Uccai dumák
Az ítélet rád méretett
A próbát tény szerint elbuktuk, ismét csak kiérdemelve a pusztulást. A végítélet azonban ezúttal is elmaradt, Ábrahám õsatyánk alkudozása nem volt hiába való: az Úr (ki tudja hány igaz embert talált) s érettük vagy másért, de kegyelmezett.
Halhatatlan ősforrások
Változó világ
Madagaszkár
Jégeső, világvége
Kapcsolati zűr
Magazin
Jegyzet
Megváltó halál
Autók
Nyolc Corvette-ritkaság zuhant bele egy víznyelőbe Kentuckyban
Programajánló
Június 2022
H K S C P S V
30311 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
Ebben a hónapban
Hírfolyam
14:42 
Csongrád megyében is támogatják a Mintamenza program terjedését
14:41 
Ukrán válság - Az oroszok hajók elsüllyesztésével foglyul ejtették az ukrán flotta egy részét
14:40 
Ukrán válság - Orosz lap: Viktor Janukovicsot állítólag infarktussal kórházban kezelik
14:38 
Versenyuszoda épül Gödöllőn
14:36 
Ukrán válság - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelőit
13:44 
Diszkótragédia - Fenntartotta a korábbi jogerős ítéletet a Kúria a West Balkán-ügyben
Szeged
Szegedi hírek
Bőrgyógyászati távkonzultációs rendszert fejlesztettek Szegeden
Pingvinfiókák születtek a Szegedi Vadasparkban
Színházi világnapi programok Szegeden
Elfogadták szegedi önkormányzat 2014-es költségvetését
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
Magazin
Uccai dumák
Kapcsolati zűr
Játék
Kivirágzás vezényszóra
Autók
Szent sz*r! Batmobil a pokolból!
Gyüjtemény
WebKozmo
Veresné Novák Katalin: Kellenek a nők a közéletbe
Égető Mária: örülök, hogy tehetem, ami a dolgom és amit szeretek
Relax
Futballmeccsen
A hőskor hősei 2
Uccai dumák Uccai dumák
Ma már tudom, szeretnék olyan lenni
Tráser László   2011 May 02, Monday  
jegyzet
Még az elmúlt évezred egyik hazai hatalmasságáról fönnmaradt mondás: a magyarokat nem lehet kormányozni!
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
Fél év munkátlanul, sõt teljes kikapcsolódással, 24 ország, meg egy luxusóceánjáró. Lehetsz hozzá nyugdíjas, pályakezdõ, beérkezett, mindegy, csakpénzed legyen. Ez a modern világ egyik természetes tartozéka. Úri naplopók, mondanád régimódian. De csak a turizmus egyik legvonzóbb formáját  élik:körbevisznek a trópusokon, te csak élvezed, kikukkantasz a szelídített vadakközé, öntöd közéjük a lét, veszel kókuszhéj álarcot, fertõtlenített fûszoknyátés csupakabra elûzésére szolgáló tükröt. Ez utóbbi, ismeretlen szörny a Yucatan-félsziget környékén pusztított, de tavaly fölbukkant a Kárpátokban ésUkrajnában is...null

* * *

Ma már tudom, szeretnék olyan lenni, aki nem bánt meg senkit, mi több, mindigderûs és õszinte figyelemmel fordul legalább azok felé, akik oly rettenetesen
fontosak számára. Alig vannak ilyenek, jól tudom. Ha legalább azért nemkellene szenvednem, mert nem okoztam fájdalmat. Marad még elég ok gyötrelemre... Nem mutattam megértést, virágszirom lelke érzékenységén. Ha teheti, legyen kegyelmes szegény fejemnek, olykor elõtörõ bunkóság és hisztéria ellenére is... Az Ég végtelen s oktalan jutalma látása. Ne kérdezzen vissza, csak engedje magához a Sugallatot. Nincs se indok, se magyarázat. Megértõn integetett felém elmenõben.

* * *

Még az elmúlt évezred egyik hazai hatalmasságáról fönnmaradt mondás: a magyarokat nem lehet kormányozni! Bizony Kádár János mondotta volna, ha igaz a legenda. És miért ne lenne igaz. A Kútvölgyiben történt az elszólás, melyet érteni vélnék. De a Nagy Romulust idézõ fölszakadás számomra Dürrenmatt hõsére hajaz: ágya mellett éjjel lábas grízes tészta állott a széken, melybõl villával szedett néhány falást... Kádár János budai villája udvarán fehér, leghorn tyúkokat tartott és élvezettel figyelte életüket. Még hogy a magyarokat nem lehet kormányozni! A fõtitkárnak, elõtte Horthynak sikerült ez a 20. században a legeredményesebben. Mindketten vérrel kezdték országlásukat.

* * *

Nekem sok idõmet lekötnék a darazsak egy fajtája, melyek egyhelyben lebegnek, miközben eszelõs sebességgel csapkodnak szárnyaikkal. Talán területet (légteret) foglalnak, mert idõnként támadó rakéták csapnak a lebegõkre. Teszik ezt az erkély és a fa lombja közötti zöld térben.

Hozzászólások Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:Hírek arrow SzinesContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player