OrszĂĄgos hĂ­rek
Parlament elĂ”tt az Ășjabb rezsicsökkentĂ©st megalapozĂł javaslat
BenyĂșjtotta a parlamentnek a Fidesz rezsicsökkentĂ©sĂ©rt felelĂ”s kĂ©pviselĂ”je az Ășjabb, 11,1 szĂĄzalĂ©kos rezsicsökkentĂ©st megalapozĂł javaslatĂĄt.
VĂĄmosszabadi menekĂŒlttĂĄbor - BÁH-fĂ”igazgatĂł: augusztusban nyit a befogadóållomĂĄs
Digitålis åtållås - A kåbeltévé-elÔfizetÔk tovåbbra is nézhetik az analóg adåst
KommunikĂĄciĂłs jelentĂ”sĂ©ge van az MSZP Ă©s az EgyĂŒtt-PM szövetsĂ©g most bejelentett összefogĂĄsĂĄnak
Holttestet emeltek ki a DunĂĄbĂłl EsztergomnĂĄl
Portik-Laborc - A nemzetbiztonsågi bizottsåg honlapjån is közzétették a beszélgetések leiratait
HĂ­rek
Szegedi hĂ­rek
SzĂ­nhĂĄzi vilĂĄgnapi programok Szegeden
KĂŒlföldi hĂ­rek
További áradásoktól tartanak Írországban
KĂ©k hĂ­rek
EgyĂŒtt-PM-tiltakozĂĄs - NĂ©gy embert ĂĄllĂ­tottak elĂ”
Egyéb hír
A 10 legnépszerûbb és legkeresettebb kiberbiztonsågi ållås az online kaszinóiparban
ProgramajĂĄnlĂł
Mïżœjus 2024
H K S C P S V
29301 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Ebben a hïżœnapban
HĂ­rfolyam
14:42 
Csongråd megyében is tåmogatjåk a Mintamenza program terjedését
14:41 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Az oroszok hajĂłk elsĂŒllyesztĂ©sĂ©vel foglyul ejtettĂ©k az ukrĂĄn flotta egy rĂ©szĂ©t
14:40 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Orosz lap: Viktor Janukovicsot ĂĄllĂ­tĂłlag infarktussal kĂłrhĂĄzban kezelik
14:38 
Versenyuszoda Ă©pĂŒl GödöllĂ”n
14:36 
Ukrån vålsåg - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelÔit
13:44 
DiszkĂłtragĂ©dia - Fenntartotta a korĂĄbbi jogerĂ”s Ă­tĂ©letet a KĂșria a West BalkĂĄn-ĂŒgyben
Szeged
Szegedi hĂ­rek
BÔrgyógyåszati tåvkonzultåciós rendszert fejlesztettek Szegeden
Vízilabda ob I - Molnår Tamåsék Diapolo Szeged VE néven folytatjåk
PingvinfiĂłkĂĄk szĂŒlettek a Szegedi Vadasparkban
SzĂ­nhĂĄzi vilĂĄgnapi programok Szegeden
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
Magazin
Uccai dumĂĄk
Van ilyen
Jåték
Kivirågzås vezényszóra
AutĂłk
Nagyon menÔ: 570 lóerÔs Lambóval jår suliba egy 15 éves låny
OrszĂĄgos hĂ­rek OrszĂĄgos hĂ­rek
Demonstråcióval hívtåk fel a figyelmet a nÔk jogaira és a nÔk elleni erÔszakra
MTI   2012 September 16, Sunday  

Demonstråcióval hívtåk fel a figyelmet a nÔk elleni erÔszakra, illetve a nÔk jogaira civil szervezetek vasårnap Budapesten, a Kossuth téren.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
(MTI) - Demonstråcióval hívtåk fel a figyelmet a nÔk elleni erÔszakra, illetve a nÔk jogaira civil szervezetek vasårnap Budapesten, a Kossuth téren.

A NĂ”k lĂĄzadĂĄsa cĂ­mmel meghirdetett rendezvĂ©nyen több felszĂłlalĂł fejezte ki felhĂĄborodĂĄsĂĄt Varga IstvĂĄn fideszes orszĂĄggyĂ»lĂ©si kĂ©pviselĂ” hĂ©tfĂ”rĂ”l keddre virradĂł Ă©jjel, a csalĂĄdon belĂŒli erĂ”szakkal foglalkozĂł napirendi pont parlamenti vitĂĄjĂĄban tett kijelentĂ©se miatt.
   
HangoztattĂĄk tovĂĄbbĂĄ, hogy a parlamenti kĂ©pviselĂ”k nem tesznek eleget a nĂ”k vĂ©delmĂ©Ă©rt, illetve a nĂ”k egyenjogĂșsĂĄgĂĄĂ©rt. A civil szervezetek szerint ennek az az oka, hogy a nĂ”ket Ă©rintĂ” kĂ©rdĂ©sekben is fĂ©rfiak döntenek, ezĂ©rt azt szeretnĂ©k, ha a döntĂ©shozĂĄsban Ă©s a parlamentben is több nĂ” kapna szerepet.
   
