Sportemberek
Dr. Kereszty Bélára emlékeztek
Dr. Kereszty Bélára, a Maty-ér egyik szülőatyja tiszteletére emléktáblát avattak a hálás utódok pénteken délután, az evezőst ábrázoló szobor talapzatán. Olvassa újra korábban, vele készült interjúnkat!
Szabó László (Sonka)
Sándor István
Bartalos Zoltán
Dr. Adamkovich István
Karcsi bá' elment
Sport
Helyi sport
Férfi vízilabda ob I - A Szeged kiütötte a Kaposvárt
Országos sport
Férfi vízilabda ob I - Egygólos Honvéd-győzelem a rangadón
Nemzetközi sport
Férfi vízilabda BL - Kétgólos szegedi vereség Hódmezővásárhelyen
Programajánló
Április 2021
H K S C P S V
2930311 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
Ebben a hónapban
Hírfolyam
14:42 
Csongrád megyében is támogatják a Mintamenza program terjedését
14:41 
Ukrán válság - Az oroszok hajók elsüllyesztésével foglyul ejtették az ukrán flotta egy részét
14:40 
Ukrán válság - Orosz lap: Viktor Janukovicsot állítólag infarktussal kórházban kezelik
14:38 
Versenyuszoda épül Gödöllőn
14:36 
Ukrán válság - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelőit
13:44 
Diszkótragédia - Fenntartotta a korábbi jogerős ítéletet a Kúria a West Balkán-ügyben
Szeged
Szegedi hírek
Pingvinfiókák születtek a Szegedi Vadasparkban
Színházi világnapi programok Szegeden
Színházi világnapi programok Szegeden
Választás 2014 – Bajnai: áprilisban hosszú távra eldől, az ország merre halad tovább
Elfogadták szegedi önkormányzat 2014-es költségvetését
Magazin
Uccai dumák
Kapcsolati zűr
Játék
Kivirágzás vezényszóra
Autók
Brutális: Jöhet az 1600 lóerős Veyron Super?
Sportemberek Sportemberek
Bartók Csaba
Munkatársunktól   2007 July 14, Saturday  

Öreg játékos nincs, csak elfeledett! Ez ellen teszünk, a saját eszközeinkkel. Egykori szegedi kézilabdásokról szól ez a sorozat.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
<>Évekig Ő volt Szeged legnépszerűbb kézilabdása. Amikor Spanyolországba igazolt, a mezét félretették. Viszont, két éve újra felvehető a hármas dressz, lévén Csaba, Veszprémbe igazolt. Ma már csak levezet Makón.
-         Bár Édesanyám és Édesapám is NB I-es kézilabdás volt, sőt Anyu elnyerte egyszer a gólkirálynői címet is, én asztaliteniszezőként kezdtem, Székelyudvarhelyen. Országos csapat bajnoki harmadik helyig jutottunk. Tizennégy évesen a haverok kedvéért kezdtem kézizni, s ott is hamar jöttek az eredmények. Az általánosban országos döntőbe jutottunk. Ifista korunkban a Sportiskola az első osztályban, érmes helyen szerepelt. Tizenhat évesen bekerültem a felnőtt csapatba, s utána az ifi ki is maradt az életemből. Második ligában játszottunk, ami akkor nagyon jó eredmény volt     
<>-         Hogy sikerült Szegedre költöznie?
-     Nem volt egyszerű. Már 85-ben beadtuk a kitelepedési kérelmet, de csak kilencven februárjában kaptuk meg. Én, hogy elkerüljem a bányával egyenlő katonaságot (a kitelepülőket, munkatáborba hívták be), az utolsó évet estin jártam az akkor még Dr. Petru Gróza, ma Tamási Áron, gimnáziumban. Ennek ellenére bevonultattak, de szerencsére Marosvásárhelyre, sportszázadba. Így tovább játszhattam Udvarhelyen. Oláh Zoliék addigra már többször megnéztek, a határmenti meccseken, így az áttelepülésünk másnapján leigazolt a volán, s a bajnoki év végére beverekedtem magam a csapatba. Zsódi Imi, Tóth Géza, Tenke Endre voltak akkor a menők Én játszottam, szinte minden poszton, még beállóban is, Barabás Zsolt keze alatt. Ezt követően tíz idényt húztam le a Szegedben. Egy bajnoki és egy kupa arany mellett egy ezüst, s számtalan bronzérmet szereztem.
-         Következett Spanyolország.null
-      Két szép évet töltöttem Leonban. Az első évben bajnoki címet és KEK ezüstöt szereztünk, idegenben lőtt több góllal nyert a Flensburg. A következő bajnokságban bronzérem és Király Kupa győzelem került a zsákba. Ott éreztem meg, hogy milyen kevés címet nyertem Szegeden, s ez az óta is hiányérzetet kelt bennem. (De gondolom másokban is).
-         Miért jött haza és pláne miért a Veszprém ajánlatát fogadta el?null
-         A gyermekeink taníttatása volt a fontos, s a Fotex jó ajánlatot tett elém. Az már más kérdés, hogy a harmadik edzés után műtőasztalra kerültem, így csak a tavaszi idényben játszhattam pár meccset. Így a bajnoki cím és a kupagyőzelem sem hagyott mély nyomot bennem.
-         Válogatottság?null
-     Hetvenkétszer ölthettem magamra címeres mezt. Voltam egy vb-n három Eb-n és két világ kupán. Ja, és Szentpéterváron harmadik helyet szereztünk a Főiskolás világbajnokságon. A Juhász Gyulán diplomáztam és szereztem négy magyar főiskolás bajnoki címet.
-         A fiúk kéziznek?null
-       Nem, a nagyobb póló előkészítőn úszik, a kicsi karatézik. Én meg még játszom az NB I/B-s Makóban. Próbálok segíteni a fiataloknak. Meg az egészségem megőrzése miatt is edzek. A lábam már jó a civil életemre. Bírom a munkát, az állást, a futást, sőt a síelést is.
-         Civil életében mivel foglalkozik?null
-         Bár testnevelő tanári diplomám van, Édesapámék vállalkozásában dolgozom.


2005-02-17                                                                Barok István

Az írás óta történt egy, s más. Például, hogy Csaba lett a Tisza Volán utánpótlásának vezetője, s a kisebbik fia kézilabdázik, nem is akárhogy. Már bajnok.

Hozzászólások Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:Hírek arrow SportContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player