Kóstoló Kommandó
A Sárkány söre
ImageA Sárkány egy olyan hely, ahol békésen megfér egymás mellett a kártyabarlang a hatalmas adag rántott sajt sültkrumplival. A kínai hangulat a pekingi nyári olimpia szellemét plántálja belénk, és még csak el sem kell hagynunk ezért a belvárost.
A cyberkocsma
Kávét a kávéházakból!
Torkos Csütörtök: Együnk féláron!
Végre kert a Ligetben
Fröccs- és söröntő
Gasztro
Receptek
Készítsünk fagylaltot!
Gasztro-folklór
A magyar konyha egyik büszkesége: a gulyás
Borászatok
Andreas Ebner borászata
Programajánló
Október 2021
H K S C P S V
272829301 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Ebben a hónapban
Törzsasztal
Frankóságok
Süllőfilé roston, sült zöldségekkel
Sullo zoldsegekkelFrank Sándor mesterszakács és Ferenczi Dezső süllőfilét készít sült zöldség körettel.
Gasztro-folklór
Fröccs történet
FröccsBarta László, az Algyői Halászcsárda tulajdonosa gasztro-történeti előadásában a fröccsről beszél.
Sztárinterjúk
Gyömbér László, Szatymaz polgármestere
Gyömbér László mesél életéről...
Kóstoló Kommandó Kóstoló Kommandó
Torkos csütörtök felemás érzelmekkel
Munkatársunktól   2008 February 08, Friday  
Image
Telt házzal üzemeltek Szegeden is a Torkos Csütörtökön az éttermek, azonban volt, ahonnan a vendégek keserű szájízzel, vagy üres hassal távoztak.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
A Magyar Turizmus Zrt. felhívására immár harmadik alkalommal jelentkeztek hazánk éttermei a nagy sikerű Torkos Csütörtökre. Míg az első évben 400, addig a második már 600, 2008-ban pedig nem kevesebb, mint közel 1000 vendéglátóhely jelezte részvételi szándékát a vendégcsalogató rendezvényre.
Csongrád megyéből is szép számmal jelentkeztek a felhívásra, hiszen 41 étterem várta az éhes vendégsereget február 7-én. A szegedi Port Royal étterem már a kezdetektől, azaz 3 éve várja a kedves vendégeket a Torkos Csütörtök alkalmából, természetesen 50% kedvezmény biztosítása mellett. Mint eddig minden évben, az idén is hatalmas volt a tülekedés a patinás vendéglátóhelyen. Volt olyan, aki már 1,5 hónappal a rendezvény előtt szeretett volna asztalt foglalni, azonban tanulva az elmúlt évek tapasztalataiból idén a Port Royalban ezt nem tették lehetővé.
A Szegedi Nemzeti Színház mellett található étteremben az idén is tudatosan készültek a rohamra, így minden vendég mosolyogva, elégedetten távozhatott, minimális volt a várakozás. Csak ebben az egy étterem ezen a napon mintegy 630 vendég adta egymásnak a kilincset, hiszen asztalfoglalás hiányában érkezési sorrendben történt az étkeztetés. Szerkesztőségünk azt is megtudta Mák Tibor üzletvezetőtől, hogy február 7-én a szárnyashúsból készített ételek fogytak leginkább. Az étlapon szinte minden megtalálható volt, mint egyébként, azonban erre az alkalomra direkt egy „könnyített" étlappal készült az egykoron Bounty névre keresztelt étterem. Mák Tibortól megtudtuk, hogy valószínűleg jövőre is csatlakoznak az akcióhoz, sőt 2009-re mind a két szinten lesz dínomdánom.
Azonban nem mindenki volt ilyen szerencsés, hiszen beszámoltak olyan esetről is, hogy a vendéglátó az eredeti árhoz képest duplájára emelte a menük árát, majd rafináltan abból engedte el a számla felét. Megint mások arról számoltak be, hogy az egyik étteremben órákat kellett várni az ételekre, sőt a végén már a harapni való is elfogyott.
Voltak olyan éttermek is amelyek annak ellenére, hogy nem csatlakoztak az egyedülálló akcióhoz, telt házzal üzemeltek, ilyen volt például a Deák Ferenc utcai HBH Söröző és Étterem, ahol ismét nagyon jól fogyott a legendás Tatáros kanapé. De Szőregen a Selmeczki Cukrászda és Étterem is teljes házon üzemelt.
A jövővel kapcsolatban mindenkinek azt ajánljuk, hogy alaposan nézze meg, hol tölti el a Torkos Csütörtököt és érdemes minél előbb asztalt foglaltatni.

Hozzászólások Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:Hírek arrow GasztroContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player