Szakszervezetek
Flashmob a rasszista megnyilv√°nul√°sok √©s a Szabads√°g t√©rre tervezett eml√©km√Ľ ellen
Flashmobbal tiltakoztak civilek √©s a baloldali √∂sszefog√°s p√°rtjai a f√Ķv√°rosi Szabads√°g t√©rre tervezett n√©met megsz√°ll√°s eml√©km√Ľve √©s a sz√©ls√Ķs√©ges, rasszista megnyilv√°nul√°sok ellen szombaton, a volt tv-sz√©kh√°z el√Ķtt.
A betiltott Magyar Gárda alapítására emlékeztek Budapesten
Demonstr√°ci√≥ az Astori√°n√°l - Befejez√Ķd√∂tt a forgalomakad√°lyoz√≥ megmozdul√°s
Demonstr√°ci√≥ az Astori√°n√°l - √Āll a forgalom
Fidesz-sz√©kh√°z - Panaszt tesznek az √ľgy√©szs√©gn√©l a m√°rciusi demonstr√°ci√≥ r√©sztvev√Ķi
A Szeviép Zrt. egykori alvállalkozói demonstráltak Szegeden
MTI hírek
K√ľlf√∂ld
Ukr√°n v√°ls√°g - Az oroszok haj√≥k els√ľllyeszt√©s√©vel foglyul ejtett√©k az ukr√°n flotta egy r√©sz√©t
Magyarorsz√°g
A vártnál gyengébb a szél a Balatonnál, nem kellett beavatkozni a magas vízállás miatt
EU
EU-cs√ļcs - Megkezd√Ķd√∂tt a t√°rgyal√°ssorozat az ukrajnai konfliktusr√≥l
K√ľlf√∂ld
Szerbiai választások - A szerb média szerint unalmas a kampány
Magyars√°g
Guly√°s: √≥ri√°si el√Ķrel√©p√©s, hogy n√©gy √©v alatt k√∂zel 600 ezren √©lnek a kedvezm√©nyes honos√≠t√°ssal
Sport
Versenyuszoda √©p√ľl G√∂d√∂ll√Ķn
Tudom√°ny
Forradalmasíthatja a sebészetet a törések selyemcsavaros rögzítése
K√ľlf√∂ld
Megtámadták a Pussy Riot két tagját Nyizsnyij Novgorodban
Sport
Férfi kézilabda BL - Március 23-án játszik Lengyelországban a Veszprém
Eg√©szs√©g√ľgy
Csongrád megyében is támogatják a Mintamenza program terjedését
Labdar√ļg√°s
Piturca marad a román szövetségi kapitány
B√Ľn√ľgy
Diszk√≥trag√©dia - Fenntartotta a kor√°bbi joger√Ķs √≠t√©letet a K√ļria a West Balk√°n-√ľgyben
Baleset
Egy gázvezeték átvágása miatt 15 embert kitelepítettek Lajosmizsén
Programajánló
Szeptember 2023
H K S C P S V
282930311 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
Ebben a hůnapban
Szeged
Szegedi hírek
B√Ķrgy√≥gy√°szati t√°vkonzult√°ci√≥s rendszert fejlesztettek Szegeden
Vízilabda ob I - Molnár Tamásék Diapolo Szeged VE néven folytatják
Szabó Gábor akadémikust javasolja rektornak a Szegedi Tudományegyetem szenátusa
Elfogadták szegedi önkormányzat 2014-es költségvetését
FIGYELEM! MENETREND M√ďDOS√ćT√ĀS!
Szakszervezetek Szakszervezetek
Ad√≥csal√°si v√°d - Civilek t√ľntettek az √°facsal√°sok ellen Budapesten
MTI   2014 February 15, Saturday  

Civil szervezetek t√ľntet√©sen k√∂vetelt√©k a "nagy ad√≥z√≥k √°ltal elk√∂vetett √°facsal√°sok" kivizsg√°l√°s√°t szombaton a f√Ķv√°rosban.
  HozzŠszůlŠsok Nyomtat E-mail PDF

(MTI) - Civil szervezetek t√ľntet√©sen k√∂vetelt√©k a "nagy ad√≥z√≥k √°ltal elk√∂vetett √°facsal√°sok" kivizsg√°l√°s√°t szombaton a f√Ķv√°rosban.

