KĂłstolĂł KommandĂł
Torkos csĂŒtörtök felemĂĄs Ă©rzelmekkel
ImageTelt hĂĄzzal ĂŒzemeltek Szegeden is a Torkos CsĂŒtörtökön az Ă©ttermek, azonban volt, ahonnan a vendĂ©gek keserĂ» szĂĄjĂ­zzel, vagy ĂŒres hassal tĂĄvoztak.
A Sårkåny söre
Kåvét a kåvéhåzakból!
Torkos CsĂŒtörtök: EgyĂŒnk fĂ©lĂĄron!
VĂ©gre kert a Ligetben
Fröccs- és söröntÔ
Gasztro
Receptek
Meggyesek
Gasztro-folklĂłr
A februår szépsege: a kocsonya
BorĂĄszatok
Andreas Ebner borĂĄszata
ProgramajĂĄnlĂł
ïżœprilis 2024
H K S C P S V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Ebben a hïżœnapban
Törzsasztal
FrankĂłsĂĄgok
SĂŒllĂ”filĂ© roston, sĂŒlt zöldsĂ©gekkel
Sullo zoldsegekkelFrank SĂĄndor mesterszakĂĄcs Ă©s Ferenczi DezsĂ” sĂŒllĂ”filĂ©t kĂ©szĂ­t sĂŒlt zöldsĂ©g körettel.
Gasztro-folklĂłr
Fröccs történet
FröccsBarta Låszló, az AlgyÔi Halåszcsårda tulajdonosa gasztro-történeti elÔadåsåban a fröccsrÔl beszél.
SztĂĄrinterjĂșk
Gyömbér Låszló, Szatymaz polgårmestere
Gyömbér Låszló mesél életérÔl...
KĂłstolĂł KommandĂł KĂłstolĂł KommandĂł
A cyberkocsma
MunkatĂĄrsunktĂłl   2007 March 05, Monday  
Image
Itt szĂŒlettek hajdan a legendĂĄk, ma pedig a szĂĄmĂ­tĂłgĂ©pes csĂșcstechnika Ășgy keveredik a kelkĂĄposzta fĂ”zelĂ©k illatĂĄval, mint Eminem a gettĂłlakĂł fekĂĄkkal. Ez a digitĂĄlisan felturbĂłzott BĂ©ke TanszĂ©k.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF

Egyetemi Ă©s fĂ”iskolai oktatĂłk Ă©pp Ășgy gyĂłgyĂ­tgattĂĄk itt a felsĂ”oktatĂĄs okozta sebekeit, mint a hallgatĂłk egy-egy kiadĂłs vizsga utĂĄn. Nem kellett hozzĂĄ mĂĄs, csak egy feles unikum, nĂ©mi sör kĂ­sĂ©rĂ”nek, meg egy kis szilvapĂĄlinka levezetĂ©skĂ©nt. E felemelĂ” miliĂ”ben tartottak szeminĂĄriumokat, vizsgĂĄztattak fĂ”iskolĂĄsokat, vagy egyszerĂ»en csak leittĂĄk magukat a sĂĄrga földig a felsĂ”oktatĂĄs Ă©s a munkĂĄs nĂ©p egyszerĂ» fiai. Igazi kĂĄdĂĄri aranyidĂ”k voltak ezek, amikor nem szĂĄmĂ­tott, hogy az utcĂĄt söpröd, prĂ­mszĂĄmokat firkĂĄlsz a tĂĄblĂĄra, vagy a magyar barokk költĂ©szetrĂ”l hadovĂĄlasz a hallgatĂłid elĂ”tt. Ott a "tanszĂ©ken" mindenkinek egykĂ©nt pusztĂ­totta az agysejtjeit a szeszes ital.

