fiatalokat a munka világába kalauzolja el, egy egész munkanap erejéig.
Most lehetőséget kap a felnövekvő nemzedék, hogy megtapasztalja az egyenruhás életet. A jelentkezőket olyan helyzetek elé állították, amelyek által tisztább kép rajzolódik ki előttük a katonaságról, elméleti és gyakorlati szinten egyaránt. Elméleti kiképzéssel indult a nap, majd a Toborzó Iroda munkatársai tájékoztatták a fiatalokat, végül 3 helyszínen terepi gyakorlatokon vehettek részt. Megismerhették az Ellenőrző Áteresztő Pont (EÁP) működését, kipróbálhatták ügyességüket az air-soft fegyverekkel, illetve megtekinthették a Honvédség jelenlegi fegyvereit, gépjárműit, harckocsijait. Ezután elfogyasztották jól megérdemelet ebédjüket a legénységi étkezdében, majd az alakulótéren alaki kiképzésben részesültek. A nap zárásaként Oláh László, a Honvédelmi Minisztérium képviseletében emléklapot adott át a diákoknak.

Joó Anita, a II. Rákóczi Ferenc Szakközépiskola végzős tanulója így látta a rendhagyó Árnyéknapot:
"Nagy sikre van iskolánkban a Junior Achievement Magyarország árnyékprogramjának. Ennek tulajdonképpen az az alapötlete, hogy a pályaválasztás előtt álló fiatalokat hozzásegítse, hogy közelebbről megismerjék azt a tevékenységet, amit életpályájuknak szeretnének választani. Társaink árnyékként követtek vezérigazgatókat, bankárokat, menedzsereket, fejvadászokat.
A június 13-i rendezvény azonban páratlan volt a maga nemében. A JAM előtt még a laktanyák is megnyílnak. Ez rendhagyó program volt, mert egy ember helyett többen, több katona, mondhatni az egész laktanya életébe betekintést nyerhettünk. A rendezvény célja az volt, hogy reális képet kapjunk a magyar katonaságról, valamint az, hogy megjöjjön a kedvünk, vagy végleg elmenjen tőle.
null
A II. Rákóczi Ferenc Szakközépiskolából 13 önkéntes lány vállalta a küldetést a nagy hőség ellenére. Sok izgalmas program várt ránk, többek között elméleti ismereteket kaptunk az általuk használt tankokról és fegyverekről, valamint ki is próbálhattuk azokat. Céllövészetet is tanultunk, persze nem egymás fejéről az almát lőttük, a fabábúkon kopogtak a vaktöltények. Megmutatták nekünk, hogyan történik a határon való mobil ellenőrzőpontokban a fegyver nélküli és a fegyveres civil motozása. Ezek után együtt ebédelhettünk az egyenruhásokkal, stílusosan forró babgulyást és rétest kaptunk. És csak most jött az igazi kiképzés, a nap legforróbb és legnehezebb része. Először rajonként, majd feljebb és feljebb haladva „századként" tanultunk meg menetelni, és itt elsajátítottuk az összes többi vezényszót is. Eközben kellőképpen leégtünk, de megérte.

A kezdetektől fogva próbáltak minket szigorúan fegyelmezni, szigorú szemekkel nézni ránk, persze ez velünk nem igazán sikerült, végül az ő arcukon is látható volt a mosoly.

A nap végén jutalomban részesültünk. Kaptunk egy honvédelmi pólót és egy névre szóló emléklapot. Köszönjük a lehetőséget, nagyon jól éreztük magunkat.
"

JAM stáb

Hozzászólások Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:Hírek arrow Karrier arrow Rendhagyó árnyéknap a kaszárnyábanContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player