A demonstrĂĄciĂłn többen felszĂłlaltak a jogerĂ”sen foghĂĄzbĂŒntetĂ©sre Ă­tĂ©lt GerĂ©b Ágnes szĂŒlĂ©sz-nĂ”gyĂłgyĂĄsz vĂ©delmĂ©ben, Ă©s kĂ©rtĂ©k hogy Áder JĂĄnos köztĂĄrsasĂĄgi elnök - miutĂĄn a hĂ©ten hivatalosan is megkapta az errĂ”l szĂłlĂł kĂ©relmet - adjon kegyelmet neki.
   
A demonstrĂĄciĂłt mĂĄsokkal közösen UngĂĄr KlĂĄra, a Szabad Emberek MagyarorszĂĄgĂ©rt pĂĄrt elnöke szervezte. A tĂŒntetĂ©shez a szĂĄmos civil szervezet között csatlakozott az Amnesty International MagyarorszĂĄg, a Tiszta Kezek a Demokratikus MagyarorszĂĄgĂ©rt Mozgalom, a Magyar SzolidaritĂĄs Mozgalom, a Magyar NĂ”k SzövetsĂ©ge, a Nane, az EgymilliĂłan a demokrĂĄciĂĄĂ©rt Ă©s a NapvilĂĄg SzĂŒletĂ©shĂĄz.
   
A mintegy 200-300 rĂ©sztvevĂ” között ott volt mĂĄsok mellett több MSZP-s kĂ©pviselĂ”, Lendvai IldikĂł, Lamperth MĂłnika, Kormos Kata Ă©s Szanyi Tibor, tovĂĄbbĂĄ több LMP-s kĂ©pviselĂ”, köztĂŒk KarĂĄcsony Gergely Ă©s Kukorelly Endre.
   
A parlament hĂ©tfĂ”rĂ”l keddre virradĂłra tĂĄrgyalta azt az orszĂĄgos nĂ©pi kezdemĂ©nyezĂ©st, amelynek cĂ©lja, hogy az OrszĂĄggyĂ»lĂ©s tĂ»zze napirendjĂ©re a csalĂĄdon belĂŒli erĂ”szak önĂĄllĂł bĂŒntetĂ”jogi törvĂ©nyi tĂ©nyĂĄllĂĄssĂĄ minĂ”sĂ­tĂ©sĂ©t. A vitĂĄban felszĂłlalĂł Varga IstvĂĄn egyebek között azt mondta: "azzal kellene foglalkozni, hogy ebben a tĂĄrsadalomban ne egy vagy kĂ©t gyermek szĂŒlessen, hanem hĂĄrom, nĂ©gy vagy öt gyermek. És akkor lenne Ă©rtelme annak, hogy jobban megbecsĂŒlnĂ©nk egymĂĄst, Ă©s fel sem merĂŒlhetne a csalĂĄdon belĂŒli erĂ”szak". A Fidesz elhatĂĄrolĂłdott Varga IstvĂĄn kijelentĂ©sĂ©tĂ”l, ellenzĂ©ki pĂĄrtok a kĂ©pviselĂ” lemondĂĄsĂĄĂ©rt emeltek szĂłt.
   
PĂ©nteken OrbĂĄn Viktor pĂĄrtelnök-miniszterelnök Ă©s RogĂĄn Antal, a Fidesz frakciĂłvezetĂ”je tĂĄrgyalt a Fidesz nĂ”i tagozatĂĄnak kĂ©pviselĂ”ivel. RogĂĄn Antal ezt követĂ”en sajtĂłtĂĄjĂ©koztatĂłjĂĄn azt mondta: korĂĄbbi ĂĄllĂĄspontjĂĄt megvĂĄltoztatva mĂ©gis tĂĄmogatja a Fidesz a csalĂĄdon belĂŒli erĂ”szak önĂĄllĂł Btk.-tĂ©nyĂĄllĂĄssĂĄ nyilvĂĄnĂ­tĂĄsĂĄt szorgalmazĂł orszĂĄgos nĂ©pi kezdemĂ©nyezĂ©st.
   
Balog ZoltĂĄn emberierĂ”forrĂĄs-miniszter szombaton egyeztetett a csalĂĄdon belĂŒli erĂ”szak ĂŒgyĂ©ben indĂ­tott orszĂĄgos nĂ©pi kezdemĂ©nyezĂ©s szervezĂ”jĂ©vel, HalĂĄsz PĂĄlmĂĄval, az Élet-ÉrtĂ©k AlapĂ­tvĂĄny elnökĂ©vel, tovĂĄbbĂĄ a Fidesz nĂ”i tagozatĂĄnak kĂ©pviselĂ”ivel Ă©s LMP-s kĂ©pviselĂ”kkel.
   
Ezt követĂ”en bejelentette, hogy a kormĂĄny tervei szerint mĂ©g az idĂ©n benyĂșjtjĂĄk azt a javaslatot, amelynek Ă©rtelmĂ©ben a kapcsolati erĂ”szak önĂĄllĂł tĂ©nyĂĄllĂĄs lehet a bĂŒntetĂ” törvĂ©nykönyvben.


Hozzïżœszïżœlïżœsok Kedves Olvasïżœ! Jelentkezzen be ïżœs akkor hozzïżœszïżœlhat a tïżœmïżœhoz!



Webradio.hu - Szegedi, orszïżœgos ïżœs sport hïżœrek a nap 24 ïżœrïżœjïżœban!:HĂ­rek arrow DemonstrĂĄciĂłval hĂ­vtĂĄk fel a figyelmet a nĂ”k jogaira Ă©s a nĂ”k elleni erĂ”szakra



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player