Buli
Progressive Sun ĂĄprilis 25.-Ă©n
ImageÚjabb hĂłnap, Ășjabb Progressive Sun az elektronikus zene szerelmeseinek! 2009. ĂĄprilis 25.-Ă©n 23:00-tĂłl a volt Tisza GyöngyĂ©ben.
Bastian
HunDeep
DOMYAN
The Freak Factory
PEAT
Magazin
Jegyzet
Mi is az az Ulysses?
AutĂłk
Bemutatta a BMW az elsĂ” elektromos meghajtĂĄsĂș modelljĂ©t
ProgramajĂĄnlĂł
ïżœprilis 2024
H K S C P S V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Ebben a hïżœnapban
HĂ­rfolyam
14:42 
Csongråd megyében is tåmogatjåk a Mintamenza program terjedését
14:41 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Az oroszok hajĂłk elsĂŒllyesztĂ©sĂ©vel foglyul ejtettĂ©k az ukrĂĄn flotta egy rĂ©szĂ©t
14:40 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Orosz lap: Viktor Janukovicsot ĂĄllĂ­tĂłlag infarktussal kĂłrhĂĄzban kezelik
14:38 
Versenyuszoda Ă©pĂŒl GödöllĂ”n
14:36 
Ukrån vålsåg - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelÔit
13:44 
DiszkĂłtragĂ©dia - Fenntartotta a korĂĄbbi jogerĂ”s Ă­tĂ©letet a KĂșria a West BalkĂĄn-ĂŒgyben
Szeged
Szegedi hĂ­rek
Vízilabda ob I - Molnår Tamåsék Diapolo Szeged VE néven folytatjåk
PingvinfiĂłkĂĄk szĂŒlettek a Szegedi Vadasparkban
SzĂ­nhĂĄzi vilĂĄgnapi programok Szegeden
VĂĄlasztĂĄs 2014 – Botka: az OrbĂĄn-kormĂĄny levĂĄlthatĂł
Elindult az utastĂĄjĂ©koztatĂł-rendszer tesztĂŒzeme a szegedi megĂĄllĂłkban
Magazin
Uccai dumĂĄk
JégesÔ, vilågvége
Jåték
Kivirågzås vezényszóra
AutĂłk
Elia: ElsĂ” tuningcsomag az Ășj Renault Cliohoz
GyĂŒjtemĂ©ny
WebKozmo
Hetesi Erzsébet: Nem könnyû ma dékånnak lenni
ÉgetĂ” MĂĄria: örĂŒlök, hogy tehetem, ami a dolgom Ă©s amit szeretek
Relax
Futballmeccsen
A férfi földrajza
Buli Buli
Angyali szerelĂ” - SZIN: a nulladik nap
kmn   2007 August 23, Thursday  

A komoly tömegjelenetek, a rossz hangtechnikĂĄval kĂŒzdĂ” Ákos, a szakadĂł esĂ”, a hosszĂș sorok Ă©s egyĂ©b kellemetlensĂ©gek ellenĂ©re jĂł volt a hangulat a nyĂĄr utolsĂł nagy bulijĂĄnak kezdetĂ©n. RĂ©szletes beszĂĄmolĂłnk a SZIN elsĂ”, vagyis nulladik napjĂĄrĂłl.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
Na, ez a SZIN nem Ășgy indult, mint a tavalyi. Egy Ă©ve a nulladik napon le sem lehetett volna tagadni, hogy mĂ©g a bemelegĂ­tĂ©s zajlik: mindössze pĂĄr sĂĄtorban volt bulizĂĄs, mindössze nĂ©hĂĄny szĂĄz fiatal jĂłvoltĂĄbĂłl. Ezzel szemben most olyan tömegjelenetek jĂĄtszĂłdtak le szerda este az Újszegedi PartfĂŒrdĂ” bejĂĄrata elĂ”tt, mintha nem szedtĂ©k, hanem osztottĂĄk volna a pĂ©nzt a beengedĂ”k.

