HTML
Flash VIII.
Folytatjuk a Flash megismerését. A mai írásunkban megnézzük, hogyan tudjuk a hangokat háttérzeneként és effektekként felhasználni. Rovatunk a Merlin Stúdió segítségével készült.
Flash VII.
Flash VI.
Flash IV.
Flash III.
Flash II.
Távtan
Webesztétika
A Digital Improvisation zeneformátum és az mp3pro
Tech
Norton Antivirus
Kártyázzunk
Rikiki
Programajánló
December 2019
H K S C P S V
2526272829301
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Ebben a hónapban
Hírfolyam
14:42 
Csongrád megyében is támogatják a Mintamenza program terjedését
14:41 
Ukrán válság - Az oroszok hajók elsüllyesztésével foglyul ejtették az ukrán flotta egy részét
14:40 
Ukrán válság - Orosz lap: Viktor Janukovicsot állítólag infarktussal kórházban kezelik
14:38 
Versenyuszoda épül Gödöllőn
14:36 
Ukrán válság - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelőit
13:44 
Diszkótragédia - Fenntartotta a korábbi jogerős ítéletet a Kúria a West Balkán-ügyben
Szeged
Szegedi hírek
Vízilabda ob I - Molnár Tamásék Diapolo Szeged VE néven folytatják
Pingvinfiókák születtek a Szegedi Vadasparkban
Balett és fantasztikus vígjáték a Szegedi Nemzeti Színház márciusi műsorán
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
Elindult az utastájékoztató-rendszer tesztüzeme a szegedi megállókban
HTML HTML
Flash V.
Munkatársunktól   2005 March 06, Sunday  

Folytatjuk a Flash megismerését. A mai alkalommal egymásba ágyazott mozgásokkal ismertetünk meg benneteket. Rovatunk a Merlin Stúdió segítségével készült.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
Eddig a fő idősíkon hoztuk létre az animációkat. Nem használtuk ki, hogy a filmrészlet-szimbólum is tartalmazhat animációt a saját idővonalán. Bemutatónkban létrehozunk egy pont körül forgó kerékszerű alakzatot. Egy kerék nevű filmrészletre már megrajzoltam az ábrát. Hozzunk létre egy filmrészletet a belső mozgáshoz, ami jelen esetben a kerék saját tengelye körüli forgása lesz. Legyen a neve forgó. Helyezzük rá a kerék szimbólum egy példányát, majd igazítsuk a szimbólum közepére, hogy forgatáskor e körül forogjon. Hozzunk létre a filmrészlet saját idővonalán, a 10. kockán egy kulcskockát. Kattintsunk egy közbülső kockára, és a Properties panelon a Tween listából válasszuk a mozgást. Állítsuk be, hogy a kerék forduljon egyet az óramutató járásával egy irányba! Játsszuk le az animációt!

A keringéshez hozzunk létre egy újabb filmrészletet keringő néven. Helyezzünk rá egy forgó példányt, de most ne a középpontba, hanem egy kicsit távolabb. Ha egy idővonalon a keringőt megforgatjuk, akkor a középpontja körül keringő-forgó filmet kapunk. Lépjünk vissza a fő idősíkra és tegyünk az 1. kockára egy példányt a keringőből. Hozzunk létre egy kulcskockát a 40. képkockán és jelöljük be a Properties panelon az automatikus mozgást. Állítsuk be, hogy pörögjön a filmrészlet egyet az óramutató járásával egyező irányba! Nézzük meg böngészőben a munkánkat. Forog a keringő példány és benne forog a forgó!

Gombok állapotaihoz is létrehozhatunk animációkat. Például a kerék legyen a gomb eredeti képe, a forgó pedig legyen az a kép, amely rámutatáskor jelenik meg. Hozzunk létre egy új gombszimbólumot gomb néven. A gomb felengedett képkockájára helyezzük el a kerék példányát, és igazítsuk középre. Szúrjunk be egy üres kulcskockát az over állapotra. Erre a képkockára helyezzük el a forgó egy példányát! Már kész is az animált gombszimbólum. A film fő idővonalán már van egy animáció, ezért a gombok számára hozzunk létre egy újabb réteget! Az első kockájára tegyünk rá három gombpéldányt és igazítsuk a kívánt helyre. Majd írjunk rájuk szöveget. Az érdekesebb látvány kedvéért minden gombpéldányt színezzünk más színűre. (piros, sárga, kékes lila) Próbáljuk ki a böngészőben!

Rendeljünk linkeket a gombokhoz. Jelöljük ki a gombpéldányt, majd nyissuk meg az Actions panelt. A parancsok közöl válasszuk az Actions - Browswer/Network csoportban lévő getURL parancsot. Kattintsunk rá duplán, majd az URL mezőben adjuk meg a link címét. Ha azt szeretnénk, hogy a hivatkozott weblap új ablakban jelenjen meg, akkor válasszuk a blank opciót. Jelöljük ki a következő gombot, rendeljünk hozzá linket. Majd állítsuk be a 3. gomb tulajdonságait is. Nézzük meg a böngészőben!null

Írta: Klari


Hozzászólások Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:Hírek arrow Távtan arrow HTML arrow Flash V.Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player