Sportemberek
Dr. Kereszty Bélára emlékeztek
Dr. Kereszty Bélára, a Maty-ér egyik szülőatyja tiszteletére emléktáblát avattak a hálás utódok pénteken délután, az evezőst ábrázoló szobor talapzatán. Olvassa újra korábban, vele készült interjúnkat!
Szabó László (Sonka)
Bartók Csaba
Bartalos Zoltán
Dr. Adamkovich István
Karcsi bá' elment
Sport
Olimpia
Az EU nyerte a legtöbb aranyérmet
Helyi sport
Vízilabda Magyar Kupa - A férfiaknál a Szeged sorozatban harmadszor győztes
Országos sport
Férfi vízilabda ob I - Fölényesen nyert a Szeged
Nemzetközi sport
Kajak-kenu Vk - Tizennyolc magyar érem Szegeden
Szerintem
Miért voltunk jobbak, mint a Litkey?
Programajánló
Október 2019
H K S C P S V
301 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
Ebben a hónapban
Hírfolyam
14:42 
Csongrád megyében is támogatják a Mintamenza program terjedését
14:41 
Ukrán válság - Az oroszok hajók elsüllyesztésével foglyul ejtették az ukrán flotta egy részét
14:40 
Ukrán válság - Orosz lap: Viktor Janukovicsot állítólag infarktussal kórházban kezelik
14:38 
Versenyuszoda épül Gödöllőn
14:36 
Ukrán válság - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelőit
13:44 
Diszkótragédia - Fenntartotta a korábbi jogerős ítéletet a Kúria a West Balkán-ügyben
Szeged
Szegedi hírek
Pingvinfiókák születtek a Szegedi Vadasparkban
Színházi világnapi programok Szegeden
Szabó Gábor akadémikust javasolja rektornak a Szegedi Tudományegyetem szenátusa
Elfogadták szegedi önkormányzat 2014-es költségvetését
Választás 2014 – Botka: az Orbán-kormány leváltható
Magazin
Zenei hírek
Hétfőn ünnepli 65. születésnapját Koncz Zsuzsa
!Deladap: hamisítatlan elektronikus cigányzene
Uccai dumák
Az ítélet rád méretett
Bulvár
Kreatív drogcsempészeket fogtak Barcelonában
Rejtélyes börtönhalál
Játék
South Park Rally
Testreszabott száguldozás
Buli
Progressive Sun április 25.-én
Bastian
Autók
Múzeumba került az első, 1898-ban készült Porsche
Sportemberek Sportemberek
Sándor István
Munkatársunktól   2007 July 14, Saturday  

Öreg játékos nincs, csak elfeledett! Ez ellen teszünk, a saját eszközeinkkel. Egykori szegedi kézilabdásokról szól ez a sorozat.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
<>A szegedi játékosok közül, először Ő igazolt a Fotexhez, s így nem nyert magyar bajnokságot, mert abban az évben a Pick lett a bajnok.
- Pásztón nőttem fel, ott kezdtem sportolni, sőt általános iskolás koromban lettem úttörő olimpiai bronzérmes, szabadfogású birkózásban. Illés Rudolf volt az első edzőm. Pásztóról olimpikon birkózó is „kinőtt", Robotka István részt vett a moszkvai játékokon. Nyolcadik után egy nyáron tizenöt centit nőttem és ott kellett hagynom a birkózókat. Kézilabdázni kezdtem, s a bal kezességem miatt hamar bekerültem a megyei első osztályú gárdába. Megjegyzem, akkor még tizennyolc csapat szerepelt a Nógrád megyei bajnokságban. A középiskolában nem játszottam, hisz a salgótarjáni tesi tagozaton a kosárlabdát nyomták. Innen harmadikban elvitt a Dunaújváros. Ott egy ragyogó gárda jött össze a 66-os korosztályban. Dolezsál, Csoknyai Pista, Stranigg Feri, Mezei Csirke, és Horváth Attila. Viszont én a kis vidéki srác besokaltam Újvárosban, és a gimit, már Pásztón fejeztem be.
- Hogyan került Szegedre?null
- Az érettségi után Balassagyarmaton játszottam, NB I/B-ben, s a nyári Fesztivál kupán, Szegeden szerepeltünk. Ott dőlt el a sorsom. Télen már a Volán játékosa volta. Kezdetben Tenke Endre barátom volt a lövő, én a szélső, majd megcseréltük a posztokat. Kilencvenötig, folyamatosan Volán, majd Pick mezben küzdöttem. Nyertünk egy magyar kupát és egy bajnoki ezüstöt, valamint nyolc bronzérmet, amiben bajnoki és kupa érmeim vannak. Kilencvenháromban, Kaló Sándornál négy meccset játszhattam a válogatottban, Kaunasban EB selejtezőn is szerepeltem. Viszont 94-ben megszületett a kislányom, s lemondtam a válogatottságot.
- S, jött a Fotex. Megérte?null
- Amit a szerződésben leírtunk, azt hiánytalanul megadták. Jól indult, kijutottunk Japánba, de később gondjaim támadtak. Játszottam három bajnokit, de az akkori edzővel, Kocsis Pállal nem tudtam együtt dolgozni. Hogy nem elsősorban bennem volt a hiba, azt jelzi, Kocsissal az év végén szerződést bontottak, mert akkor a Pick nyerte a bajnokságot. Kértem Hajnal Csabát, hogy vagy szerezzen csapatot, vagy bontsuk fel a szerződésemet. Korrekt volt. Pécsett kaptam lakást és Komlón játszottam, Fotexes fizetésért. A következő idényt már újra Szegeden kezdtem. Kilencvennyolcban kimentem Németországba, Bad Hersfeldbe, a családommal, negyedik ligában szerepeltem. Egy év után Kiskunmajsán, majd az osztrák első ligás West Wienben játszottam. Pályafutásom utolsó három állomása Újkígyós, Makó és végül Kiskunhalas. Egy éve végleg abbahagytam a játékot. Most már a csak gyerekeim sorsa, jövője a fontos. Roli fiam, a Volán serdülőben szerepel, remélem, túlszárnyal engem. Számomra a mozgást ma már a kondizás jelenti. Régen is szívesen erősítettem. Talán csak annyi hiányzik az életemből, hogy a profi játék mellett, akkor még nem vették szívesen a tanulást. Ezt még pótolnom kell.

Az írás elkészülte óta, annyi változás történt, hogy Roli átigazolt Veszprémbe. Az élet pedig megint eljátszotta a tréfáját, mert a Tisza Volán lett az ifjúsági bajnok a Veszprém előtt!

Hozzászólások Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:Hírek arrow SportContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player