WebKozmo
Kecse-Nagy Helga: a játék a legnagyobb élmény
ImageHálás vagyok a szüleimnek, mert mindenben segítettek, hogy a legjobbat tudjam kihozni magamból. Nemcsak anyagi értelemben. Lelkileg és erkölcsileg is mindig velem voltak, támogattak - engem és a húgomat is. Szeretnék én is ilyen őszintén jó és megbízható, szilárd támasza lenni a gyerekeimnek.
Pelle Anita: egyszerre vagyok boldog és fáradt
Árvai Mara: Harmóniára vágyom
Janik Gabriella:Tudni kell kompromisszumokat kötni
Kaczvinszky Emilia: a nők nem mernek nők lenni
Venetianer Anikó: szeretném átadni, amit kaptam
Könyv
Hírlevél
Hírlevél
Programajánló
November 2020
H K S C P S V
2627282930311
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Ebben a hónapban
Színikínálat
Gyüjtemény
WebKozmo
Veresné Novák Katalin: Kellenek a nők a közéletbe
Égető Mária: örülök, hogy tehetem, ami a dolgom és amit szeretek
Relax
Futballmeccsen
A bor elemzése
WebKozmo WebKozmo
Zolnay Kriszta: Megfogalmazhatatlan a szeretet...
Bene Zsuzsa   2007 July 13, Friday  
Image
"Mi szintén hárman vagyunk testvérek és megfogadtuk, hogy három gyermeket nevelünk majd. Ma már édesanyámnak 9 unokája van. Mi azt adjuk, azt tudjuk átadni, amit otthonról kaptunk, s úgy látom, ha édesanyám ránéz gyermekeimre, engem lát bennük..."
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF

Patika. Ízlelgetve a szót, a tisztaság, fehérség, régi üvegcsék, míves bútorzat képei ugranak be. A Kígyó Patika láttán pedig szintén ezt látom, de már egy kissé modernebb kivitelben. Minden nagyobb és több, bár a hangulata, illata, még a régi. Patikus. Fehér köpenyben, mosolygósan áll pultja mögött, kedvesen adja tanácsait, nevén szólítja betegeit.


Tulajdonképpen ez is így van. A Kígyó Patika munkatársai kedvesen szólnak a betérőhöz, a patikus is kedves és mosolygós, csak egy kicsit több ennél. Sugárzik belőle a határozottság. A mosolygós hölgy egy professzionális „üzem" irányítója. Zolnay Krisztina 5 éve vezeti a Kígyó Patikát.

Ön egy helytörténeti jelentőségű gyógyszertár vezetője! Fontos ez az Ön számára?
Rendkívüli megtiszteltetés volt, amikor öt évvel ezelőtt azt mondták nekem, hogy én vezethetem a Kígyó Patikát. Természetesen, bármelyik más patika komoly és szép feladat lett volna számomra, de a Kígyó Patika egy kicsit más, hiszen akinek fontos Szeged, a bennünket körülvevő történetiség, azoknak fontos azok ápolása is. Ennek a történetiségnek része a Kígyó Patika is, van múltja, jelene és reményeim szerint - bármi is történik a patikaliberalizáció vonatkozásában - jövője is. A Virágcukrászdát sem csak azért szeretjük, mert finom ott a sütemény, hanem azért is, mert a szegediséggel, a szegediek életérzésével összenövő intézmény. Ilyen a Kígyó Patika is. Csodálatos volt számomra, és még ma is az, hogy ilyen ékszerdobozt irányíthatok.

Úgy tűnik számomra, Szegedhez való erős kötődését is jól jelképezi a Kígyó Patikában végzett munkája.
Valóban. A Zolnay család régről, hosszan visszatekintve szegedi család, s innentől kezdve az ember sorsa determinált. A szegediség, amit magunkban hordozunk, a szüleinktől kaptuk, és természetesen továbbadjuk gyermekeinknek, s itt fonódik össze ez a munkámmal, örökös szegedi szívvel irányíthatom Szeged legpatinásabb patikáját.

Meg lehet fogalmazni ezt a szegediséget?
Mindenképpen kevesebb lenne szavakba önteni, mint amit érzek. Például, ha a kedvesünknek azt mondjuk, hogy szeretlek, talán azt sem kellene kimondani, mert biztosan kevesebb, mint amit érzünk. Vagy az anyaság, különösen az. Anyák napját követően, elgondolkodtam azon, amikor gyermekeimre nézek, mennyire megfogalmazhatatlan a szeretet, az anya és gyermekei között lévő kapcsolat. És ilyen a szegediséget megélni, sokkal többet jelent, mintha megpróbálnám ezt nagyon okosan megfogalmazni.

Beszélgetésünk során kettősséget érzek Önben. Egyrészt egy rendkívül emocionális nőt látok, másrészt a következetes racionalitás sugárzik felém.
Rendkívül sok érzelemmel élem a hétköznapjaimat. A beteg emberek sorsával körülölelve telnek napjaim. Ugyanakkor felelősséggel tartozom 30 emberért, akiknek itt munkát adunk. Vezetek egy komoly céget,ez ismét egy óriási feladat. Anyaként pedig szintén az érzelmek a legmeghatározóbbak. De ez így komplex, így jó, hiszen nőként emocionális vagyok elsősorban, a racionális tisztánlátással, döntéshozatali képességgel felvértezve. Nőként és anyaként az érzelmi motívumok segítenek meghozni a jó döntéseket.

Említette, hogy a Zolnay jól csengő név Szegeden, ugyanakkor nyilvánvalóan olvasóinknak sem árulok el titkot, hogy férje Csonka Gábor, Szeged egyik elismert üzletembere, aki jelenleg Budapesten dolgozik. Jól gondolom, hogy az Ön  üzleti életben való részvételét, az ehhez való indíttatást elsősorban mégis  a Zolnay-család adja, s nem a férje tevékenysége?
Egy nő vagy felemel, vagy leránt az életben. Azt mi gyakran emlegetjük, hogy szerencsés találkozás, amikor egy férfi tele van elképzelésekkel, álmokkal, nagyon sokszor álmokkal, s milyen nagyon nagy szerencse az, hogy olyan nővel hozza össze a sors és a szerelem, aki nagyon a földön jár, s mondjuk a családi indíttatásból adódóan is, nagyon racionálisan tud gondolkodni. Kettőnk ötvözete ilyen, és ez szerencsés párosítás az üzleti világban. Való igaz, a közös sorsunkban sok olyan lépés van, amikor Gábor valamit megálmodott, s nekem vissza kellett fogni. Bár hozzá kell tennem, hogy nem mindig sikerült ez. Vannak az életünkben olyan vállalkozások, amikkel én nőként nem értek egyet, s nem gondolom, hogy bizonyos dolgokra ennyi energiát érdemes fektetni. Ugyanakkor klassz dolog, hogy a vacsoraasztalnál, nem csupán a gyerekek mindennapi dolgairól tudunk beszélgetni, hanem azon túlmenően, odafigyelünk egymás érveire is, azokban a dolgokban is, amelyek túlmutatnak a hétköznapokon. Bevonjuk egymást cégeink életébe is, s még döntési helyzeteket is átengedünk egymásnak.Hozzászólások Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:Hírek arrow GyűjteményContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player