WebKozmo
Kecse-Nagy Helga: a játék a legnagyobb élmény
ImageHálás vagyok a szüleimnek, mert mindenben segítettek, hogy a legjobbat tudjam kihozni magamból. Nemcsak anyagi értelemben. Lelkileg és erkölcsileg is mindig velem voltak, támogattak - engem és a húgomat is. Szeretnék én is ilyen őszintén jó és megbízható, szilárd támasza lenni a gyerekeimnek.
Pelle Anita: egyszerre vagyok boldog és fáradt
Árvai Mara: Harmóniára vágyom
Janik Gabriella:Tudni kell kompromisszumokat kötni
Zolnay Kriszta: Megfogalmazhatatlan a szeretet...
Venetianer Anikó: szeretném átadni, amit kaptam
Könyv
Hírlevél
Hírlevél
Programajánló
November 2020
H K S C P S V
2627282930311
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Ebben a hónapban
Színikínálat
Gyüjtemény
WebKozmo
Vajda Júlia: a férfiak szeretik irányítani a nőket
Kissné Novák Éva: Az ember nem magányra született
Relax
A férfi földrajza
A bor elemzése
WebKozmo WebKozmo
Kaczvinszky Emilia: a nők nem mernek nők lenni
Gróf Róza   2007 March 11, Sunday  
Image
A nők nem mernek nők lenni. Mert menedzserek, erősek és vezetők. És ez is az enyém, és az is! És mindenem van! Vannak nők, akiket tényleg csak a karrierjük mozgat, mégis van gyerek meg férj, mert ez is a modellhez tartozik -mondja a pszichiáternő.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF

-Szegedi vagy?
- Nem, nem. Budapesten születtem és 1 éves koromban kerültem Mezőtúrra.

-Hogyhogy?
-Édesapám meghalt, mielőtt megszülettem. Édesanyám újra férjhez ment, ezért költöztünk Mezőtúrra. Így lett az én Apukám a Szűcs-apu, aki állatorvos volt. Mire serdültem, meghalt. Így Anyukám egyedül nevelt hármunkat, a bátyámat, a hugomat és engem.

-Fájdalmakkal megrakott lehetett ez a gyermekkor...
-De szépségeket is raktároztam el bőven és a harmóniára, összetartásra törekvést.

-Követhető értékrendet?
-Saját gyermekkorunk értékrendjét követjük mindannyian és iszonyatosan nehéz ebből kitőrni. Van, akinél ez jó és követhető, de nem minden esetben alakul ez így. Nekem szerencsém volt.

-A férjedet is az otthoni értékek alapján választottad?
-Nem volt igazán férfi példaképem, illetve volt is, meg nem is. Édesanyám elbeszélesei alapján ismertem meg édesapám. A megszépítő messzeség nyilván befolyásolta Anyukám emlékeit, de ezek alapján egy nagyon kemény, határozott férfit ismertem meg. Egy fantasztikus férfi-ideál bontakozott ki előttem, s nem is tudom, megfelelne-e ennek bárki is.
Szűcs-apura úgy emlékszem, mint aki rettentő sokat dolgozott és nagyon becsületes volt. Nos, a határozottság, a kemény munka és a becsületesség a férjemben is megvan, mondhatom tehát, hogy az otthoni minták alapján kerestem és találtam meg a férjem, aki fantasztikus ember. Amit ő csinál ebben a szakmában, a traumatológiában, az a korát megelőző, előremutató.
Rendkivüli a precizitása is, és a benne lévő segítségnyújtási szándék és akarat.

-Egyébként nehéz megfeleni a példáknak? Kell a megfelelés?
-A legtöbb emberben benne van a megfelelés vágya. Kellő mértékben ez nem hátrány, nem baj. Én példáúl, mindig meg akartam felelni. Szűcs-apuhoz hasonlóan állatorvos is akartam lenni. De rá kellett jönnöm, az állatokat csak messziről szeretem. Aztán, amikor Ő meghalt infarktusban, mindenáron kardiológus akartam lenni, megmenteni mindenkit. Kislányos gondolkodás volt!
Később a családi elvárásoknak akartam eleget tenni, mert a bátyámból orvost akartak,de ő mérnök lett. A hugomból mérnököt akartak, ő orvos lett. S akkor azt gondoltam, nekem azzá kell lennem,amit egyszer kimondtam. Tehát orvos.Hozzászólások Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:Hírek arrow GyűjteményContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player