Somogyi-könyvtár könyvajánlója
Marton Mária: Tájképre nincs idõ
ImageA Tájképre nincs idõ úgy néz vissza egy korra - amit jobb híján szocializmusnak nevezünk- , hogy éltek, szenvedtek és szerettek itt emberek, akik... Nos, hogyan is? Ez derül ki a regénybõl, ha tetszik, a lányregények érzelmi sorsfordulataival.
Stephen Clarke: Egy év a Francban
Sarah Turnbull: Kezdjük újra Párizsban!
Képzeletbeli kalandozás az egykori Monarchiában
Andrej Malgin: Az elnök tanácsadója
A selyem császárnõje I. II. III.
Könyv
Hírlevél
Hírlevél
Programajánló
Jnius 2023
H K S C P S V
2930311 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
Ebben a hnapban
Színikínálat
Gyüjtemény
WebKozmo
Veresné Novák Katalin: Kellenek a nõk a közéletbe
Kissné Novák Éva: Az ember nem magányra született
Relax
A férfi földrajza
A bor elemzése
Somogyi-könyvtár könyvajánlója Somogyi-könyvtár könyvajánlója
Jolsvai András: Ma még csak szerda
Munkatársunktól   2008 November 18, Tuesday  
Image
Jolsvai András regénye segítségével betekinthetünk a '80-as évek második felébe, egy irodalmi újság szerkesztõjének életébe, valamint a szerkesztõségbe, ahol a kor allegorikus alakjai is megjelennek.
Olvasi rtkels:starstarstarstarstar / 1
rtkelje n is! starstarstarstarstar
  Hozzszlsok Nyomtat E-mail PDF
Jolsvai András: Ma még csak szerda
Ab Ovo, 2008

Egy regény - novellafüzér, ötlethalmaz - a '80-as évek második felérõl. Nem mond sokat, nem elemez, nem jellemez, pusztán felvillant valamit a korból. Ahogy a regény szereplõi is csak feltûnnek. A kor allegorikus alakjai jelennek meg az irodalmi újság szerkesztõségében, néhány emblematikus író, politikus név szerint, de ez inkább csak a korban segít elhelyezni a regényt.

A történet egyszerû, követhetõ: a fõhõs egy irodalmi újság szerkesztõje elszöszmötölget a langyos vízben, körbeveszik barátok, szerelmek, a klasszikus foci, lázadó és félig lázadó írók.

Az élet történik s a regény végére elérünk Nagy Imre újratemetésig.

A könyv nem nosztalgiázik, nem kritizál, nem elemez, csak mesél.

Ahogy a szerzõ nyilatkozta:

„Nosztalgiám csak a gyerekkorommal kapcsolatban van, ahogy azt egy korábbi kötetemben (Szépen vagyunk) ki is írtam magamból: gyereknek lenni jó, ez a tapasztalatom. Ami a '80-as, '90-es évek fordulóját illeti, örülök, hogy megérhettem, hogy közelrõl láthattam, milyen a világ ilyenkor... És elhihettem, ha csak rövid idõre is, hogy jobbá tehetõ."


Ajánlom mindenkinek, aki átélte ezt. S mindenkinek, akinek már csak történelem az 1980-as évek.A 125 éves Somogyi-könyvtár új rovatot indított a Webradio oldalain, ahol rendszeresen sikerlistás, kölcsönözhetõ könyveiket ajánlják az olvasók figyelmébe.
Az oldalt böngészve az olvasók nem csak könyvajánlókat tekinthetik meg, de folyamatosan tájékozódhatnak a könyvtárak aktuális rendezvényeirõl, szolgáltatásairól is.


Hozzszlsok Kedves Olvas! Jelentkezzen be s akkor hozzszlhat a tmhoz!Webradio.hu - Szegedi, orszgos s sport hrek a nap 24 rjban!:Hírek arrow GyûjteményContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player