WebKozmo
Kecse-Nagy Helga: a játék a legnagyobb élmény
ImageHálás vagyok a szüleimnek, mert mindenben segítettek, hogy a legjobbat tudjam kihozni magamból. Nemcsak anyagi értelemben. Lelkileg és erkölcsileg is mindig velem voltak, támogattak - engem és a húgomat is. Szeretnék én is ilyen őszintén jó és megbízható, szilárd támasza lenni a gyerekeimnek.
Pelle Anita: egyszerre vagyok boldog és fáradt
Árvai Mara: Harmóniára vágyom
Janik Gabriella:Tudni kell kompromisszumokat kötni
Zolnay Kriszta: Megfogalmazhatatlan a szeretet...
Kaczvinszky Emilia: a nők nem mernek nők lenni
Könyv
Hírlevél
Hírlevél
Programajánló
Október 2020
H K S C P S V
2829301 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
Ebben a hónapban
Színikínálat
Gyüjtemény
WebKozmo
Hetesi Erzsébet: Nem könnyű ma dékánnak lenni
Relax
A férfi földrajza
Eltemette elefántja
Filmleírások
Feketék fehéren
WebKozmo WebKozmo
Kovács Mariann: szeretet és odaadás a nő dolga
Munkatársunktól   2006 November 20, Monday  

A szeretet után a legfontosabb: a kompromisszumkészség és a tolerancia. Ha ez müködik, akkor sikeres a kapcsolat - hosszútávon is.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF

-Mit gondolsz, miért él ma sok fiatal nő egyedül vagy már fiatalon elváltként?
-Úgy tapasztalom, a mai fiatalok nem hoznak magukkal otthonról családmintát. A lányok nagyobb része nem tanulja meg az házimunkát odahaza. Nem tanul meg főzni, vasalni, nem tudja mi az a ruhakeményítés vagy padlófényezés.

- Mert te tudtad?            
- Igen. Én pl. nem mehettem el otthonról, amíg el nem láttam az otthoni feladataimat, adott esetben, ha nem fényesítettem fel a padlót,
gép nélkül természetesen, lábbal-ronggyal. Ma is emlékszem a fényezőpaszta szagára. S ami a legfontosabb, a lányok nem tanulják meg a családösszetartás-modelljét. Így aztán nem tudják, mi a nő szerepe a családban.

- Szerinted mi?
- Amit otthon is láttam a nagyanyám és az édesanyám magatartásában, ma úgy mondanánk, az ő szerepkörükben. Láttam, ők jegyzik az összes családi név-és születésnapot, ők adják a legnagyobb odafigyelést, türelmet és szeretetet, ők azok,  akik a családi érdekek érvényesülését mindig a sajátjuk elé helyezik, mindig  ők mondanak le a családban a  másik javára. Ők ápolják a családi hagyományokat, a kapcslatokat. Hozzájuk mindig fordulhatunk, belőlük árad a szeretet, az odadaás.  Nélkülük összeomlana a család.

- Nem lehet, hogy mi nők sem tekintjük értékesnek az otthoni munkavégzést?
- De, igen, ez így van! A mi korosztályunkat arra nevelték, hogy elsősorban "termelő munkásai" legyünk a társadalomnak, s  csak utána anyák. Magyarul, az otthoni munka alacsonyabb rendű feladat, kevésbé értékes. Ezt a felfogást sokunk magáévá tette, így  kötelező rossznak tekinti a házimunkát,olyannak amit más úgy sem végezel. És nem is végez el.
A rendelőben egyébként, látom a kisgyerekek közt, milyen sok esetben  kell pszichológushoz küldeni egészen kicsiket, mert hiányzik az életükből a családi biztonság és a melegség. Mindezt pedig az édesanyáktól és a családtól kellene megkapniuk.

- Neked sikerült úgy felnevelni a fiaidat, olyan odaadással, ahogy veled tette az édesanyád ?
- Azt hiszem, mindent megtettem azért, hogy a gyerekeim szeretetben és biztonságban nőjenek fől és hogy a férjem akkor tudja építeni a karrierjét, amikor erre megvolt a lehetősége. Természetesen, én sem mondtam le a saját érvényesülésemről, a karrieremről, csak türelmesen kivártam az én  időmet.Hozzászólások Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:Hírek arrow GyűjteményContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player