¬†¬†¬†¬†A Nemzeti Ad√≥- √©s V√°mhivatal Kiemelt Ad√≥ √©s V√°m F√Ķigazgat√≥s√°g√°nak budapesti √©p√ľlete el√Ķtt megtartott demonstr√°ci√≥n, amelyen 200-250 tiltakoz√≥ vett r√©szt, Horv√°th Andr√°s, a NAV volt ellen√Ķrz√©si koordin√°tora - aki √°facsal√°sok miatt kor√°bban feljelent√©st tett - feltette a k√©rd√©st, hogy mik√∂zben havonta 100 milli√°rd forintot "h√ļznak ki mindannyiunk zseb√©b√Ķl", mi√©rt nem indul m√°r el az √ľgy korm√°nyzati szint√Ľ kivizsg√°l√°sa?
¬†¬†¬†¬†Elk√©peszt√Ķnek nevezte, hogy annak ellen√©re nincs az √ľgyr√Ķl a korm√°nynak v√©lem√©nye, hogy "leny√ļlj√°k" a k√∂lts√©gvet√©s 10 sz√°zal√©k√°t √©vente.
¬†¬†¬†¬†Ennek a szabadrabl√°snak nagyon s√ļlyos k√∂vetkezm√©nyei lesznek az eg√©sz orsz√°gra n√©zve - v√©lekedett.
¬†¬†¬†¬†Hozz√°f√Ľzte, ne higgy√©k azt, hogy az olaj√ľgyekhez, a f√∂ld√ľgyekhez, a¬†¬†trafik√ľgyh√∂z hasonl√≥an ezt is a sz√Ķnyeg al√° lehet seperni, b√°rki is nyerje meg a k√∂vetkez√Ķ v√°laszt√°sokat.
¬†¬†¬†¬†T√°j√©koztat√°sa szerint √©ppen az√©rt v√°lasztott√°k a demonstr√°ci√≥ helysz√≠n√©√ľl a Kiemelt Ad√≥ √©s V√°m F√Ķigazgat√≥s√°g el√Ķtti ter√ľletet, mert ez az a szervezet, amely legink√°bb assziszt√°l a "k√∂lts√©gvet√©si leny√ļl√°sokhoz".
¬†¬†¬†¬†Felh√≠vta a figyelmet arra: annak ellen√©re nem indult √©rdemi vizsg√°lat, hogy a lak√°s√°r√≥l h√°zkutat√°s alkalm√°val elvitt iratokb√≥l pontosan kider√ľl, hogy hol tal√°lhat√≥ak a felel√Ķs√∂k k√∂rei - mondta Horv√°th Andr√°s.
¬†¬†¬†¬†V√°g√≥ G√°bor, az LMP orsz√°ggy√Ľl√©si k√©pvisel√Ķje a t√ľntet√©sen arra figyelmeztetett: nem lehet hagyni, hogy a nagy halak meg√ļssz√°k a csal√°sokat, mik√∂zben kishalakat folyamatosan egzec√≠roztatja az ad√≥hat√≥s√°g. Ez√©rt a nyilv√°noss√°g erej√©vel arra kell b√°tor√≠tani a NAV t√∂bbi dolgoz√≥j√°t is, hogy merjenek ki√°llni a csal√≥k leleplez√©se √©rdek√©ben - tette hozz√°.
¬†¬†¬†¬†√ögy v√©lekedett, hogy a politikai p√°rtok viszonya "bar√°ti" a korrupci√≥hoz, ez√©rt mindenkit arra sz√≥l√≠tott fel, j√≥l n√©zz√©k meg, hogy kinek ny√ļjtanak t√°mogat√°st.
¬†¬†¬†¬†A demonstr√°ci√≥ r√©sztvev√Ķi, a t√∂bbi k√∂z√∂tt "Csak nagy halak √ļszhatNAV", Nyugt√°val dics√©rd a NAV-ot", "Ad√≥csal√°s helyett √©vente 100 stadiont" felirat√ļ transzparenseket tartottak a magasba.
¬†¬†¬†¬†Ugyanakkor √°facsalt term√©keknek nevezett √©lelmiszereket, √©tolajat, cukrot, mos√≥port, tejet, k√°v√©t √©s rizst gy√Ľjt√∂ttek a helysz√≠nen, amelyet a t√ľntet√©s v√©g√©n r√°szorul√≥k k√∂z√∂tt osztottak sz√©t.
¬†¬†¬†¬†A demonstr√°ci√≥t az Anonymous Operation Hungary, az alkotm√°ny nem j√°t√©k, Hallgat√≥i H√°l√≥zat, a Hum√°n Platform, a Kr√©tak√∂r Leveg√Ķ Munkacsoport, a Val√≥di Demokr√°ci√°t Most!, az Occupy Hungary, a V√©degylet, √©s a V√°llalkoz√°sok √Črdekv√©delmi Sz√∂vets√©ge szervezte.
¬†¬†¬†¬†Horv√°th Andr√°s, a NAV volt munkat√°rsa tavaly november elej√©n tartott sajt√≥t√°j√©koztat√≥j√°n azt mondta, hogy nagyobb hazai c√©gek √©s multik √©vente t√∂bb mint ezermilli√°rd forint √©rt√©kben csalnak ad√≥t, amihez korm√°nyzati k√∂r√∂k t√°mogat√°s√°val az ad√≥hat√≥s√°g is assziszt√°l. A volt NAV dolgoz√≥ feljelent√©se nyom√°n a Nemzeti Nyomoz√≥ Iroda (NNI) december 9-√©n hivatali vissza√©l√©s b√Ľntett√©nek gyan√ļja miatt ismeretlen tettes ellen elrendelte a nyomoz√°st.
    Ugyanakkor a NAV visszautasította a vádat, és rágalmazás miatt feljelentést tett volt munkatársa ellen.


HozzŠszůlŠsok Kedves Olvasů! Jelentkezzen be ťs akkor hozzŠszůlhat a tťmŠhoz!Webradio.hu - Szegedi, orszŠgos ťs sport hŪrek a nap 24 ůrŠjŠban!:H√≠rek arrow H√≠rk√∂zpontContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player