Somogyi-könyvtár könyvajánlója
Marton Mária: Tájképre nincs idõ
ImageA Tájképre nincs idõ úgy néz vissza egy korra - amit jobb híján szocializmusnak nevezünk- , hogy éltek, szenvedtek és szerettek itt emberek, akik... Nos, hogyan is? Ez derül ki a regénybõl, ha tetszik, a lányregények érzelmi sorsfordulataival.
Jolsvai András: Ma még csak szerda
Sarah Turnbull: Kezdjük újra Párizsban!
Képzeletbeli kalandozás az egykori Monarchiában
Andrej Malgin: Az elnök tanácsadója
A selyem császárnõje I. II. III.
Könyv
Hírlevél
Hírlevél
Programajánló
Jnius 2023
H K S C P S V
2930311 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
Ebben a hnapban
Színikínálat
Gyüjtemény
WebKozmo
Piczil Márta: Nem véletlen az õsi szereposztás
Veresné Novák Katalin: Kellenek a nõk a közéletbe
Relax
A férfi földrajza
A bor elemzése
Somogyi-könyvtár könyvajánlója Somogyi-könyvtár könyvajánlója
Stephen Clarke: Egy év a Francban
Munkatársunktól   2008 December 03, Wednesday  
Image
A történet - röviden - arról szól, hogy Paul West elhatározza, hogy egy évig Párizsban fog dolgozni és mindezt azért, hogy megtudja „tényleg olyan fantasztikusak-e azok a nõi fehérnemûk."
Olvasi rtkels:starstarstarstarstar / 1
rtkelje n is! starstarstarstarstar
  Hozzszlsok Nyomtat E-mail PDF
Stephen Clarke: Egy év a Francban
Ulpius-ház, 2007

Stephen Clarke brit újságíró és novellista elsõ regénye mind az Egyesült Királyságban, mind Franciaországban bestsellerré vált. Az angol és francia ellentéteket megmutató, helyenként kifigurázó, könnyed és kacagtató könyv egy ízig-vérig angol férfi - mondhatni „úriember" szemével, látásmódjával tárja elénk gondolatvilágát.
A történet - röviden - arról szól, hogy Paul West elhatározza, hogy egy évig Párizsban fog dolgozni és mindezt azért, hogy megtudja „tényleg olyan fantasztikusak-e azok a nõi fehérnemûk." Természetesen a kezdeti ígéretes lendület után különbözõ kalandokba - és viszonyba - keveredik, amelyek felborítják lelki egyensúlyát. Nem elég, hogy nem értik meg, amit beszél - se angolul, se franciául -, õ se érti meg a franciák lelkivilágát, szokásait, politikai hagyományait, és ún. angol beszédét: „De isz túdja! Álágút után. Ember jön ki álágút, megy fel. Van kettidhál. Kontúhbuhi!" Paul azonban nem adja fel, szívósan kiáll önmaga mellett, és végül beilleszkedik. Talán kissé túlságosan is...
Az Ulpius-ház által kiadott könyvet Szántó Judit fordította, aki volt annyira merész, hogy már a címbõl is szójátékot faragott. A kötetben számos francia kifejezés, szó található, amit sikerrel felhasználhatunk külföldi utazásunk alkalmával: többek között az egyes fejezetcímek a francia hónapok elnevezései. Rengeteg konkrét és valós információt találunk a francia élet rejtelmeirõl, buktatóiról, amit jó, ha tudunk mielõtt francia földre lépünk.
Clark e könyve a Merde (franc) sorozat elsõ darabja, reméljük a többi résszel is találkozhatunk majd a közeljövõben az Ulpius-ház kiadásában.

http://www.stephenclarkewriter.com/ - az író hivatalos weboldala (angolul és franciául)

 • Keresse meg a könyvet a Somogyi-könyvtár online katalógusában és nézze meg, hol kölcsönözhetõ!
 • A 125 éves Somogyi-könyvtár által gondozott rovatban rendszeresen sikerlistás, kölcsönözhetõ könyveket ajánlanak az olvasók figyelmébe.
  Az oldalt böngészve nem csak könyvajánlókat tekinthetik meg, de folyamatosan tájékozódhatnak a könyvtárak aktuális rendezvényeirõl, szolgáltatásairól is.

  A 125 éves Somogyi-könyvtár által gondozott rovatban rendszeresen sikerlistás, kölcsönözhetõ könyveket ajánlanak az olvasók figyelmébe.
  Az oldalt böngészve nem csak könyvajánlókat tekinthetik meg, de folyamatosan tájékozódhatnak a könyvtárak aktuális rendezvényeirõl, szolgáltatásairól is.  Hozzszlsok Kedves Olvas! Jelentkezzen be s akkor hozzszlhat a tmhoz!  Webradio.hu - Szegedi, orszgos s sport hrek a nap 24 rjban!:Hírek arrow Gyûjtemény  Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

  Get Adobe Flash player


  Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

  Get Adobe Flash player