Persze mindez nem is annyira meglepĂ”: majdnem hĂĄromszor annyi bĂ©rlet fogyott idĂ©n elĂ”vĂ©telben, mint amennyi tavaly összesen, rĂĄadĂĄsul a szervezĂ”k a nulladik napra idĂ”zĂ­tettĂ©k a fesztivĂĄl egyik legnagyobb közönsĂ©gĂ©rdeklĂ”dĂ©sre szĂĄmot tartĂł mĂ»sorszĂĄmĂĄt, Ákos MĂ©g közelebb cĂ­mĂ» nyĂĄri turnĂ©jĂĄnak utolsĂł elĂ”tti koncertjĂ©t is. Ennek ismeretĂ©ben aztĂĄn csak kicsit esett le az ĂĄllunk, amikor este nyolckor meglĂĄttuk a PartfĂŒrdĂ” bejĂĄrata elĂ”tt hömpölygĂ” több szĂĄz fĂ”s embermasszĂĄt.

Bent ekkor mĂ©g a Magna Cum Laude zenĂ©lt, de kint, ahogy közelebb kerĂŒltĂŒnk az Ákos-koncert Ă­gĂ©rt kezdĂ©si idĂ”pontjĂĄhoz, a mĂĄr-mĂĄr kritikussĂĄ vĂĄlt helyzetben egyre sĂ»rĂ»bben hallottunk "Engedjetek ki, megfulladok!"-kiĂĄltĂĄsokat Ă©s a tĂŒrelmĂŒkkel sem sokan bĂ­rtak mĂĄr a hatalmas tolakodĂĄsnak Ă©s a hihetetlen melegnek köszönhetĂ”en. Ebben a pillanatban jött szerencsĂ©re az ekkor mĂĄr szĂĄzak ĂĄltal szidott szervezĂ”k kĂ©t mentĂ” ötlete: nagy szĂĄmĂș ĂĄsvĂĄnyvizes palackot kezdtek szĂ©tosztani, valamint közöltĂ©k, hogy a hĂĄtsĂł, Bertalan hĂ­dhoz közeli bejĂĄratnĂĄl is bejuthatnak az elĂ”vĂ©teles jeggyel rendelkezĂ”k. Ennek hatĂĄsĂĄra aztĂĄn nĂ©mileg normalizĂĄlĂłdott a helyzet, de hogy vĂ©gĂŒl mĂ©g meddig tartott a nyomorgĂĄs a BelvĂĄrosi hĂ­d felĂ”li bejĂĄratnĂĄl, az kĂ©rdĂ©ses.

Persze nem csak a bejĂĄraton kĂ­vĂŒl, de odabent sem Ășgy festett a SZIN, mintha a nulladik napon jĂĄrnĂĄnk, a hangulat Ă©s a mĂĄr ĂŒzemelĂ” helyszĂ­nek közelĂ©ben feltorlĂłdott emberek szĂĄma alapjĂĄn akĂĄr szombat is lehetett volna. MegĂ©rkezĂ©sĂŒnkkor tettĂŒnk ugyan egy gyenge kĂ­sĂ©rletet, hogy bejussunk a tavaly mĂ©g Globe Party SĂĄtornak nevezett Red Lounge-ba, de aztĂĄn inkĂĄbb a nagyszĂ­npad felĂ© vettĂŒk az irĂĄnyt, ahol, bĂĄr fĂ©l kilencet Ă­gĂ©rtek, csupĂĄn fĂ©l tĂ­zkor kezdĂ”dött el Ákos koncertje.

KezdÔdött, de nagyon gyorsan véget is ért, ugyanis mår az elsÔ szåm végénél pår sokat sejtetÔ pukkanås utån megadta magåt a hangtechnika.

