Frankóságok
Bárány kotlett
ImageÚjabb receptekkel gazdagodott Törzsasztal rovatunk. EZen a héten Frank Sándor bárány kotlettet ajánl rozmaringos puliszkával, provence-i lecsóval tálalva.
Karikába hajtott vaddisznoborda
Vadkacsacomb Pál szakácstól
Nyúlpecsenye Pál szakács módra
Őzgerinc Mátyás módra
Süllő filé roston
Gasztro
Receptek
Tiramisuk
Kóstoló Kommandó
A Sárkány söre
Van Dlusztusunk hozzá
Nyarak üdítője a rozé
Gasztro-folklór
A február szépsege: a kocsonya
Borászatok
Andreas Ebner borászata
Füveskönyv
Füveskönyv VI.
Sztárinterjú
Gyömbér László, Szatymaz polgármestere
Programajánló
December 2018
H K S C P S V
26272829301 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Ebben a hónapban
Törzsasztal
Frankóságok
Óriás túrógombóc
Óriás túrógombócFrank Sándor mesterszakács és Ferenczi Dezső óriás túrógombócot készít.
Gasztro-folklór
Fröccs történet
FröccsBarta László, az Algyői Halászcsárda tulajdonosa gasztro-történeti előadásában a fröccsről beszél.
Sztárinterjúk
Gyömbér László, Szatymaz polgármestere
Gyömbér László mesél életéről...
Frankóságok Frankóságok
Karpaccso
Munkatársunktól   2005 August 29, Monday  
Image
Frank Sándor ebben a részben fagyasztott bélszín szeleteket ajánl pesztós bazsalikomlevélen tálalva.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF

A bélszínt a hátára fordítjuk, középen megnyitjuk, majd óvatos mozdulatokkal meglapogatjuk.
A bazsalikomot pesztóval (friss bazsalikom, fokhagyma, olívaolaj, fenyőmag) bekenjük, őrölt borssal megszórjuk, extra szűz olívaolajjal meglocsoljuk. Alufóliát és folpack-ot terítünk le az asztalra, a bélszínt ráhelyezzük, amelyre bazsalikom levelet teszünk.
A húst felgöngyöljük először a folpack-ba, majd rátekerjük az alufóliát, a két végét visszahajtjuk, és betesszük a mélyhűtőbe néhány órára. Szelhető állapotra fagyasztjuk le, majd felszeleteljük, és úgy helyezzük egy tányérra, hogy a szeletek érjék egymást.
Egy másik tányér alját bekenjük pesztóval, salátát helyezünk a közepére, szórunk rá egy kis kockára vágott paprikát, lilahagymát, új hagymát, balzsam ecettel, extra szűz olívaolajjal megöntözzük. A bélszín karikákat ráhelyezzük, sózzuk, borsozzuk, félbe vágott koktél paradicsomot teszünk rá, megszórjuk olívabogyóval, és rukkola salátával díszítjük. Olívaolajjal újból megöntözzük, zöld citrom levével megcsepegtetjük, fenyőmaggal megszórjuk és parmezán sajtot reszelünk mindezek tetejére.

És hogy hogyan kell mindezt elkészíteni? Nézze meg!


Hozzászólások Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!



Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:Hírek arrow Gasztro



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player