Buli
Progressive Sun ĂĄprilis 25.-Ă©n
ImageÚjabb hĂłnap, Ășjabb Progressive Sun az elektronikus zene szerelmeseinek! 2009. ĂĄprilis 25.-Ă©n 23:00-tĂłl a volt Tisza GyöngyĂ©ben.
Bastian
HunDeep
DOMYAN
The Freak Factory
PEAT
Magazin
Jegyzet
Az Ember Ăștja
AutĂłk
MĂșzeumba kerĂŒlt az elsĂ”, 1898-ban kĂ©szĂŒlt Porsche
ProgramajĂĄnlĂł
ïżœprilis 2024
H K S C P S V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Ebben a hïżœnapban
HĂ­rfolyam
14:42 
Csongråd megyében is tåmogatjåk a Mintamenza program terjedését
14:41 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Az oroszok hajĂłk elsĂŒllyesztĂ©sĂ©vel foglyul ejtettĂ©k az ukrĂĄn flotta egy rĂ©szĂ©t
14:40 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Orosz lap: Viktor Janukovicsot ĂĄllĂ­tĂłlag infarktussal kĂłrhĂĄzban kezelik
14:38 
Versenyuszoda Ă©pĂŒl GödöllĂ”n
14:36 
Ukrån vålsåg - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelÔit
13:44 
DiszkĂłtragĂ©dia - Fenntartotta a korĂĄbbi jogerĂ”s Ă­tĂ©letet a KĂșria a West BalkĂĄn-ĂŒgyben
Szeged
Szegedi hĂ­rek
BÔrgyógyåszati tåvkonzultåciós rendszert fejlesztettek Szegeden
VĂĄlasztĂĄs 2014 – Bajnai: ĂĄprilisban hosszĂș tĂĄvra eldĂ”l, az orszĂĄg merre halad tovĂĄbb
Szabó Gåbor akadémikust javasolja rektornak a Szegedi Tudomånyegyetem szenåtusa
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
Elindult az utastĂĄjĂ©koztatĂł-rendszer tesztĂŒzeme a szegedi megĂĄllĂłkban
Magazin
Uccai dumĂĄk
Kapcsolati zûr
Jåték
Kivirågzås vezényszóra
AutĂłk
ElképesztÔ: Pagani replika Porsche alapokon
GyĂŒjtemĂ©ny
WebKozmo
Hetesi Erzsébet: Nem könnyû ma dékånnak lenni
Veresné Novåk Katalin: Kellenek a nÔk a közéletbe
Relax
A bor elemzése
Eltemette elefĂĄntja
Buli Buli
Stop The Rock - SZIN: az utolsĂł nap
KovĂĄcs M. Norbert   2007 August 27, Monday  
Image
Az utolsĂł napra kiderĂŒlt: sehol nem lehet gyorsan sörhöz jutni a SZIN-en, Ășgyhogy biztos, hogy az idei fesztivĂĄl lĂĄtogatottsĂĄga simĂĄn meghaladja a tavalyit. Szombat este talĂĄn a korĂĄbbinĂĄl is jobb hangulat volt a PartfĂŒrdĂ”n. BeszĂĄmolĂł.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF

HĂĄtunk mögött hagyva az Szegedi IfjĂșsĂĄgi Napok legutolsĂł estĂ©jĂ©t is, komoly összeget mernĂ©nk rĂĄ tenni, hogy az idei fesztivĂĄl lĂĄtogatottsĂĄga simĂĄn meghaladta a tavalyit. Az embereket tovĂĄbbra sem szĂĄmoltuk meg, de Ă©rezhetĂ”en nagyobb volt a forgalom mindenhol, mint egy Ă©vvel korĂĄbban, Ă©s ĂĄllandĂłsult problĂ©mĂĄnk, a fesztivĂĄl egĂ©sze alatt kĂ­nzĂł unalmas, erĂ”ltetett sorban ĂĄllĂĄs sem kĂ­mĂ©lt bennĂŒnket az utolsĂł nap sem. Ugyanakkor ehhez mĂĄr szinte hozzĂĄszoktunk az elĂ”zĂ” napokon, Ă­gy szombat estĂ©re mĂĄr-mĂĄr teljesen termĂ©szetesnek vettĂŒk, hogy laza hĂșsz perc vĂĄrakozĂĄs (no meg hĂĄromszĂĄz forint leszurkolĂĄsa) kell egy korsĂł sör elfogyasztĂĄsĂĄhoz, valamint hogy pĂ©ldĂĄul a Red Lounge sĂĄtor elĂ”tt gyakorlatilag egĂ©sz este a telthĂĄz-tĂĄblĂĄval talĂĄlkozunk, Ă­gy bejutni oda is csak kisebb vĂĄrakozĂĄs utĂĄn lehetett.

