Karpaccso
Munkatársunktól
2005 August 29, Monday
Frank Sándor ebben a rĂ©szben fagyasztott bĂ©lszĂn szeleteket ajánl pesztĂłs bazsalikomlevĂ©len tálalva.
|
A bĂ©lszĂnt a hátára fordĂtjuk, közĂ©pen megnyitjuk, majd Ăłvatos mozdulatokkal meglapogatjuk. A bazsalikomot pesztĂłval (friss bazsalikom, fokhagyma, olĂvaolaj, fenyõmag) bekenjĂĽk, õrölt borssal megszĂłrjuk, extra szĂ»z olĂvaolajjal meglocsoljuk. AlufĂłliát Ă©s folpack-ot terĂtĂĽnk le az asztalra, a bĂ©lszĂnt ráhelyezzĂĽk, amelyre bazsalikom levelet teszĂĽnk. A hĂşst felgöngyöljĂĽk elõször a folpack-ba, majd rátekerjĂĽk az alufĂłliát, a kĂ©t vĂ©gĂ©t visszahajtjuk, Ă©s betesszĂĽk a mĂ©lyhĂ»tõbe nĂ©hány Ăłrára. Szelhetõ állapotra fagyasztjuk le, majd felszeleteljĂĽk, Ă©s Ăşgy helyezzĂĽk egy tányĂ©rra, hogy a szeletek Ă©rjĂ©k egymást. Egy másik tányĂ©r alját bekenjĂĽk pesztĂłval, salátát helyezĂĽnk a közepĂ©re, szĂłrunk rá egy kis kockára vágott paprikát, lilahagymát, Ăşj hagymát, balzsam ecettel, extra szĂ»z olĂvaolajjal megöntözzĂĽk. A bĂ©lszĂn karikákat ráhelyezzĂĽk, sĂłzzuk, borsozzuk, fĂ©lbe vágott koktĂ©l paradicsomot teszĂĽnk rá, megszĂłrjuk olĂvabogyĂłval, Ă©s rukkola salátával dĂszĂtjĂĽk. OlĂvaolajjal ĂşjbĂłl megöntözzĂĽk, zöld citrom levĂ©vel megcsepegtetjĂĽk, fenyõmaggal megszĂłrjuk Ă©s parmezán sajtot reszelĂĽnk mindezek tetejĂ©re. És hogy hogyan kell mindezt elkĂ©szĂteni? NĂ©zze meg!
|
|
Hozz�sz�l�sok Kedves Olvas�! Jelentkezzen be �s akkor hozz�sz�lhat a t�m�hoz!