Frankóságok
Bárány kotlett
ImageÚjabb receptekkel gazdagodott Törzsasztal rovatunk. EZen a héten Frank Sándor bárány kotlettet ajánl rozmaringos puliszkával, provence-i lecsóval tálalva.
Karpaccso
Karikába hajtott vaddisznoborda
Vadkacsacomb Pál szakácstól
Nyúlpecsenye Pál szakács módra
Süllő filé roston
Gasztro
Receptek
Tésztaételek
Kóstoló Kommandó
A Sárkány söre
Gasztro-folklór
Főzzőn velünk Karácsonyra!
Programajánló
Szeptember 2020
H K S C P S V
311 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
Ebben a hónapban
Törzsasztal
Frankóságok
Óriás túrógombóc
Óriás túrógombócFrank Sándor mesterszakács és Ferenczi Dezső óriás túrógombócot készít.
Gasztro-folklór
Fröccs történet
FröccsBarta László, az Algyői Halászcsárda tulajdonosa gasztro-történeti előadásában a fröccsről beszél.
Sztárinterjúk
Gyömbér László, Szatymaz polgármestere
Gyömbér László mesél életéről...
Frankóságok Frankóságok
Őzgerinc Mátyás módra
Munkatársunktól   2005 August 23, Tuesday  
Image
Egy kis ismertető a vad ételek különösen kedvelt és ismert fajtáiról a deszki Szép Ilonka Csárdából…
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF

A vadételek előállítási módja nagyon változatos, de a jellemző fűszerezéseket ajánlott betartani. Ilyenek például a sárgarépa, kapor, káposzta, torma, méz sok gyümölcs és az illatos erdei gombák, vargányával az élen, valamint a sáfrány és a bazsalikom.
A XIX. század óta egyre gyakrabban használatos a fűszerpaprika, a fokhagyma és a köménymag is.
A deszki Szép Ilonka Csárda legismertebb és legkedveltebb étele, az Őzgerinc Mátyás király módra. Fő alkotó elemünket, egy őz gerincét három napig, a már említett fűszerezéssel készített fehér boros páclében érleljük. Kb. egy cm vastag szeleteket vágunk, és bordás rostlapon a húsok mindkét oldalát szép pirosra sütjük. Üvegesre párolt vöröshagymán megpirítjuk az erdei gombákat, majd friss paradicsomot és zöldpaprikát aprítunk a raguhoz. A tűzről azonnal levesszük, hogy a zöldségek ropogósak maradjanak. Szintén ropogósra sült burgonyával, almával, áfonyával, aszalt szilvával tálaljuk.


Hozzászólások Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!



Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:Hírek arrow Gasztro



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player