Frankóságok
Karpaccso
ImageFrank Sándor ebben a részben fagyasztott bélszín szeleteket ajánl pesztós bazsalikomlevélen tálalva.
Karikába hajtott vaddisznoborda
Vadkacsacomb Pál szakácstól
Nyúlpecsenye Pál szakács módra
Őzgerinc Mátyás módra
Süllő filé roston
Gasztro
Receptek
Tiramisuk
Kóstoló Kommandó
A cyberkocsma
Van Dlusztusunk hozzá
A hordó
Gasztro-folklór
Márton napi libator
Borászatok
Tokaj - Hétszőlő
Füveskönyv
Füveskönyv VI.
Sztárinterjú
Gyömbér László, Szatymaz polgármestere
Programajánló
Október 2018
H K S C P S V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
Ebben a hónapban
Törzsasztal
Frankóságok
Óriás túrógombóc
Óriás túrógombócFrank Sándor mesterszakács és Ferenczi Dezső óriás túrógombócot készít.
Gasztro-folklór
Fröccs történet
FröccsBarta László, az Algyői Halászcsárda tulajdonosa gasztro-történeti előadásában a fröccsről beszél.
Sztárinterjúk
Gyömbér László, Szatymaz polgármestere
Gyömbér László mesél életéről...
Frankóságok Frankóságok
Bárány kotlett
Munkatársunktól   2005 September 06, Tuesday  
Image
Újabb receptekkel gazdagodott Törzsasztal rovatunk. EZen a héten Frank Sándor bárány kotlettet ajánl rozmaringos puliszkával, provence-i lecsóval tálalva.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF

Hozzávalók: bárány kotlett, cukkíni, padlizsán, paprika, újhagyma, paradicsom, olívabogyó, vöröshagyma.
A puliszka fele tej, fele víz hozzáadásával készül, teszünk hozzá egy evőkanál vajat, és reszelt parmezánt.
A bárány kotlettet forró serpenyőbe helyezzük, mindkét oldalát megsütjük, fűszerezzük.
Közben elkészítjük a Provence-i lecsót. A vöröshagymát finomra vágjuk, a cukkínit kockára daraboljuk. A vöröshagymát megpirítjuk, teszünk hozzá új hagymát, kockára vágott paprikát. Beletesszük a cukkínit, a fokhagymát, és miután a zöldség majdnem elkészült, egy kis vörösborral felöntjük. Teljesen visszaforraljuk, rozmaringot, fűszerkeveréket (kakukkfű, bazsalikom, oregánó) adunk hozzá. A paradicsomot és az olívabogyót a végén tesszük az eddigi zöldségekhez.
A tálalást a lecsóval kezdjük, a puliszkát gombócszerűen rakjuk a tetejére, majd a hús következik, melyet a zöldségekkel megszórunk.

És hogy hogyan kell mindezt elkészíteni? Nézze meg!


Hozzászólások Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!



Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:Hírek arrow Gasztro



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player