Kóstoló Kommandó
Torkos csütörtök felemás érzelmekkel
ImageTelt házzal üzemeltek Szegeden is a Torkos Csütörtökön az éttermek, azonban volt, ahonnan a vendégek keserű szájízzel, vagy üres hassal távoztak.
A cyberkocsma
Kávét a kávéházakból!
Torkos Csütörtök: Együnk féláron!
Végre kert a Ligetben
Fröccs- és söröntő
Gasztro
Receptek
Almáskertek ajándéka
Gasztro-folklór
Főzzőn velünk Karácsonyra!
Borászatok
Andreas Ebner borászata
Programajánló
Március 2021
H K S C P S V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
Ebben a hónapban
Törzsasztal
Frankóságok
Óriás túrógombóc
Óriás túrógombócFrank Sándor mesterszakács és Ferenczi Dezső óriás túrógombócot készít.
Gasztro-folklór
Fröccs történet
FröccsBarta László, az Algyői Halászcsárda tulajdonosa gasztro-történeti előadásában a fröccsről beszél.
Sztárinterjúk
Gyömbér László, Szatymaz polgármestere
Gyömbér László mesél életéről...
Kóstoló Kommandó Kóstoló Kommandó
A Sárkány söre
Munkatársunktól   2007 May 29, Tuesday  
Image
A Sárkány egy olyan hely, ahol békésen megfér egymás mellett a kártyabarlang a hatalmas adag rántott sajt sültkrumplival. A kínai hangulat a pekingi nyári olimpia szellemét plántálja belénk, és még csak el sem kell hagynunk ezért a belvárost.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF

Megszokhattuk, ha egy film címében szerepel a sárkány szó, akkor valószínűleg kicsi sárga emberek szaladgálnak benne, karatéznak jobbra-balra, olykor előkerül egy nagydarab fehér fickó is, aki igazságot oszt, üt, mint a Kreml órája, általában kínai nevelőszülők pelenkázták, akik egyúttal a harci művészetek iránti szeretetet is belenevelték az ifjú európaiba. Ha pedig egy vendéglő nevében szerepel a sárkány (külföldiül tudók kedvéért: dragon) szó, akkor papírernyős lámpák, csípős ízű ételek és egzotikus illatú füstölők jelennek meg leki szemeink előtt. Amikor hírül vettem, hogy az egykori tiszti klub, később pedig Korona néven futó vendéglátóipari egység napjainkban a Sárkány nevet vette fel, azonnal ezek a sztereotípiák futottak végig az agytekervényeimen.   
Mégis, igyekeztem előítéletmentesen belépni a belvárosi szórakozóhely ajtaján, hogy teljes valójában táruljon fel előttem az épületbelső, melyet a Magyar Néphadsereg katonájaként hajdan még takarítottam is. Nos, félelmeim beigazolódni látszódtak, amikor az ismerős épület faláról hatalmas sárkány köpött felém egy lángcsóvát. Az ijedtségtől azonnal rendeltünk egy sört, ami kellemesen oldotta bennünk a feszültséget. A kínai maffiának se híre se hamva, viszont a szomszédos terem ajtaja egyszercsak feltárult, és mögötte néhány pillanatra komoly arccal snóblizó férfiak tűntek elő. Mielőtt Steven Segal szelleme keringte volna be a termet, kiderült, hogy városunk néhány prominens személyisége keverte a lapokat a félreeső kártyabarlangban. 
Még mielőtt személyeskedésbe torkollna a Kóstoló Kommandó beszámolója, ejtsünk szót az itt fogyasztható ételekről is. Miután ugyanis a frissen csapolt sör helyet csinált az étkeknek, valami szilárd halmazállapotút is rendeltünk a csinos pincérnőtől. Jó ideig kellett várni az ízletes falatokra, de megérte. Nem csak elsőrangú a rántott sajtjuk, de akkora adagot adtak, hogy egy hópárduc is jól lakna belőle. Mi persze ezt a tényt egy újabb kör sörrel ünnepeltük, ami tovább növelte a vendéglátóipari egységbe vetett bizalmunkat. Most kezdtem csak érteni, miért jár ide snóblizni a város elitje. Kínai dizájn ide, papírsárkány oda, itt gyorsan múlnak a percek, és mintha már a pekingi olimpiára gyúrnánk, kezdjük megszeretni ezt a sárkányos miliőt.

Szincsok György


Hozzászólások Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:Hírek arrow GasztroContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player