Hallottak mĂĄr a Silent DiscĂłrĂłl? Röviden annyi a lĂ©nyege, hogy mindenki fejhallgatĂłban bulizik, Ă©s ez igen vicces kĂ©pet fest a kĂ­vĂŒlĂĄllĂł szĂĄmĂĄra, hiszen egy rakĂĄs ember tĂĄncol, meg egy zenekar vagy egy dj jĂĄtszik a szĂ­npadon Ășgy, hogy zenĂ©t mĂ©gsem hallunk. Ez az a diszkĂł, ami ellen a szomszĂ©d hĂĄzak lakĂłinak sincs kifogĂĄsuk soha. Tavaly volt ilyen a Szigeten Ă©s most a SZIN-en is majdnem. Csak itt nem direkt Ă©s annyi kĂŒlönbsĂ©ggel, hogy itt senkinek sem volt fejhallgatĂłja, Ășgyhogy annyira nem is tetszett senkinek ez az egĂ©sz, bĂĄrmennyire is mĂłkĂĄs lĂĄtvĂĄny egy komplett zenekart lĂĄtni Ășgy a szĂ­npadon, hogy miközben azok mit sem sejtve bĂ”szen tĂ©pik a gitĂĄrt, verik a dobot Ă©s az Ă©nekes a torkĂĄt ereszti a mikrofonba, mi nem hallunk semmit. Mintha nĂ©mafilmet nĂ©znĂ©nk.

ÁkosĂ©k hĂĄromszor kezdtek bele a mĂĄsodik szĂĄmba (aminek amĂșgy Angyali szeretĂ” volt a cĂ­me), majd negyedjĂ©re, egy hosszabb leĂĄllĂĄs utĂĄn az egĂ©sz koncertet az elejĂ©rĂ”l kezdtĂ©k. Eközben Ákos - valljuk be nyugodtan - egy igazi profi higgadtsĂĄgĂĄval kezelte a helyzetet. MĂ­g a hĂĄttĂ©rben megfeszĂ­tve dolgoztak a technikusok a hiba elhĂĄrĂ­tĂĄsĂĄn, Ă” a szĂ­npadon ĂĄllva fesztelenĂŒl anekdotĂĄzott egy '91-ben mĂ©g a Bonanza Banzai-jal Ă©s ugrĂĄlĂł közönsĂ©gĂ©vel leszakĂ­tott emeleti koncertteremrĂ”l, annak illusztrĂĄlĂĄsĂĄra, hogy bizony bĂĄrmennyire hihetetlen, van az aktuĂĄlis helyzetnĂ©l rosszabb is.

A megprĂłbĂĄltatĂĄsok utĂĄn aztĂĄn majdnem kĂ©t ĂłrĂĄs kĂ©sĂ©ssel vĂ©gĂŒl Ășjabb technikai problĂ©mĂĄk nĂ©lkĂŒl lezajlott a koncert. Akik decemberben is hallottĂĄk Ákost Szegeden, szinte egy az egyben ugyan azt a mĂ»sort kaptĂĄk, de azĂ©rt adĂłdtak aprĂłbb eltĂ©rĂ©sek is.
Az egyik legmarkĂĄnsabb Ășj elem sajnos egy cseppet sem örömteli, de annĂĄl meghatĂłbb vĂĄltozĂĄs volt a programban: a LepkegyĂ»jtĂ” cĂ­mĂ» szĂĄm alatt vetĂ­tett kĂ©psorokon a tavasszal vĂĄratlanul elhunyt KaszĂĄs AttilĂĄra emlĂ©kezett meg a zenekar. (Ákosnak Ă©s KaszĂĄs AttilĂĄnak közös hangjĂĄtĂ©k-albuma is jelent meg A hĂ©t parancsszĂł cĂ­mmel 2001-ben).

