Frankóságok
Bárány kotlett
ImageÚjabb receptekkel gazdagodott Törzsasztal rovatunk. EZen a héten Frank Sándor bárány kotlettet ajánl rozmaringos puliszkával, provence-i lecsóval tálalva.
Karpaccso
Karikába hajtott vaddisznoborda
Vadkacsacomb Pál szakácstól
Nyúlpecsenye Pál szakács módra
Süllõ filé roston
Gasztro
Receptek
KĂ©szĂ­tsĂĽnk fagylaltot!
KĂłstolĂł KommandĂł
Kávét a kávéházakból!
Gasztro-folklĂłr
A február szépsege: a kocsonya
Programajánló
�prilis 2024
H K S C P S V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Ebben a h�napban
Törzsasztal
Frankóságok
Süllõfilé roston, sült zöldségekkel
Sullo zoldsegekkelFrank Sándor mesterszakács és Ferenczi Dezsõ süllõfilét készít sült zöldség körettel.
Gasztro-folklĂłr
Fröccs történet
FröccsBarta László, az Algyõi Halászcsárda tulajdonosa gasztro-történeti elõadásában a fröccsrõl beszél.
Sztárinterjúk
Gyömbér László, Szatymaz polgármestere
Gyömbér László mesél életérõl...
Frankóságok Frankóságok
Õzgerinc Mátyás módra
MunkatársunktĂłl   2005 August 23, Tuesday  
Image
Egy kis ismertetõ a vad Ă©telek kĂĽlönösen kedvelt Ă©s ismert fajtáirĂłl a deszki SzĂ©p Ilonka CsárdábĂłl…
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF

A vadételek elõállítási módja nagyon változatos, de a jellemzõ fûszerezéseket ajánlott betartani. Ilyenek például a sárgarépa, kapor, káposzta, torma, méz sok gyümölcs és az illatos erdei gombák, vargányával az élen, valamint a sáfrány és a bazsalikom.
A XIX. század óta egyre gyakrabban használatos a fûszerpaprika, a fokhagyma és a köménymag is.
A deszki Szép Ilonka Csárda legismertebb és legkedveltebb étele, az Õzgerinc Mátyás király módra. Fõ alkotó elemünket, egy õz gerincét három napig, a már említett fûszerezéssel készített fehér boros páclében érleljük. Kb. egy cm vastag szeleteket vágunk, és bordás rostlapon a húsok mindkét oldalát szép pirosra sütjük. Üvegesre párolt vöröshagymán megpirítjuk az erdei gombákat, majd friss paradicsomot és zöldpaprikát aprítunk a raguhoz. A tûzrõl azonnal levesszük, hogy a zöldségek ropogósak maradjanak. Szintén ropogósra sült burgonyával, almával, áfonyával, aszalt szilvával tálaljuk.


Hozz�sz�l�sok Kedves Olvas�! Jelentkezzen be �s akkor hozz�sz�lhat a t�m�hoz!



Webradio.hu - Szegedi, orsz�gos �s sport h�rek a nap 24 �r�j�ban!:Hírek arrow Gasztro



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player