Mindezek persze lĂĄthatĂłan senki kedvĂ©t sem vettĂ©k el a bulizĂĄstĂłl: az utolsĂł este talĂĄn a korĂĄbbiakhoz kĂ©pest is jobb hangulat volt a PartfĂŒrdĂ”n.

Mint hagyomĂĄnyosan minden Ă©vben, idĂ©n is elkövettĂŒnk egy komoly hibĂĄt a SZIN-en: lemaradtunk a Quimby koncertjĂ©rĂ”l a nagyszĂ­npadon, ami nem csak azĂ©rt vĂ©tek, mert Ă­gy nem tudunk beszĂĄmolni rĂłla, hanem mert egĂ©sz egyszerĂ»en meg vagyunk gyĂ”zĂ”dve arrĂłl, hogy a zenekar minden kĂ©tsĂ©get kizĂĄrĂłan az elmĂșlt hĂșsz Ă©v legjobb magyar könnyĂ»zenei produkciĂłja, szĂłval mĂĄr csak ezĂ©rt is illik, amikor csak lehet, meghallgatni Ă”ket. Mi mĂ©gsem tettĂŒk, Ășgyhogy megostorozzuk majd magunkat lefekvĂ©s elĂ”tt, Ă­gĂ©rjĂŒk.

A Quimby utĂĄn a KispĂĄl zenĂ©lt a nagyszĂ­npadon, belĂ”lĂŒk viszont azĂ©rt hallottunk keveset, mert Ă”szintĂ©n, kissĂ© mĂĄr unjuk Ă”ket, szĂłval inkĂĄbb az Anima Sound Systemet rĂ©szesĂ­tettĂŒk elĂ”nyben a Red Lounge-ban. Na nem mintha az AnimĂĄtĂłl valami vilĂĄgrengetĂ” ĂșjdonsĂĄgot vĂĄrtunk volna, de hĂĄt Ă”k mĂ©giscsak kĂĄbĂ© kĂ©tĂ©vente lecserĂ©lik szinte az összes tagjukat (szĂĄndĂ©kosan tĂșlzunk, csĂłkolom), ezĂ©rt gondoltuk hĂĄtha valami meglepetĂ©sben lesz rĂ©szĂŒnk, hiszen rĂ©gen nem talĂĄlkoztunk mĂĄr velĂŒk. Meg is lepĂ”dtĂŒnk, hiszen bĂĄr Juci rĂ©gĂłta kiszĂĄllt, Ă©s tudtuk, hogy az utĂĄna felvett Ășj Ă©nekes leĂĄnyzĂł sem maradt sokĂĄig, na de hogy egyĂĄltalĂĄn ne legyen nĂ”i hang, azt furcsĂĄlltuk. Mint ahogy azt is, hogy Ferenczi Györgyöt lĂĄttuk a szĂ­npadon hegedĂŒlni (szĂłltunk, hogy rĂ©gen hallottuk Ă”ket, nem?). Jeremy, az angol szĂĄrmazĂĄsĂș mikrofonfejĂ» MC persze mĂ©g a csapat tagja, szĂłval rajta nem lepĂ”dtĂŒnk meg, azon viszont mĂĄr igen, hogy az Anima mintha kezdene visszatĂ©rni zenĂ©jĂ©ben a mĂĄsodik, harmadik albumuk irĂĄnyvonalĂĄhoz, termĂ©szetesen mindazt a kilencvenes Ă©vekĂ©nĂ©l sokkal Ă©rettebb, kidolgozottabb hangzĂĄssal pĂĄrosĂ­tva. LĂĄthatĂłan az összegyĂ»lteket is meggyĂ”zte a lendĂŒletes produkciĂł: szinte egy emberkĂ©nt ugrĂĄlta, csĂĄpolta vĂ©gig a közönsĂ©g az egĂ©sz koncertet, majd a rĂĄadĂĄst is (More Fire).

