Somogyi-könyvtár könyvajánlója
Marton Mária: Tájképre nincs idő
ImageA Tájképre nincs idő úgy néz vissza egy korra - amit jobb híján szocializmusnak nevezünk- , hogy éltek, szenvedtek és szerettek itt emberek, akik... Nos, hogyan is? Ez derül ki a regényből, ha tetszik, a lányregények érzelmi sorsfordulataival.
Stephen Clarke: Egy év a Francban
Jolsvai András: Ma még csak szerda
Képzeletbeli kalandozás az egykori Monarchiában
Andrej Malgin: Az elnök tanácsadója
A selyem császárnője I. II. III.
Könyv
Hírlevél
Hírlevél
Programajánló
Március 2021
H K S C P S V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
Ebben a hónapban
Színikínálat
Gyüjtemény
WebKozmo
Hetesi Erzsébet: Nem könnyű ma dékánnak lenni
Piczil Márta: Nem véletlen az ősi szereposztás
Relax
A férfi földrajza
Eltemette elefántja
Somogyi-könyvtár könyvajánlója Somogyi-könyvtár könyvajánlója
Sarah Turnbull: Kezdjük újra Párizsban!
Munkatársunktól   2008 May 21, Wednesday  
Image
Milyenek a franciák? Milyen Franciaország? Milyenek a párizsiak? Ezekre a kérdésekre ad választ ez a könyv.
Olvasói értékelés:starstarstarstarstar / 0
Értékelje Ön is! starstarstarstarstar
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
Sarah Turnbull: Kezdjük újra Párizsban!
Ulpius-ház, 2007

Az ausztrál szerzőnő a 90'-es évek közepén egy ismeretlen francia férfi iránti hirtelen fellángolása következtében Párizsba utazik, hogy a vele éljen. Eme meglehetősen abszurd döntés hozta létre ezt a könyvet, melyben a kezdeti nehézségektől követhetjük nyomon Sarah párizsi „kalandjait" egészen a szerencsés végkifejletig.
Milyenek a franciák? Milyen Franciaország? Milyenek a párizsiak? Ezekre a kérdésekre ad választ ez a könyv. Két kultúra - az angolszász és a francia vagy az ausztrál és európai - különbözőségeit tárja elénk: az ausztrálok nyíltsága, rugalmassága, egyszerűsége, multikulturalizmusa ellenében a franciák zárkózottsága, bürokráciája, eleganciája, nacionalizmusa jelenik meg mindennapi életében.
De Ms. Turnbull nem adja fel, több fronton is elszántan küzd az elismerésért: munka, párkapcsolat, ügyintézés, családi kapcsolatok, gasztronómia, divat, kutya. Nemcsak, hogy sikerül munkát találnia, de a Franciával is remekül mennek a dolgok, a francia bürokrácia útvesztőiben is kiismeri magát, a nyelvet is elég jól bírja, megbékül párja észak-franciaországi családjával, csodás vacsorapartikat ad, figyel az öltözködésére és még kutyája is van Párizsban! Ezek teljessé teszik életét, egy kicsit már párizsinak is érzi magát.
Azt mondják, a párizsiak a legmorózusabbak a franciák között. Sarah Turnbull megmutatja Önöknek, hogy igenis ők a világon a legaranyosabb emberek és Párizs a legcsodálatosabb város!

 • Keresse meg a könyvet a Somogyi-könyvtár online katalógusában és nézze meg, hol kölcsönözhető!
 • A 125 éves Somogyi-könyvtár által gondozott rovatban rendszeresen sikerlistás, kölcsönözhető könyveket ajánlanak az olvasók figyelmébe.
  Az oldalt böngészve nem csak könyvajánlókat tekinthetik meg, de folyamatosan tájékozódhatnak a könyvtárak aktuális rendezvényeiről, szolgáltatásairól is.

  null


  Hozzászólások Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!  Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:Hírek arrow Gyűjtemény  Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

  Get Adobe Flash player


  Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

  Get Adobe Flash player