Somogyi-könyvtár könyvajánlója
Marton Mária: Tájképre nincs idő
ImageA Tájképre nincs idő úgy néz vissza egy korra - amit jobb híján szocializmusnak nevezünk- , hogy éltek, szenvedtek és szerettek itt emberek, akik... Nos, hogyan is? Ez derül ki a regényből, ha tetszik, a lányregények érzelmi sorsfordulataival.
Stephen Clarke: Egy év a Francban
Jolsvai András: Ma még csak szerda
Sarah Turnbull: Kezdjük újra Párizsban!
Képzeletbeli kalandozás az egykori Monarchiában
Andrej Malgin: Az elnök tanácsadója
Könyv
Hírlevél
Hírlevél
Programajánló
Július 2020
H K S C P S V
29301 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Ebben a hónapban
Színikínálat
Gyüjtemény
WebKozmo
Piczil Márta: Nem véletlen az ősi szereposztás
Kissné Novák Éva: Az ember nem magányra született
Relax
Futballmeccsen
Filmleírások
Szüzet szüntess!
Somogyi-könyvtár könyvajánlója Somogyi-könyvtár könyvajánlója
Loana királynő titokzatos tüze
Munkatársunktól   2007 March 26, Monday  
Image
A Somogyi-könyvtár most a 75 éves Umberto Eco legújabb könyvét ajánlja. A kiváló és népszerű szerző, az idei könyvfesztivál díszvendége lesz.
Olvasói értékelés:starstarstarstarstar / 0
Értékelje Ön is! starstarstarstarstar
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF

Umberto Eco: Loana királynő titokzatos tüze

Európa Könyvkiadó, 2007

A 75 éves Umberto Eco legújabb könyvét ajánljuk figyelmükbe. A regény megjelenésének az ad aktualitást, hogy a hazánkban is igen népszerű író, esztéta, irodalomtörténész, gondolkozó, egyszóval filosz az idei Könyvfesztivál díszvendége lesz.
Loana királynő titokzatos tüze ismét egy kultúrtörténeti regény. Érdekessége, hogy ez az eddigi legszemélyesebb Eco-regény, egy ifjúkori önportré. Egy gazdagon illusztrált „képeskönyvben" tehetünk sétát a szerző fiatalságának Olaszországában.
Találunk a könyvben plakátokat, divatlapképeket, tankönyv-illusztrációkat. Ezek mellett azonban ez a könyv vérbeli regény. Az elbeszélő (hatvanas antikvárius) egy szívrohamot követő kómából ébred, és semmire sem emlékszik, ami személyes. Fejből citálja a fél világirodalmat, tudja, ki volt Napóleon, tudja, hogyan kell autót vezetni és fogat mosni, de nem tudja magáról, hogy kicsoda. A regény a szó szoros értelmében egy kalandos identitáskeresés. A padláson maradt emlékekből kezd kibontakozni az elbeszélő élete, amikor hirtelen egy regényes fordulatot vesz...

 

A 125 éves Somogyi-könyvtár oldalán. rendszeresen sikerlistás, már kölcsönözhető könyveiket ajánlják az olvasók figyelmébe.
Az oldalt böngészve az olvasók nem csak könyvajánlókat tekinthetik meg, de folyamatosan tájékozódhatnak a könyvtárak aktuális rendezvényeiről, szolgáltatásairól is.


Hozzászólások Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:Hírek arrow GyűjteményContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player