Mire vĂ©ge lett az Anima koncertjĂ©nek a Red Lounge-ban mĂĄr el is kezdĂ”dött az este Ă©s a fesztivĂĄl egyik legfontosabb fellĂ©pĂ”jekĂ©nt beharangozott Apollo 440 mĂ»sora a nagyszĂ­npadon. A kilencvenes Ă©vek mĂĄsodik felĂ©nek bigbeat hullĂĄmĂĄt meglovagolĂł Ă©s ezzel nĂ©hĂĄny nagyobb sikert elĂ©rĂ” zenekar az 1998-as Lost In Space cĂ­mĂ» mozifilmhez Ă­rt azonos cĂ­mĂ» zenĂ©jĂŒkkel indĂ­tottĂĄk (nem kevĂ©ssĂ© hatĂĄsvadĂĄsz mĂłdon) koncertjĂŒket, aminek bĂ” egy ĂłrĂĄja alatt eljĂĄtszottĂĄk összes ismertebb szĂĄmukat, valamint a kevĂ©sbĂ© ismerteket is. Olyanokat, amik nem annyira az elektro-acid-funk-rock-techno-break (igen, rövidebben: bigbeat) jegyĂ©ben szĂŒlettek, hanem inkĂĄbb voltak szimplĂĄn funkos, rockos beĂŒtĂ©sĂ»ek nĂ©mi elektronikĂĄval, viszont a többivel egyĂŒtt egy az egyben a kilencvenes Ă©veket idĂ©ztĂ©k. MĂ­g pĂ©ntek este a Kosheen jĂłvoltĂĄbĂłl nem egyszer öt vagy hat Ă©vet ugrottunk vissza az idĂ”ben, addig az Apollo 440 segĂ­tsĂ©gĂ©vel kapĂĄsbĂłl tizet, de volt, amikor mĂ©g többet. BĂĄr az ismertebb szĂĄmoknĂĄl a közönsĂ©g hangos tetszĂ©sĂ©t nyilvĂĄnĂ­totta ki a hallottak irĂĄnt, Ă©s e cikk szerzĂ”je is nehezen tagadhatnĂĄ le, hogy örömmel bulizott azokra a zenĂ©kre (Krupa, Ain't Talkin' Bout Dub), amik miatt mĂ©g egy Viva Dance Hits 96-ot is kĂ©pes volt megvenni leĂ©rtĂ©kelve 1997-ben, a kevĂ©sbĂ© ismert felvĂ©telek alatt mintha kissĂ© laposabb lett volna a hangulat az elĂ”zĂ” estĂ©k nagyszĂ­npadi fĂ”produkciĂłihoz kĂ©pest. Persze a zenĂ©szek tisztĂĄban voltak vele, hogy mivel kell befejezni egy koncertet, Ă­gy a visszatapsolĂĄs utĂĄn termĂ©szetesen legnagyobb slĂĄgerĂŒkkel bĂșcsĂșztak, ezĂ©rt aztĂĄn feltehetĂ”en az is egy jĂł kiadĂłs ugrĂĄlĂĄs Ă©lmĂ©nyĂ©vel hagyta ott a helyszĂ­nt, aki amĂșgy a koncert többi rĂ©szĂ©t vĂ©gigĂĄcsorogta.



Hozzïżœszïżœlïżœsok Kedves Olvasïżœ! Jelentkezzen be ïżœs akkor hozzïżœszïżœlhat a tïżœmïżœhoz!



Webradio.hu - Szegedi, orszïżœgos ïżœs sport hïżœrek a nap 24 ïżœrïżœjïżœban!:HĂ­rek arrow Szines



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player