HTML
Flash VIII.
Folytatjuk a Flash megismerését. A mai írásunkban megnézzük, hogyan tudjuk a hangokat háttérzeneként és effektekként felhasználni. Rovatunk a Merlin Stúdió segítségével készült.
Flash VII.
Flash VI.
Flash V.
Flash IV.
Flash II.
Távtan
Webesztétika
A magyar játékfejlesztő cégek
Tech
Norton Antivirus
Kártyázzunk
Alsós
Programajánló
December 2019
H K S C P S V
2526272829301
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Ebben a hónapban
Hírfolyam
14:42 
Csongrád megyében is támogatják a Mintamenza program terjedését
14:41 
Ukrán válság - Az oroszok hajók elsüllyesztésével foglyul ejtették az ukrán flotta egy részét
14:40 
Ukrán válság - Orosz lap: Viktor Janukovicsot állítólag infarktussal kórházban kezelik
14:38 
Versenyuszoda épül Gödöllőn
14:36 
Ukrán válság - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelőit
13:44 
Diszkótragédia - Fenntartotta a korábbi jogerős ítéletet a Kúria a West Balkán-ügyben
Szeged
Szegedi hírek
Pingvinfiókák születtek a Szegedi Vadasparkban
Színházi világnapi programok Szegeden
Elfogadták szegedi önkormányzat 2014-es költségvetését
Balett és fantasztikus vígjáték a Szegedi Nemzeti Színház márciusi műsorán
Választás 2014 – Botka: az Orbán-kormány leváltható
HTML HTML
Flash III.
Munkatársunktól   2005 March 06, Sunday  

Folytatjuk a Flash megismerését. Biztosan nagyon sokan láttatok már érdekes, kétdimenziós flash-es rajzfilmeket. Az animálás bemutatása előtt a mai írásunkban a flash rajztudását ismertetjük meg veletek. Rovatunk a Merlin Stúdió segítségével készült.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
Legyen a feladat egy egyszerű akvárium rajzolása. Importáljunk be egy képet. Jelöljük ki és alakítsuk grafikus szimbólummá, majd tegyük átlátszóvá. Azért érdemes elhalványítani, mert így könnyebb lesz majd körberajzolni a kontúr vonalakat. A réteget zároljuk, hogy véletlenül se tudjunk rárajzolni. A rajzfilmnél minden mozgó objektum külön rétegre kerül. Kezdjük a háttér megrajzolásával. Az egyenest a legkönnyebb a vonal eszközzel megrajzolni. A flash körrel jelzi a vonal végén, ha vízszintes, függőleges, vagy ha egy másik vonalhoz ért. Az akváriumot megrajzolhatjuk vonalakból. A görbítést utólag is elvégezhetjük a fekete mutató segítségével. A hullámokat érdemes ceruzával megrajzolni. A ceruza opcióinál állítsuk be a smooth lehetőséget, hogy a flash lesimítsa egy kicsit a görbéket! A zárt területeket a kitöltő eszközzel színezhetjük. Ahol nincs kontúr vonal, ott érdemes például fehér ceruzával kiegészíteni a körvonalát, hogy zárt alakzatot kapjunk. Színezzük ki az asztalt, majd az akváriumot. Nevezzük el a réteget, majd kapcsoljuk ki, hogy ne zavarjon a további munkában. Most már jöhet a következő objektum, a hal.

Hozzunk létre egy új réteget a halnak, és nevezzük el. Válasszuk a ceruza eszközt és azt az opciót, amelyik a görbéket kicsit lesimítja. Rajzoljuk meg a kontúrokat! A szemnél a kör eszközt használjuk. Így biztosan jobban sikerül, mint szabadkézzel. Töltsük ki színnel a zárt alakzatokat. Ecsettel fessünk mintát a halra. A flash több festés módot ajánl. Válasszuk a kijelölt terület opciót. Így az ecsetünk csak a kijelölt objektumon, vagyis a halon fog. Nyugodtan festegethetünk más színnel is. Az egyik uszonya kimaradt. Ebben az esetben célszerű a Paint inside, belül festés lehetőséget választani. Az ecset csak a kezdő vonás területén fog. Kész is van az egyik hal. Hasonló módon egy újabb rétegre készítsük el a másik halat is. Ceruzával rajzoljuk meg. Töltsük ki színnel a zárt alakzatokat. Majd ezt a halat is lássuk el mintával. Készen is vagyunk! Hasonlóan a kavicsokat és a növényzetet is elkészíthetjük. Most már letörölhetjük az alapképet. A következő alkalommal animáljuk, megúsztatjuk a halakat!

Webtechnika/Flash - Olvasva: 140
Írta: KlariHozzászólások Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:Hírek arrow Távtan arrow HTML arrow Flash III.Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player