WebKozmo
Kecse-Nagy Helga: a játék a legnagyobb élmény
ImageHálás vagyok a szüleimnek, mert mindenben segítettek, hogy a legjobbat tudjam kihozni magamból. Nemcsak anyagi értelemben. Lelkileg és erkölcsileg is mindig velem voltak, támogattak - engem és a húgomat is. Szeretnék én is ilyen őszintén jó és megbízható, szilárd támasza lenni a gyerekeimnek.
Pelle Anita: egyszerre vagyok boldog és fáradt
Janik Gabriella:Tudni kell kompromisszumokat kötni
Zolnay Kriszta: Megfogalmazhatatlan a szeretet...
Kaczvinszky Emilia: a nők nem mernek nők lenni
Venetianer Anikó: szeretném átadni, amit kaptam
Könyv
Hírlevél
Hírlevél
Programajánló
November 2020
H K S C P S V
2627282930311
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Ebben a hónapban
Színikínálat
Gyüjtemény
WebKozmo
Veresné Novák Katalin: Kellenek a nők a közéletbe
Vajda Júlia: a férfiak szeretik irányítani a nőket
Relax
A férfi földrajza
Eltemette elefántja
WebKozmo WebKozmo
Árvai Mara: Harmóniára vágyom
Gróf Róza   2007 October 07, Sunday  
Image
A világ legszerencsésebb emberének tartom magam, mert az Anyukám a barátnőm és az édesanyám is egyben. Feltétel nélkül szeret és mindig büszke rám"- mondja a jelenleg még hajadon Árvai Mara.
  Hozzászólások 1 Nyomtat E-mail PDF

Mara! Furcsán hangzó keresztnév...
Igen, nem túl gyakori név, de engem így anyakönyveztek!

A nevednél már csak a foglalkozásod jelölése a furcsább: képző. Nos, ez mit takar?
A képző nem egyenlő a tanárral. A képző nem formális pedagógus, szemben a tanárral, aki az iskolai képzésben vesz részt, sőt a hazai gyakorlatban csak a tanár oktathat az iskolai rendszerben.
Hollandiában viszont a képző épp olyan részvevője lehet az iskolai rendszereknek mint a tanár. Valójában a képző helyet és lehetőséget teremt a résztvevők számára, hogy saját tapasztalataikat megoszthassák, hogy egy adott témában az "input"-ot összehozza a résztvevőkkel.

S te hogy nevezheted meg magad, hogy a bemutatkozásnál ne kelljen magyarázkodnod?
Mondhatnám azt is, hogy külügyi vagy ifjúsági referens vagyok, ha pl. önkormányzatnál dolgoznék. De nem ott dolgozom. 

S hol dolgozol?
Szabaduszó vagyok, mert Magyarországon pillanatnyilag nincs olyan civil szervezet, ahol alkalmazni tudnának, bért és járulékokat tudnának fizetni értem.Ugyanakkor olyan önkormányzat sincs - ismereteim szerint -, ahol belátnák egy képző vagy ifjúsági referens munkájának szükségességét.

Miért is volna jó, ha alkalmazna egy önkormányzat képzőt? Mit is "hozna" az neki?
Elsősorban megismertethetné az adott település fiataljaival az uniós ifjúsági képzés rendszerét és lehetőségeit, azután küldhetne különböző szakterületekre, az Unio Bizottsága által kiírt ifjúsági programokba résztvevőket.

Ismerhet bárki is ilyen programokat?
Hogyne!2001 óta ismerhetők itthon is ezek a képzések, programok.

Például?
2000-2006 között élt az Ifjúság elnevezésű program, majd 2007-2013-ig a Fatalok lendületben nevűt írták ki. Ezek a programok a 13-30 év közötti korosztálynak szólnak és 4 fő prioritással bírnak. Úgy mint, az "eus" állampolgári tudat kialakítása, ápolása, a hátrányos helyzetű fiatalok bevonása ebbe a mozgásba, az aktív társadalmi részvétel fontosságának tudatosítása és a mobilitási program.

Magyarra fordítva, mi a munkád célja?
Elsősorban igyekszem, igyekszünk, hisz mi egy nemzetközi képző-csapat vagyunk, terjeszteni és tudatosítani a fiatalok körében a kontinentális vonatkozású állampolgári én-t. Törekszünk a nemzeti sokszínűség és a sokrétűség prezentálásásra és elfogadtatására, de épp ekkora energiákat fektetünk azoknak a lehetőségeknek a fölmutatására is, mellyel a hátrányos helyzetű fiatalok
önértékelését és önmegvalósítását is elősegíthetjük. Összegezve azt mondhatom, Európa felnövekvő generációjában szeretnénk tudatosítani tanulási, munkavállalói, és vállalkozói lehetőségeit, megértetni, hogy szinte minden ember egyenlő eséllyel indul a Földnek ezen a féltekén, ha tisztában van a lehetőségeivel és a jogaival. Egyszóval, fedezzék fel közös hazájukat, Európát!Hozzászólások Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!

zsupy 2007 October 11, Thursday, 10:50:24

Mara egy fogalom! Nem lehet csak úgy "körbeírni". Örülök, hogy készült vele ez az interjú, hátha valaki olyan is elolvasná, aki tudna tenni azárt, amiket Mara elképzelt! Mert jó lenne, kell kishazánkban is!

Hozzászólások száma: 1 


Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:Hírek arrow GyűjteményContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player