Sport
A közmĂ©dia közvetĂ­ti Erdei Zsolt bĂșcsĂșmeccsĂ©t
(MTI) - Az M1 szombaton 21.30 óråtól közvetíti a kecskeméti profi ökölvívógålåt, amelynek fÔ mérkÔzését, Erdei Zsolt és Salva Dzsomardasvili összecsapåsåt a Kossuth Rådióban is élÔben lehet meghallgatni.
Egy nap alatt elfogytak a jegyek az Erdei-gĂĄlĂĄra
A Mayweather-kihĂ­vĂłk közĂŒl Khan "nyert" Maidana ellen
BedĂĄk Zsolt is grĂșz ellenfĂ©llel bokszol az Eb-cĂ­mĂ©rt
Bocskai Istvån emlékverseny - Harcsa és Darånyi gyÔzött, hårom magyar aranyérmes
Erdei Zsolt grĂșz ellenfĂ©llel bokszol az Eb-cĂ­mĂ©rt
MTI hĂ­rek
KĂŒlföld
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Az oroszok hajĂłk elsĂŒllyesztĂ©sĂ©vel foglyul ejtettĂ©k az ukrĂĄn flotta egy rĂ©szĂ©t
MagyarorszĂĄg
A vårtnål gyengébb a szél a Balatonnål, nem kellett beavatkozni a magas vízållås miatt
EU
EU-csĂșcs - MegkezdĂ”dött a tĂĄrgyalĂĄssorozat az ukrajnai konfliktusrĂłl
KĂŒlföld
Szerbiai vålasztåsok - A szerb média szerint unalmas a kampåny
MagyarsĂĄg
Gulyås: óriåsi elÔrelépés, hogy négy év alatt közel 600 ezren élnek a kedvezményes honosítåssal
Sport
Versenyuszoda Ă©pĂŒl GödöllĂ”n
TudomĂĄny
Forradalmasíthatja a sebészetet a törések selyemcsavaros rögzítése
KĂŒlföld
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Orosz lap: Viktor Janukovicsot ĂĄllĂ­tĂłlag infarktussal kĂłrhĂĄzban kezelik
Sport
Férfi kézilabda BL - Mårcius 23-ån jåtszik Lengyelorszågban a Veszprém
EgĂ©szsĂ©gĂŒgy
Csongråd megyében is tåmogatjåk a Mintamenza program terjedését
LabdarĂșgĂĄs
Piturca marad a romån szövetségi kapitåny
BĂ»nĂŒgy
DiszkĂłtragĂ©dia - Fenntartotta a korĂĄbbi jogerĂ”s Ă­tĂ©letet a KĂșria a West BalkĂĄn-ĂŒgyben
Baleset
Egy gåzvezeték åtvågåsa miatt 15 embert kitelepítettek Lajosmizsén
ProgramajĂĄnlĂł
ïżœprilis 2024
H K S C P S V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Ebben a hïżœnapban
Szeged
Szegedi hĂ­rek
BÔrgyógyåszati tåvkonzultåciós rendszert fejlesztettek Szegeden
SzĂ­nhĂĄzi vilĂĄgnapi programok Szegeden
SzĂ­nhĂĄzi vilĂĄgnapi programok Szegeden
Balett és fantasztikus vígjåték a Szegedi Nemzeti Színhåz mårciusi mûsorån
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
Sport Sport
ÖkölvĂ­vĂł-vb - FejvĂ©dĂ” nĂ©lkĂŒl, nagy mezĂ”nyben kell helytĂĄllni - ELÕZETES
MTI   2013 October 11, Friday  

(MTI) - KovĂĄcs LĂĄszlĂł szövetsĂ©gi kapitĂĄny szerint a magyar fĂ©rfi ökölvĂ­vĂł-vĂĄlogatott tagjai jĂł formĂĄban utaznak a hĂ©tfĂ”n kezdĂ”dĂ” kazahsztĂĄni Almatiban sorra kerĂŒlĂ” vilĂĄgbajnoksĂĄgra, melyen hosszĂș idĂ” utĂĄn ismĂ©t fejvĂ©dĂ” nĂ©lkĂŒl kĂŒzdenek majd a ...
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF

