WebKozmo
Pelle Anita: egyszerre vagyok boldog és fáradt
ImageÉn is viszem magammal a szüleimtől kapott erkölcsi örökséget, amit, persze, kiegészítek a sajátoméval és azt átörökítem a gyermekeimre. Gondolom ez minden családban így megy -mondja a nemsokára kétgyermekes Pelle Anita.
Árvai Mara: Harmóniára vágyom
Janik Gabriella:Tudni kell kompromisszumokat kötni
Zolnay Kriszta: Megfogalmazhatatlan a szeretet...
Kaczvinszky Emilia: a nők nem mernek nők lenni
Venetianer Anikó: szeretném átadni, amit kaptam
Könyv
Hírlevél
Hírlevél
Programajánló
November 2020
H K S C P S V
2627282930311
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Ebben a hónapban
Színikínálat
Gyüjtemény
WebKozmo
Piczil Márta: Nem véletlen az ősi szereposztás
Veresné Novák Katalin: Kellenek a nők a közéletbe
Relax
Futballmeccsen
Eltemette elefántja
WebKozmo WebKozmo
Kecse-Nagy Helga: a játék a legnagyobb élmény
Gróf Róza   2008 April 23, Wednesday  
Image
Hálás vagyok a szüleimnek, mert mindenben segítettek, hogy a legjobbat tudjam kihozni magamból. Nemcsak anyagi értelemben. Lelkileg és erkölcsileg is mindig velem voltak, támogattak - engem és a húgomat is. Szeretnék én is ilyen őszintén jó és megbízható, szilárd támasza lenni a gyerekeimnek.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF

-Hogy-hogy dolgozol?
-...hát, kb. úgy egy éve rájöttem, hogy igazán nem érdekel a közgadaságtudomány. Valójában csak be kellett ismernem magamnak, régóta éreztem ezt. Az életem előterében mindig a sport és squash állt. Ezért az egyetem mellett elkezdtem oktatni a squasht, úgy 2 éve. Aztán 1 éve sportoktatói oklevelet szereztem. Viszont a délelőtti óráim még így is szabadok maradtak, ezért a Kelemen utcai Szent Márton Borszaküzletben dolgozom január eleje óta.

-Miért épp borszaküzletben?
-Érdekel a borászat. Itt szakmai információkat tudhatok meg és bővíthetem e területen az ismereteimet!

-Azért gondolom, nem pusztán a szabad délelőttök és a borászat érdekeségei miatt döntöttél így...
-Tudod, a sport, amit művelek, igen költséges. Az edzések, az ütők, az utazások a versenyekre, a részvételi összegek és a többi, mind-mind a szüleimet terhelték 1999-óta. Ezért határoztam el, hogy segítek nekik, magamra vállalom a költségeket, amennyire csak tudom. Már egészen közel járok ehhez! Ez jó érzés nekem, megnyugtat.

-Ezt az önállóságot cserélted fel az egyetemi tanulmányokkal?
-Nem, dehogy! Az egyetemet nem hagytam abba. Járok a suliba is, és készülök a vizsgákra! Vizsgaidőszakban pedig a tanulás a legfontosabb. De el kell mondanom, számomra a játék az igazi és a legnagyobb élmény! Nagyon élvezem viszont az edzősködést is!

-Mióta fallabdázol?
-1999-ben kezdtem, de előtte 5 évig kosaraztam, korábban úsztam. Aztán egyszer beírattak a szüleim egy nyári intenzív fallabda-táborba, ahol nagyon megszerettem ezt a sportot. De a kosarazás is jól ment, ezért egy évig párhuzamosan kosaraztam és fallabdáztam egyszerre. Egy idő után döntenem kellett, így a sqasht választottam.

-Sikereid?
-Ifiként a 17 évesek közt országos bajnok voltam. Ifi válogatottként 4 éven át kijutottam az EB-re. Tavaly a Tisza SC-vel magyar csapatbajnokságot nyertünk, Takács Katával pedig a páros bajnokságon is elsők lettünk. Két éve játszom a felnőtt válogatottal, 2007-ben pedig magyar bajnok lettem.

-Meghatározható, mennyi ideig fallabdázhat valaki eredményesen?
-Nem. Van, ahol még 30 évesen is játszanak a sportolók. Angliában például, ahol már 150 éve létezik ez a sportág, ott egészen más szokások és versenyzői stílusok vannak, mint pl. nálunk, ahol gyakorlatilag csak 10- 15 éve fallabdázunk komolyabban. Ezért nehéz egyenlőre a magyaroknak elérni a nemzetközi szintet. Nincs még ekkora múltja és gyakorlata.

Az interjú folytatódik!Hozzászólások Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:Hírek arrow GyűjteményContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player