Egészség
Mit tehetünk a tavaszi fáradtság ellen?
Előfordul, hogy tavasszal, mikor már elmúlt a hosszú tél és előbukkantak a tavaszi nap első sugarai, aluszékonynak és kimerültnek érezhetjük magunkat, mintha elfogyott volna minden energiánk. Ez a jelenség a tavaszi fáradtság.
8 beteg jelentkezett eddig a hazai egészségügyi intézményekben a német hasmenéses járvány kapcsán
A legfontosabb járványügyi megelőzési eszköz a kézmosás!
Akár negyedével is több haláleset a nagy melegben
Levonulóban az influenza szezon, már alig van megbetegedés
Világszínvonalú ultrahang berendezés Szegeden + videó!
Hírek
Szegedi hírek
Elindult az utastájékoztató-rendszer tesztüzeme a szegedi megállókban
Külföldi hírek
Macedónia április 13-án választ új elnököt
Kék hírek
Együtt-PM-tiltakozás - Négy embert állítottak elő
Programajánló
Szeptember 2020
H K S C P S V
311 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
Ebben a hónapban
Hírfolyam
14:42 
Csongrád megyében is támogatják a Mintamenza program terjedését
14:41 
Ukrán válság - Az oroszok hajók elsüllyesztésével foglyul ejtették az ukrán flotta egy részét
14:40 
Ukrán válság - Orosz lap: Viktor Janukovicsot állítólag infarktussal kórházban kezelik
14:38 
Versenyuszoda épül Gödöllőn
14:36 
Ukrán válság - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelőit
13:44 
Diszkótragédia - Fenntartotta a korábbi jogerős ítéletet a Kúria a West Balkán-ügyben
Szeged
Szegedi hírek
Pingvinfiókák születtek a Szegedi Vadasparkban
Színházi világnapi programok Szegeden
Szabó Gábor akadémikust javasolja rektornak a Szegedi Tudományegyetem szenátusa
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
Választás 2014 – Botka: az Orbán-kormány leváltható
Magazin
Uccai dumák
Ma már tudom, szeretnék olyan lenni
Játék
Kivirágzás vezényszóra
Autók
SEMA: 600+ lóerős Elantra GT a Bisimototól
Egészség Egészség
Kezdődik az influenza szezon
Munkatársunktól   2011 January 13, Thursday  

A tavalyi év utolsó hetéhez képest megkétszereződött az influenzaszerű megbetegedések száma hazánkban – az első héten mintegy 12 600-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
A tavalyi év utolsó hetéhez képest megkétszereződött az influenzaszerű megbetegedések száma hazánkban - az első héten mintegy 12 600-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. Az ország szinte egész területén emelkedett az influenzaszerű megbetegedés miatt orvoshoz fordulók száma, ez alól csak Csongrád megye kivétel - itt csökkent az esetszám. A betegek csaknem fele 15-34 éves fiatal felnőtt és mintegy 29 százaléka középkorú. Az adatok azt mutatják, hogy a gyermekek és a 60 év feletti lakosság körében 11-12 százalékos arányban fordul elő a fertőzés - tájékoztatott közleményben az ÁNTSZ Kommunikációs Főosztálya.

Az első naptári héten a kórházi felvételek száma több mint kétszeresére emelkedett: influenza, illetve influenzaszerű megbetegedés miatt 40 embert ápoltak, illetve ápolnak kórházban. A legtöbben (42,5 százalék) 15-64 évesek, 35 százalékuk gyermek, 22,5 százalékuk pedig 65 év feletti. Nyolc új beteg részesült intenzív ellátásban és 7 főnél vált szükségessé gépi lélegeztetés. Valamennyi intenzív ellátást igénylő beteg felnőtt volt. Az első héten egy influenza A (H1N1)2009 fertőzéssel összefüggésbe hozható halálesetről értesült az ÁNTSZ. A 38 éves férfi, az influenza szempontjából fokozottan veszélyeztetettek csoportjába tartozott, influenza elleni védőoltásban azonban nem részesült.

Az Országos Epidemiológiai Központ Légúti vírus osztályán az idei szezonban eddig 848 vizsgálati anyagot dolgoztak fel. Az első héten megerősített 19 új esettel együtt a 2009-es pandémiás influenza vírus okozta pozitív minták száma 28-ra nőtt. Közösségi halmozódásról nem érkezett jelentés az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálathoz.

A betegség hazai terjedése, valamint az Európai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ adatai is arra figyelmeztetnek, hogy sürgető a védekezés, amelynek leghatékonyabb módja a védőoltás. Európában is a 2010-2011.évi influenzajárvány terjedésének erősödését észlelték - a megbetegedésekért felelős cirkuláló törzsek között a 2009-es influenza A(H1N1) valamint az influenza B vírus a domináns.  Annak ellenére, hogy az év végi szabadságolások és az iskolaszünet miatt általában csökken az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma az 51-52. héten, az elmúlt év utolsó hetében a 25 országból 15-ben nőtt az influenzás panaszokkal orvoshoz fordulók száma. Nyolc országban közepes és három országban (Dánia, Írország és Egyesült Királyság) az átlagosnál magasabb volt az influenza megbetegedések számának előfordulása. A 25 ország közül nyolcban az influenzajárvány kiterjedt volt - a megbetegedések előfordulása az ország lakosságának több, mint felét érintette. A vírustörzsek (2959) 95,6 százaléka a 2009-es influenza A(H1N1).

Hozzászólások Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:Hírek arrow Kezdődik az influenza szezonContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player