Országos sport
Férfi vízilabda ob I - Egygólos Honvéd-gyõzelem a rangadón
A Honvéd egy góllal nyert a Szeged ellen a férfi vízilabda ob I pénteki rangadóján.
Férfi vízilabda ob I - Fölényesen nyert a Szeged
Bronzéremmel tértek haza a szegedi Delfinlányok
Férfi vízilabda ob I - Elõny a Szegednél a bronzcsatában
Férfi vízilabda ob I - Alapszakaszgyõztes a Szeged
Férfi vízilabda ob I - Az Eger nyerte a Szeged elleni rangadót
Sport
Helyi sport
Férfi vízilabda ob I - A Szeged simán legyõzte a Fradit
Nemzetközi sport
Vízilabda Bajnokok Ligája - Francia és szerb ellenfelet kaptak a magyarok
Programajánló
Szeptember 2023
H K S C P S V
282930311 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
Ebben a hnapban
Hírfolyam
14:42 
Csongrád megyében is támogatják a Mintamenza program terjedését
14:41 
Ukrán válság - Az oroszok hajók elsüllyesztésével foglyul ejtették az ukrán flotta egy részét
14:40 
Ukrán válság - Orosz lap: Viktor Janukovicsot állítólag infarktussal kórházban kezelik
14:38 
Versenyuszoda épül Gödöllõn
14:36 
Ukrán válság - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelõit
13:44 
Diszkótragédia - Fenntartotta a korábbi jogerõs ítéletet a Kúria a West Balkán-ügyben
Szeged
Szegedi hírek
Bõrgyógyászati távkonzultációs rendszert fejlesztettek Szegeden
Szabó Gábor akadémikust javasolja rektornak a Szegedi Tudományegyetem szenátusa
Elfogadták szegedi önkormányzat 2014-es költségvetését
Balett és fantasztikus vígjáték a Szegedi Nemzeti Színház márciusi mûsorán
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
Magazin
Uccai dumák
Ki fog tanulni?
Játék
Kivirágzás vezényszóra
Autók
Elképesztõ: Pagani replika Porsche alapokon
Országos sport Országos sport
Sárgában úszott a hódmezõvásárhelyi uszoda
Munkatársunktól   2014 February 03, Monday  

Sárgában úszott a hódmezõvásárhelyi uszoda: a Jövõ Bajnokai program elsõ negyedévét záró régiós verseny csaknem száz résztvevõje pompázott a 2021-es vb színvilágát idézõ egyenszerelésben. ...
  Hozzszlsok Nyomtat E-mail PDF
Sárgában úszott a hódmezõvásárhelyi uszoda: a Jövõ Bajnokai program elsõ negyedévét záró régiós verseny csaknem száz résztvevõje pompázott a 2021-es vb színvilágát idézõ egyenszerelésben. Az esemény elõtti sajtótájékoztatón Lázár János, a Miniszterelnökséget vezetõ államtitkár bejelentette: belátható idõn belül el kívánják érni, hogy Magyarországon minden általános iskolás tanuljon meg úszni.Ezúttal nem csupán a kiemelt korosztályok bizonyíthattak a Gyarmati Dezsõ-uszodában - valamint ezzel az eseménnyel egy idõben másik hat helyszínen -, de a néhány évvel idõsebbek és fiatalabbak is.
Amint az eseményt felvezetõ sajtótájékoztatón Almási István polgármester elmondta, ez a verseny már afféle elsõ próbája az ugyanitt 2016-ban esedékes ifjúsági Európa-bajnokságnak: „És nagyon reméljük, hogy az itt szereplõk közül többeket is látunk majd a medencében ezen az eseményen - ez a program szilárd hátteret ad a felkészülésnek."Az uszoda megépítésekor még a város polgármestereként tevékenykedõ, most immár a Miniszterelnökséget vezetõ államtitkárként felszólaló Lázár János kiemelte: a kormányzat által finanszírozott sportágfejlesztési program egyik legfontosabb célja, hogy kinevelje azokat a klasszisokat, akik folytatói lesznek a fantasztikus magyar úszóhagyományoknak. Az új tehetségek remélhetõleg felveszik a versenyt a földkerekség legjobbjaival a 2016-os junior Eb-n, a 2017-es junior vb-n, valamint a 2021-es felnõtt világbajnokságon, melynek elnyeréséért sikerrel küzdött a Gyárfás Tamás vezette úszószövetség a kormány támogatásával. „A program másik lényeges eleme, hogy néhány éven belül minden általános iskolás gyerek tanuljon meg úszni - jelentette ki Lázár János. - Ma még elõfordulhat, hogy egy kisebb településen a szülõknek sem idejük, sem anyagi forrásuk nincs gyermekeik úszótanfolyamára. Eltökélt szándékunk, hogy belátható idõn belül minden kisebb régióban, szervezett körülmények között tanuljanak meg a fiatalok úszni. Ha százezer gyerekkel megszerettetjük ezt az alapsportot, ha ezáltal egészségesebb életre szoktatjuk õket, és netán még újabb és újabb tehetségeket adunk a magyar úszó- és vízilabdasportnak, akkor talán elmondhatjuk: ennél aligha tehettünk többet."
Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke elõször is megköszönte Lázár Jánosnak az elmúlt évi közremûködést, hiszen az általa irányított csapat végezte azt a fantasztikus háttérmunkát, amely az alapja volt az Orbán Viktor vezette 2021-es vb-pályázati csapat barcelonai diadalának. Gyárfás Tamás hangsúlyozta, egy sikerorientált sportvezetõ általában azon van, hogy sportága képviselõi úgymond áttörjék a falat. „Amikor odaverünk a falra, vagy a kezünk törik el, vagy a fal szakad át - azonnal. Errõl a programról viszont legkorábban négy-öt esztendõ után derül ki, hogy hoz-e egy újabb áttörést. Hogy bizonyosan eredményesek legyünk, ahhoz nagyon nagy összhang kell, sok odaadás, áldozatkészség és eltökéltség a résztvevõ fiatalok és edzõk részérõl, de ugyanúgy fontos a szülõk, az iskolák, tanárok és természetesen a szövetség együttmûködése. Ha ez megvan, garantált a siker."A Bán Sándor által vezetett dél-alföldi régió mindenesetre kiváló versenyt rendezett Vásárhelyen, amelyrõl bárki meggyõzõdhetett, aki követte a MÚSZ TV élõ közvetítését a szövetség honlapján. Miközben sorban dõltek a fiatalok egyéni csúcsai, egy nem akármilyen „betétszám" is színesítette az eseményt: a száz gyors egyik futamában rajtkõre állt - egymás melletti pályán - a sportág két élõ legendája, Hargitay András és Czene Attila. A tinédzserek gond nélkül tartották a tempót a „túlkorosakkal", a két egykori nagyság végül látványos holtversenyt produkálva ért a falhoz. A futamban résztvevõ lurkók pedig gyaníthatóan egy életreszóló élménnyel gazdagodhattak: csak õk mondhatják el magukról, hogy versenyt úsztak 1973 világbajnokával és 1996 olimpiai bajnokával!

Hozzszlsok Kedves Olvas! Jelentkezzen be s akkor hozzszlhat a tmhoz!Webradio.hu - Szegedi, orszgos s sport hrek a nap 24 rjban!:Hírek arrow SportContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player