A koncert közben nem mellesleg szakadĂł esĂ” Ă©rte el Szegedet, amit mĂĄr korĂĄbban sĂșlyos villĂĄmok jeleztek, ennek ellenĂ©re azonban a közönsĂ©g egy tapodtat sem mozdult a szĂ­npad elĂ”l. LĂĄthatĂłan az esĂ” csak tovĂĄbb fokozta a hangulatot, mint ahogyan az is, amikor Ákos kĂ©t szĂĄm között esernyĂ”vel a kezĂ©ben, a klasszikus '52-es amerikai musical, az Ének az esĂ”ben cĂ­madĂł dalĂĄnak elsĂ” soraira zendĂ­tett rĂĄ angolul (Singin' in the Rain). Mindezek mellett azonban a legerĂ”sebb hangulatfokozĂł vitathatatlanul az volt, amikor az Ă©nekes bejelentette, hogy MagyarorszĂĄg Ă©ppen azokban a percekben 3:1-re vezet a vilĂĄgbajnok olasz futballvĂĄlogatott ellen. Hatalmas ĂŒdvrivalgĂĄs tört ki Ă©s a lelkesedĂ©s nem is hagyott alĂĄbb egĂ©szen a koncert vĂ©gĂ©ig, mĂ©g annak ellenĂ©re sem, hogy addigra mĂĄr Ă©jfĂ©l is elmĂșlt.

Mindezek utĂĄn a nagyszĂ­npad elĂ”l szĂ©tszĂ©ledt közönsĂ©g egy rĂ©sze hazafelĂ©, mĂĄs rĂ©sze a PartfĂŒrdĂ” belseje felĂ© vette az irĂĄnyt, Ă©s Ășgy tĂ»nt, a legtöbben a Red Lounge-ban kötöttek ki, ahol akkor Ă©ppen Yonderboi Ă©s zenekara jĂĄtszott. TelthĂĄz tĂĄbla, kis csoportokban törtĂ©nĂ” belĂ©ptetĂ©s, ĂłriĂĄsi hĂ”sĂ©g Ă©s pĂĄratartalom jellemezte a tavaly Ăłta nem sokat vĂĄltozott sĂĄtrat. És mĂ©g egy valami: az italpultnĂĄl dolgozĂłknak komoly feladatot jelentett a tömeg. Olyannyira, hogy kĂ©t korsĂł sörĂ©rt mi egĂ©sz pontosan hĂșsz percet ĂĄlltunk sorba, de akadt olyan is, aki otthagyta a pultot Ă©s inkĂĄbb mĂĄsik sĂĄtorba ment inni.

A Red Lounge mellett a nulladik napon jĂĄrtunk mĂ©g a Jate Klub sĂĄtrĂĄban is, ahol Best of Jate Klub dj-szettel kĂ©szĂŒltek az egyetemi szĂłrakozĂłhely rezidens lemezlovasai. EbbĂ”l mi egy bĂ” ĂłrĂĄt hallottunk, amibĂ”l ha nem ismernĂ©nk a klubot, azt szĂ»rhettĂŒk volna le, hogy ott ĂĄllandĂłan Ă©neklĂ”s, könnyed drum and bass szĂłl, de ismerjĂŒk, Ășgyhogy tudjuk, ez nem Ă­gy van.

TanulsĂĄgos nulladik nap volt ez. EgyelĂ”re nagyon Ășgy fest, hogy az idei SZIN a tömegrĂ”l Ă©s a hosszas sorbanĂĄllĂĄsokrĂłl fog szĂłlni, Ășgyhogy mi azt tanĂĄcsoljuk, hogy mindenki a legkĂ©nyelmesebb cipĂ”jĂ©t vegye fel, a cicababĂĄk hagyjĂĄk otthon a tĂ»sarkĂșt Ă©s kerĂŒljĂŒk a tĂșlfokozott indulatokat. Sört pedig - elĂĄruljuk - a MalĂĄtabĂĄrban lehet a leghamarabb kapni.

Hamarosan Ășjra jelentkezĂŒnk.


Hozzïżœszïżœlïżœsok Kedves Olvasïżœ! Jelentkezzen be ïżœs akkor hozzïżœszïżœlhat a tïżœmïżœhoz!



Webradio.hu - Szegedi, orszïżœgos ïżœs sport hïżœrek a nap 24 ïżœrïżœjïżœban!:HĂ­rek arrow Szines



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player