Nem beszĂ©ltĂŒnk mĂ©g a minden kĂ©pzeletet felĂŒlmĂșlĂł higĂ©nĂ©s mĂ©lypontrĂłl a konyhĂĄban, Ă©s a szĂșnyoghĂĄlĂłrĂłl a fĂ©rfi vĂ©cĂ© pisilĂ”s csĂ©sziben, melyeket azĂ©rt helyeztek oda, hogy a magukon szĂĄjon ĂĄt könnyĂ­tĂ” honpolgĂĄrok ne dugĂ­tsĂĄk el a lefolyĂłt. AztĂĄn jött a rendszervĂĄltĂĄs, Ă©s egycsapĂĄsra minden felragyogott a VitĂ©z (PartizĂĄn) utca Ă©s a Boldogasszony  (Április 4) sugĂĄrĂșt sarkĂĄn. ÁtalakĂ­tĂĄsok, konyhabĂ”vĂ­tĂ©s, kĂŒlön rĂ©szlegek kialakĂ­tĂĄsa, no Ă©s a korlĂĄtlan internethozzĂĄfĂ©rĂ©s. Ez aztĂĄn Ășgy vonzza a nĂ©pet ide, mint az orosz krĂ©mtorta a legyet. A kĂ©t gĂ©p elĂ”tt mindig ĂŒl valaki, Ă©s lehet, hogy Ă©ppen a BĂ©ke TanszĂ©k gyorsĂ©tterem hivatalos honlapjĂĄt bögĂ©szik a szerencsĂ©s hozzĂĄfĂ©rĂ”k. Mert bizony, ilyen is van. Nem is akĂĄrmilyen. BĂĄrmilyen meglepĂ”, a cĂ­m a következĂ”: www.beketanszek.hu. Ha rajta vagy, mindenfĂ©le csuda dologra kattinthatsz. Ott van pĂ©ldĂĄul a teljes ĂĄrlista, ami szerintem egyedĂŒlĂĄllĂł a rĂ©giĂłban, aztĂĄn kĂŒlönbözĂ” linkek, Ășgy, mint pĂ©ldĂĄul az eszem-iszom, vagy a szeszkazĂĄn.hu, amin akĂĄr piablogot is Ă­rhatunk. SzĂłval, igazĂĄn impozĂĄns Ă©s sokrĂ©tĂ» ez a portĂĄl, nem beszĂ©lve arrĂłl, hogy a gyorsĂ©tteremben Wi-Fi szolgĂĄltatĂĄs is mĂ»ködik. És van mĂ©g mĂĄs Ă©rdeme is a honlapnak: felsorolja a munkatĂĄrsakat a pultostĂłl a szakĂĄcsig. Igazi retrĂł-szerĂ» egyenlĂ”sdi: mindenki ugyanazzal a betĂ»mĂ©rettel Ă©s karakterrel, Ă­gy a tulaj sem ragaszkodott a fĂ©lkövĂ©r betĂ»khöz, ugyanazzal a betĂ»tĂ­pussal szerepel, mint pĂ©ldĂĄul KunnĂ© MihĂĄly Erzsike, a szakĂĄcsnĂ”. SzomorĂș viszont, hogy az egyik felszĂłlgĂĄlĂłnak csak a keresztnevĂ©t tudta a rendszergazda, Ă­gy XXX GergĂ”kĂ©nt szerepel a nyilvĂĄntartĂĄsban.

Az ĂĄrak barĂĄtsĂĄgosak, a fröccs viszont annyi szĂ”lĂ”t lĂĄtott mint hajdanĂĄn Ray Charles. Persze ilyen nehĂ©z gazdasĂĄgi helyzetben mĂĄr az is nagy dolog, hogy az ital szĂ­ne Ă©pp olyan sĂĄrgĂĄs, mint az eredeti italĂ©. A BĂ©ke TanszĂ©k kiĂĄllta az idĂ” prĂłbĂĄjĂĄt, Ă©s vĂĄrja az Ășj kihĂ­vĂĄsokat. ÍzlĂ©sesen elegyĂ­ti a 80-as Ă©vek nosztalgiĂĄjĂĄt Ă©s a szĂĄzadfordulĂł csĂșcstechnikĂĄjĂĄt. Ha pĂ©ldĂĄul a kajĂĄnkra vĂĄrva nagyon elmĂ©lyedĂŒnk a digitĂĄlis vilĂĄg csodĂĄiban, hirtelen visszarĂĄnt a valĂłsĂĄgba amikor a szakĂĄcs hangja, amikor kikiĂĄltja a konyhĂĄbĂłl: RĂĄntott sajt pĂĄrolt rĂ­zzsel Ă©s kenyĂ©rrel, elkĂ©szĂŒlt! 

Szincsok György


Hozzïżœszïżœlïżœsok Kedves Olvasïżœ! Jelentkezzen be ïżœs akkor hozzïżœszïżœlhat a tïżœmïżœhoz!



Webradio.hu - Szegedi, orszïżœgos ïżœs sport hïżœrek a nap 24 ïżœrïżœjïżœban!:HĂ­rek arrow Gasztro



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player