Sportemberek
Dr. Kereszty Bélára emlékeztek
Dr. Kereszty Bélára, a Maty-ér egyik szülőatyja tiszteletére emléktáblát avattak a hálás utódok pénteken délután, az evezőst ábrázoló szobor talapzatán. Olvassa újra korábban, vele készült interjúnkat!
Sándor István
Bartók Csaba
Bartalos Zoltán
Dr. Adamkovich István
Karcsi bá' elment
Sport
Helyi sport
Férfi vízilabda Magyar Kupa - Egygólos egri előny
Országos sport
Bronzéremmel tértek haza a szegedi Delfinlányok
Nemzetközi sport
Kajak-kenu Vk - Tizennyolc magyar érem Szegeden
Programajánló
Február 2020
H K S C P S V
27282930311 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1
Ebben a hónapban
Hírfolyam
14:42 
Csongrád megyében is támogatják a Mintamenza program terjedését
14:41 
Ukrán válság - Az oroszok hajók elsüllyesztésével foglyul ejtették az ukrán flotta egy részét
14:40 
Ukrán válság - Orosz lap: Viktor Janukovicsot állítólag infarktussal kórházban kezelik
14:38 
Versenyuszoda épül Gödöllőn
14:36 
Ukrán válság - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelőit
13:44 
Diszkótragédia - Fenntartotta a korábbi jogerős ítéletet a Kúria a West Balkán-ügyben
Szeged
Szegedi hírek
Pingvinfiókák születtek a Szegedi Vadasparkban
Színházi világnapi programok Szegeden
Választás 2014 – Bajnai: áprilisban hosszú távra eldől, az ország merre halad tovább
Balett és fantasztikus vígjáték a Szegedi Nemzeti Színház márciusi műsorán
Elindult az utastájékoztató-rendszer tesztüzeme a szegedi megállókban
Magazin
Uccai dumák
Ki fog tanulni?
Játék
Kivirágzás vezényszóra
Autók
Elia: Első tuningcsomag az új Renault Cliohoz
Sportemberek Sportemberek
Szabó László (Sonka)
Munkatársunktól   2007 July 14, Saturday  

Öreg játékos nincs, csak elfeledett! Ez ellen teszünk, a saját eszközeinkkel. Egykori szegedi kézilabdásokról szól ez a sorozat.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
Évek óta Szeged legnépszerűbb csapata a Pick Szeged. De így volt ez az elődjével a Tisza, sőt még előbb a Szegedi Volánnal is. A népszerű csapatban az elmúlt huszonnyolc évben, amit az NB I-ben töltött a gárda, rengeteg jó játékos megfordult. Közülük is kiemelkedik azonban, Szabó László. De az Ő esetében inkább a becenevén kell szólítani, hisz a telefonkönyvben is jó pár Szabó László szerepel, de Szabó Soni (Sonka) csak egy van. Mivel a lapot fiatalok is olvassák, s mint tudjuk egy újszülöttnek minden „vicc" új, arra kértem Sonkát idézzük fel a sportpályafutását.
-   Elég régen születtem, s nem is örültem, amikor a legutóbbi születésnapomon, bemondták, hogy hányadik. De félretéve a viccet, húsz évesen kezdtem komolyan kézilabdázni, az akkor még NB I/B-s Szegedi Volánban, Kővári Árpádnál, gyakorlatilag rögtön az első kerettel. Talán ennek is köszönhetem, hogy nem égtem ki hamar. Az izomzatom kifejlődését ugyanis nem vágták agyon napi két, három edzéssel. Legutóbbi kutatások szerint 213-szor szerepeltem a válogatottban. Nyolcvanhatban tagja voltam a világbajnoki ezüstérmes csapatnak, majd az olimpiai negyediknek, Szöulban. Van egy bajnoki címem. Sajnos nem a Volánnal, hanem a Honvéddal szereztem. Háromszor nyertem MNK-t, azt már a Volánnal. Később átigazoltam a Délépbe, nem kis vihart kavarva. Körülöttem általában viharok voltak. Nyolcvanhatban kiigazoltam Ausztriába egy Graz melletti kisvárosban, első ligában játszottam. Majd az akkor még NSZK-nak nevezett ország következett, ott harmadosztályban szerepeltem. Hazajövetelem után Soltvadkerten kértek, hogy segítsek. Kilencvenkettőben, többekkel együtt, újraindítottuk Makón, szülővárosomban, a kézilabdát. Akkor visszajöttem, s a megye I-től az NB I/B-ig jutottunk. A Magyar Kupában a Veszprém elleni meccsünkön teltház volt a szegedi sportcsarnokban. Bartalos Zoli barátom és egykori csapattársam segítségével még kijutottam újra Németországba. Meglehetősen „idős fejjel" negyedik ligában szerepeltem. A játékot 1999-ben fejeztem be itt Makón, közben, ha baj volt játékos-edző is voltam. Kétezerig akartam játszani, de a többiek (Gulácsi Peti, Zsódi Imi) már nem bírták.
-   Mit csináltál, a kézilabda mellett?
- Lediplomáztam a Juhász Gyula Tanárképző Főiskola Földrajz-testnevelés szakán. Kézilabda segédedzői papírt is szereztem. Tanítani egy percet sem tanítottam. Az első profi éveim után vállalkozó lettem, de bevallom férfiasan, abban nem voltam sikeres. Most egy kocsmát üzemeltetek, s mivel újra megkeresett a kézilabda klub, elvállaltam az edzőséget.
-   A játékosaid tudják e milyen jó játékos volt az edzőjük?l
-   Nem hiszem, ha csak Avar Gyuritól, Aki tavaly még itt játszott nem hallottak felőlem. A mai srácok legfeljebb ovisok voltak „fénykoromban", de inkább, még a bölcsödébe hordták őket.
-    A kocsma törzsközönsége a játékos múltad miatt jár ide?
-   Á dehogy. Ez egy alternatív kocsma, s nagyon fiatalok járnak ide. A sporthoz való viszonyukról annyit, hogy a női kézilabda EB döntője alatt nyolcan, a játékgépek előtt ültek, mi meg hárman néztük hátul a meccset.
-   Kislányod sportol?
-  Igen is meg nem is. Mindenhez tehetséges, 176 centi magas tizennégy évesen és természetesen gyönyörű. Állítólag rám ütött, s ha a régi képeimet nézem, van is igazság tartama, de ha a tükörbe nézek...


2003-09-28                                                                Barok István

Ezt a sorozatot, Sonival kezdtem 2003-ban. Sajnos  az eltelt időben gyakorlatilag nem találkoztunk.  Nem tudok Róla semmit. Illetve csak azt, hogy már kiszállt a kézilabdából.

 


Hozzászólások Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:Hírek arrow SportContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player