(MTI) - KovĂĄcs LĂĄszlĂł szövetsĂ©gi kapitĂĄny szerint a magyar fĂ©rfi ökölvĂ­vĂł-vĂĄlogatott tagjai jĂł formĂĄban utaznak a hĂ©tfĂ”n kezdĂ”dĂ” kazahsztĂĄni Almatiban sorra kerĂŒlĂ” vilĂĄgbajnoksĂĄgra, melyen hosszĂș idĂ” utĂĄn ismĂ©t fejvĂ©dĂ” nĂ©lkĂŒl kĂŒzdenek majd a versenyzĂ”k a ringben.

    "KemĂ©ny Ă©s Ășgy hiszem, eredmĂ©nyes hĂ©thetes felkĂ©szĂŒlĂ©sen vagyunk tĂșl, az ĂĄllapotmĂ©rĂ©sek alapjĂĄn a srĂĄcok kirobbanĂł erĂ”ben vannak. Nagyon bĂ­zom benne, hogy a szorĂ­tĂłban is lĂĄthatĂł lesz majd mindez" - mondta az MTI-nek a pĂ©nteki elutazĂĄs elĂ”tt a szakvezetĂ”.
    Kovåcs Låszló teljes, tízfÔs csapattal indult el Kazahsztånba, ahol óriåsi mezÔny, 117 orszåg 576 bokszolója szåll ringbe.
    "Rengetegen lesznek minden kategĂłriĂĄban, mĂ©g szupernehĂ©zsĂșlyban, a 91 kilĂłnĂĄl nehezebbeknĂ©l is 40-en neveztek, a legtöbben, 74-en pedig a 64 kilogrammban prĂłbĂĄlnak szerencsĂ©t" - adott kĂ©pet a vb mezĂ”nyĂ©rĂ”l a szakember.
    A kapitĂĄny elsĂ”sorban azt vĂĄrja a vĂĄlogatott tagjaitĂłl, hogy kihozzĂĄk magukbĂłl, ami bennĂŒk van, s ha ez Ă­gy lesz, akkor szerinte hĂĄrman-nĂ©gyen is bekerĂŒlhetnek a nyolc közĂ©, ott pedig minden elĂ”fordulhat. Mindenesetre egy-kĂ©t Ă©rem megszerzĂ©sĂ©t mĂĄr kivĂĄlĂł szereplĂ©snek Ă©rtĂ©kelnĂ© a szakember.
    "Nem årulok el nagy titkot, ha azt mondom, hogy elsÔsorban a rutinos versenyzÔinktÔl, Varga Miklóstól, Bacskai Balåzstól, SzellÔ ImrétÔl, s persze a még mindig csak 20 éves Harcsa Zoltåntól vårok kiemelkedÔ szereplést" - mondta Kovåcs.
    Harcsa a tavalyi olimpiĂĄn 19 Ă©vesen ötödik volt, mĂ­g az idei Eb-n harmadik helyen zĂĄrt, ĂĄm azĂłta több megprĂłbĂĄltatĂĄson ment keresztĂŒl. PĂ©ldĂĄul az Eb utĂĄn elköszönt tĂ”le edzĂ”je, SzĂĄntĂł Imre, rĂĄadĂĄsul a kontinensviadalon elszenvedett kĂ©zsĂ©rĂŒlĂ©se miatt operĂĄlni is kellett.
    "Zoli körĂŒl sok volt a hercehurca, de szĂĄmomra a legnagyobb problĂ©mĂĄt a sĂ©rĂŒlĂ©se jelentette, mert ugyan itt volt velĂŒnk, vĂ©gigcsinĂĄlta a felkĂ©szĂŒlĂ©st, s az erĂ”nlĂ©tĂ©vel nincs is semmi baj, ĂĄm nemzetközi versenyeken nem indulhatott, ami nem ideĂĄlis egy vb elĂ”tt" - mondta a 75 kg magyar bajnokĂĄrĂłl a szakvezetĂ”.
