HTML
Flash VIII.
Folytatjuk a Flash megismerését. A mai írásunkban megnézzük, hogyan tudjuk a hangokat háttérzeneként és effektekként felhasználni. Rovatunk a Merlin Stúdió segítségével készült.
Flash VII.
Flash VI.
Flash V.
Flash IV.
Flash III.
Távtan
Webesztétika
A Digital Improvisation zeneformátum és az mp3pro
Tech
Mi is az a HDTV és mire jó?
Kártyázzunk
Rikiki
Programajánló
December 2019
H K S C P S V
2526272829301
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Ebben a hónapban
Hírfolyam
14:42 
Csongrád megyében is támogatják a Mintamenza program terjedését
14:41 
Ukrán válság - Az oroszok hajók elsüllyesztésével foglyul ejtették az ukrán flotta egy részét
14:40 
Ukrán válság - Orosz lap: Viktor Janukovicsot állítólag infarktussal kórházban kezelik
14:38 
Versenyuszoda épül Gödöllőn
14:36 
Ukrán válság - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelőit
13:44 
Diszkótragédia - Fenntartotta a korábbi jogerős ítéletet a Kúria a West Balkán-ügyben
Szeged
Szegedi hírek
Bőrgyógyászati távkonzultációs rendszert fejlesztettek Szegeden
Vízilabda ob I - Molnár Tamásék Diapolo Szeged VE néven folytatják
Választás 2014 – Bajnai: áprilisban hosszú távra eldől, az ország merre halad tovább
Elfogadták szegedi önkormányzat 2014-es költségvetését
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
HTML HTML
Fireworks V.
Munkatársunktól   2005 March 06, Sunday  

Folytatjuk a Fireworks megismerését. Bemutatjuk, hogyan lehet villámgyorsan gombsort létrehozni. Rovatunk a Merlin Stúdió segítségével készült.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
1. Most folytatjuk előző adásunkban megkezdett induló lapunk grafikáját. Elkészítettünk egy gombot, amelyet megformáztunk és felirattal is elláttunk! Jelöljük ki egyszerre a gombot és a szöveget a shift billentyű segítségével és konvertáljuk gomb szimbólummá a Modify menü Symbol - Convert to Symbol parancs segítségével. A szimbólum neve legyen gomb, a típusa pedig legyen button, azaz gomb. A Library panelon látható, hogy a szimbólumkönyvtárunkban egyből megjelent a gombunk, és a rajzon a kijelölt elemek helyett egy szimbólum példány jött létre. A zöld terület a gomb érzékelési területét jelzi. A Library panelról húzással helyezzünk a rajzunkra még két gombot. Az érzékelési területek ne fedjék egymást! Ha módosítjuk a szimbólumot, akkor az összes példány követi a változást! Próbáljuk ki! A Library panelon az Edit Symbol-ra kattintva, a Szimbólum tulajdonságait megváltoztathatjuk. Például a szimbólum átszínezésének hatására az összes gomb beszíneződik. Majd állítsuk vissza a gomb eredeti színét. A properties panelon természetesen beállítható a kijelölt példány szövege és hivatkozása. Most állítsuk be mindhárom gombnál a jellemzőket. A hivatkozások típusai megegyeznek a weblapkészítésnél tanultakkal. Itt is beállítható, hogy a hivatkozott weblap új ablakban nyíljon meg. Nézzük meg a böngészőben a munkánkat. A hivatkozások már működnek, de a gombra mutatáskor eltűnik a gomb területe! Ez azért van, mert nem rajzoltuk meg a gomb második állapotát.

2. Gombállapotok rajzolása. Legyen a Library panelon kijelölve a gomb szimbólum, majd a panel menüjében válasszuk az Edit Symbol parancsot! Az ablakban máris szerkeszthetjük a gomb állapotait! Az Over, rámutatáskori állapot nincs megrajzolva. Egy kattintással átmásolhatjuk az előző állapot elemeit. Módosítsuk úgy, hogy a gomb, kiemelkedés helyett besüllyedjen. Tehát törüljük ki a kiemelkedés effektet, majd az Inset emboss effektust állítsuk be. Kattintsunk a 3. állapot, az úgynevezett benyomott állapot lapra és másoljuk át az előző gombot. Színezzük be a gomb színét és a szöveg színén is változtassunk. Kész a három állapot! Érvényesítsük a változásokat. Az eredményt megnézhetjük a böngésző ablakban. Utolsó lépés a grafika exportálása weblapként. Exportáláshoz érdemes a File menü Export Preview parancsát használni, mert itt még egyszer meggyőződhetünk a képek minőségéről, méretéről. Exportáljunk! A lapunk neve legyen index.htm. Így most már böngészővel, fireworks nélkül is megnézhetjük az elkészült weblapot!

Írta: Klari

Hozzászólások Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:Hírek arrow Távtan arrow HTML arrow Fireworks V.Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player