Somogyi-könyvtár könyvajánlója
Marton Mária: Tájképre nincs idő
ImageA Tájképre nincs idő úgy néz vissza egy korra - amit jobb híján szocializmusnak nevezünk- , hogy éltek, szenvedtek és szerettek itt emberek, akik... Nos, hogyan is? Ez derül ki a regényből, ha tetszik, a lányregények érzelmi sorsfordulataival.
Jolsvai András: Ma még csak szerda
Sarah Turnbull: Kezdjük újra Párizsban!
Képzeletbeli kalandozás az egykori Monarchiában
Andrej Malgin: Az elnök tanácsadója
A selyem császárnője I. II. III.
Könyv
Hírlevél
Hírlevél
Programajánló
Március 2021
H K S C P S V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
Ebben a hónapban
Színikínálat
Gyüjtemény
WebKozmo
Piczil Márta: Nem véletlen az ősi szereposztás
Relax
Vidám képek
A hőskor hősei 2
Filmleírások
Intim vallomások
Somogyi-könyvtár könyvajánlója Somogyi-könyvtár könyvajánlója
Stephen Clarke: Egy év a Francban
Munkatársunktól   2008 December 03, Wednesday  
Image
A történet - röviden - arról szól, hogy Paul West elhatározza, hogy egy évig Párizsban fog dolgozni és mindezt azért, hogy megtudja „tényleg olyan fantasztikusak-e azok a női fehérneműk."
Olvasói értékelés:starstarstarstarstar / 1
Értékelje Ön is! starstarstarstarstar
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
Stephen Clarke: Egy év a Francban
Ulpius-ház, 2007

Stephen Clarke brit újságíró és novellista első regénye mind az Egyesült Királyságban, mind Franciaországban bestsellerré vált. Az angol és francia ellentéteket megmutató, helyenként kifigurázó, könnyed és kacagtató könyv egy ízig-vérig angol férfi - mondhatni „úriember" szemével, látásmódjával tárja elénk gondolatvilágát.
A történet - röviden - arról szól, hogy Paul West elhatározza, hogy egy évig Párizsban fog dolgozni és mindezt azért, hogy megtudja „tényleg olyan fantasztikusak-e azok a női fehérneműk." Természetesen a kezdeti ígéretes lendület után különböző kalandokba - és viszonyba - keveredik, amelyek felborítják lelki egyensúlyát. Nem elég, hogy nem értik meg, amit beszél - se angolul, se franciául -, ő se érti meg a franciák lelkivilágát, szokásait, politikai hagyományait, és ún. angol beszédét: „De isz túdja! Álágút után. Ember jön ki álágút, megy fel. Van kettidhál. Kontúhbuhi!" Paul azonban nem adja fel, szívósan kiáll önmaga mellett, és végül beilleszkedik. Talán kissé túlságosan is...
Az Ulpius-ház által kiadott könyvet Szántó Judit fordította, aki volt annyira merész, hogy már a címből is szójátékot faragott. A kötetben számos francia kifejezés, szó található, amit sikerrel felhasználhatunk külföldi utazásunk alkalmával: többek között az egyes fejezetcímek a francia hónapok elnevezései. Rengeteg konkrét és valós információt találunk a francia élet rejtelmeiről, buktatóiról, amit jó, ha tudunk mielőtt francia földre lépünk.
Clark e könyve a Merde (franc) sorozat első darabja, reméljük a többi résszel is találkozhatunk majd a közeljövőben az Ulpius-ház kiadásában.

http://www.stephenclarkewriter.com/ - az író hivatalos weboldala (angolul és franciául)

 • Keresse meg a könyvet a Somogyi-könyvtár online katalógusában és nézze meg, hol kölcsönözhető!
 • A 125 éves Somogyi-könyvtár által gondozott rovatban rendszeresen sikerlistás, kölcsönözhető könyveket ajánlanak az olvasók figyelmébe.
  Az oldalt böngészve nem csak könyvajánlókat tekinthetik meg, de folyamatosan tájékozódhatnak a könyvtárak aktuális rendezvényeiről, szolgáltatásairól is.

  A 125 éves Somogyi-könyvtár által gondozott rovatban rendszeresen sikerlistás, kölcsönözhető könyveket ajánlanak az olvasók figyelmébe.
  Az oldalt böngészve nem csak könyvajánlókat tekinthetik meg, de folyamatosan tájékozódhatnak a könyvtárak aktuális rendezvényeiről, szolgáltatásairól is.  Hozzászólások Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!  Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:Hírek arrow Gyűjtemény  Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

  Get Adobe Flash player


  Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

  Get Adobe Flash player