    A 60 kilĂłs, kĂ©tszeres olimpikon Varga MiklĂłs harmadik helyĂ©vel a magyar csapat mĂĄsik Ă©remszerzĂ”je volt az idei Eb-n, s KovĂĄcs szerint ha fel tud pörögni a meccsein, a ritmusvĂĄltĂĄsokat jĂłl oldja meg, a dobogĂłig is eljuthat. A hajdĂșsĂĄmsoniak sportolĂłja a legutĂłbbi, 2011-es vilĂĄgbajnoksĂĄgon kivĂĄlĂłan szerepelt, s negyeddöntĂ”s volt, amivel - a tavaly visszavonult, de mĂĄr az Ășj, APB nevĂ» fĂ©lprofi sorozatra kĂ©szĂŒlĂ” - KĂĄtĂ© GyulĂĄval egyĂŒtt az akkori csapat legeredmĂ©nyesebbjĂ©nek bizonyult.
    Bacskai BalĂĄzs (69 kg) 2010-ben remek boksszal lett EurĂłpa-bajnok, azĂłta azonban adĂłs maradt a jĂł eredmĂ©nyekkel. Most a versenyzĂ” Ă©s a kapitĂĄny is abban remĂ©nykedik, hogy visszatalĂĄl a gyĂ”ztes Ăștra. SzellĂ” Imre, a 2007-es vb Ă©s a 2008-as olimpia 81 kg-os ötödikje a vb-n nehĂ©zsĂșlyban (91 kg) szerepel majd. Vele kapcsolatban KovĂĄcs LĂĄszlĂł azt emelte ki, hogy alapvetĂ”en kĂ©tarcĂș sportolĂł, de szerinte most a jobbik, fegyelmezett, harcos arcĂĄt mutatja majd.
    A sportĂĄgban az Ă©v elejĂ©n bevezetett szabĂĄlyvĂĄltoztatĂĄsok közĂŒl az Ășj, profikhoz hasonlĂł pontozĂĄst mĂĄr az Eb-n megtapasztalhattĂĄk a versenyzĂ”k, fejvĂ©dĂ”k nĂ©lkĂŒl azonban most fognak elĂ”ször bokszolni.
    "Azt gondolom, hogy felkĂ©szĂŒltĂŒnk erre is, Ă©s remĂ©lem, nem is nagyon lesz problĂ©ma, de nyilvĂĄn figyelni kell majd arra, hogy elkerĂŒljĂŒk a sĂ©rĂŒlĂ©seket" - mondta a kapitĂĄny.
    A vilĂĄgbajnoksĂĄg sorsolĂĄsĂĄt vasĂĄrnap rendezik, a kĂŒzdelmek hĂ©tfĂ”n kezdĂ”dnek. KözĂ©p-eurĂłpai idĂ” szerint a dĂ©lutĂĄni program 10.00 Ăłrakor, az esti pedig 15.00 Ăłrakor veszi kezdetĂ©t. A közel kĂ©thetes verseny a jövĂ” szombati döntĂ”kkel zĂĄrul.
    A magyar csapat:
49 kg: UngvĂĄri IstvĂĄn
52: Kalucza Norbert
56: Nagy KrisztiĂĄn
60: Varga MiklĂłs
64: VadĂĄsz AndrĂĄs
69: Bacskai BalĂĄzs
75: Harcsa ZoltĂĄn
81: Harcsa Norbert
91: SzellĂ” Imre
+91: BernĂĄth IstvĂĄn


Hozzïżœszïżœlïżœsok Kedves Olvasïżœ! Jelentkezzen be ïżœs akkor hozzïżœszïżœlhat a tïżœmïżœhoz!



Webradio.hu - Szegedi, orszïżœgos ïżœs sport hïżœrek a nap 24 ïżœrïżœjïżœban!:HĂ­rek arrow HĂ­rközpont



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player