Egészség
Mit tehetĂŒnk a tavaszi fĂĄradtsĂĄg ellen?
ElĂ”fordul, hogy tavasszal, mikor mĂĄr elmĂșlt a hosszĂș tĂ©l Ă©s elĂ”bukkantak a tavaszi nap elsĂ” sugarai, aluszĂ©konynak Ă©s kimerĂŒltnek Ă©rezhetjĂŒk magunkat, mintha elfogyott volna minden energiĂĄnk. Ez a jelensĂ©g a tavaszi fĂĄradtsĂĄg.
8 beteg jelentkezett eddig a hazai egĂ©szsĂ©gĂŒgyi intĂ©zmĂ©nyekben a nĂ©met hasmenĂ©ses jĂĄrvĂĄny kapcsĂĄn
A legfontosabb jĂĄrvĂĄnyĂŒgyi megelĂ”zĂ©si eszköz a kĂ©zmosĂĄs!
Akår negyedével is több halåleset a nagy melegben
Levonulóban az influenza szezon, mår alig van megbetegedés
VilĂĄgszĂ­nvonalĂș ultrahang berendezĂ©s Szegeden + videĂł!
HĂ­rek
Szegedi hĂ­rek
Vízilabda ob I - Molnår Tamåsék Diapolo Szeged VE néven folytatjåk
KĂŒlföldi hĂ­rek
További áradásoktól tartanak Írországban
KĂ©k hĂ­rek
EgyĂŒtt-PM-tiltakozĂĄs - NĂ©gy embert ĂĄllĂ­tottak elĂ”
Egyéb hír
A 10 legnépszerûbb és legkeresettebb kiberbiztonsågi ållås az online kaszinóiparban
ProgramajĂĄnlĂł
ïżœprilis 2024
H K S C P S V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Ebben a hïżœnapban
HĂ­rfolyam
14:42 
Csongråd megyében is tåmogatjåk a Mintamenza program terjedését
14:41 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Az oroszok hajĂłk elsĂŒllyesztĂ©sĂ©vel foglyul ejtettĂ©k az ukrĂĄn flotta egy rĂ©szĂ©t
14:40 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Orosz lap: Viktor Janukovicsot ĂĄllĂ­tĂłlag infarktussal kĂłrhĂĄzban kezelik
14:38 
Versenyuszoda Ă©pĂŒl GödöllĂ”n
14:36 
Ukrån vålsåg - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelÔit
13:44 
DiszkĂłtragĂ©dia - Fenntartotta a korĂĄbbi jogerĂ”s Ă­tĂ©letet a KĂșria a West BalkĂĄn-ĂŒgyben
Szeged
Szegedi hĂ­rek
Vízilabda ob I - Molnår Tamåsék Diapolo Szeged VE néven folytatjåk
SzĂ­nhĂĄzi vilĂĄgnapi programok Szegeden
VĂĄlasztĂĄs 2014 – Bajnai: ĂĄprilisban hosszĂș tĂĄvra eldĂ”l, az orszĂĄg merre halad tovĂĄbb
Balett és fantasztikus vígjåték a Szegedi Nemzeti Színhåz mårciusi mûsorån
Elindult az utastĂĄjĂ©koztatĂł-rendszer tesztĂŒzeme a szegedi megĂĄllĂłkban
Magazin
Uccai dumĂĄk
Van ilyen
Jåték
Kivirågzås vezényszóra
AutĂłk
Minden idÔk legbiztonsågosabb autója a Tesla "S"
Egészség Egészség
KezdÔdik az influenza szezon
MunkatĂĄrsunktĂłl   2011 January 13, Thursday  

A tavalyi Ă©v utolsĂł hetĂ©hez kĂ©pest megkĂ©tszerezĂ”dött az influenzaszerĂ» megbetegedĂ©sek szĂĄma hazĂĄnkban – az elsĂ” hĂ©ten mintegy 12 600-an fordultak orvoshoz influenzaszerĂ» tĂŒnetekkel.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
A tavalyi Ă©v utolsĂł hetĂ©hez kĂ©pest megkĂ©tszerezĂ”dött az influenzaszerĂ» megbetegedĂ©sek szĂĄma hazĂĄnkban - az elsĂ” hĂ©ten mintegy 12 600-an fordultak orvoshoz influenzaszerĂ» tĂŒnetekkel. Az orszĂĄg szinte egĂ©sz terĂŒletĂ©n emelkedett az influenzaszerĂ» megbetegedĂ©s miatt orvoshoz fordulĂłk szĂĄma, ez alĂłl csak CsongrĂĄd megye kivĂ©tel - itt csökkent az esetszĂĄm. A betegek csaknem fele 15-34 Ă©ves fiatal felnĂ”tt Ă©s mintegy 29 szĂĄzalĂ©ka közĂ©pkorĂș. Az adatok azt mutatjĂĄk, hogy a gyermekek Ă©s a 60 Ă©v feletti lakossĂĄg körĂ©ben 11-12 szĂĄzalĂ©kos arĂĄnyban fordul elĂ” a fertĂ”zĂ©s - tĂĄjĂ©koztatott közlemĂ©nyben az ÁNTSZ KommunikĂĄciĂłs FĂ”osztĂĄlya.

Az elsĂ” naptĂĄri hĂ©ten a kĂłrhĂĄzi felvĂ©telek szĂĄma több mint kĂ©tszeresĂ©re emelkedett: influenza, illetve influenzaszerĂ» megbetegedĂ©s miatt 40 embert ĂĄpoltak, illetve ĂĄpolnak kĂłrhĂĄzban. A legtöbben (42,5 szĂĄzalĂ©k) 15-64 Ă©vesek, 35 szĂĄzalĂ©kuk gyermek, 22,5 szĂĄzalĂ©kuk pedig 65 Ă©v feletti. Nyolc Ășj beteg rĂ©szesĂŒlt intenzĂ­v ellĂĄtĂĄsban Ă©s 7 fĂ”nĂ©l vĂĄlt szĂŒksĂ©gessĂ© gĂ©pi lĂ©legeztetĂ©s. Valamennyi intenzĂ­v ellĂĄtĂĄst igĂ©nylĂ” beteg felnĂ”tt volt. Az elsĂ” hĂ©ten egy influenza A (H1N1)2009 fertĂ”zĂ©ssel összefĂŒggĂ©sbe hozhatĂł halĂĄlesetrĂ”l Ă©rtesĂŒlt az ÁNTSZ. A 38 Ă©ves fĂ©rfi, az influenza szempontjĂĄbĂłl fokozottan veszĂ©lyeztetettek csoportjĂĄba tartozott, influenza elleni vĂ©dĂ”oltĂĄsban azonban nem rĂ©szesĂŒlt.

Az OrszĂĄgos EpidemiolĂłgiai Központ LĂ©gĂști vĂ­rus osztĂĄlyĂĄn az idei szezonban eddig 848 vizsgĂĄlati anyagot dolgoztak fel. Az elsĂ” hĂ©ten megerĂ”sĂ­tett 19 Ășj esettel egyĂŒtt a 2009-es pandĂ©miĂĄs influenza vĂ­rus okozta pozitĂ­v mintĂĄk szĂĄma 28-ra nĂ”tt. KözössĂ©gi halmozĂłdĂĄsrĂłl nem Ă©rkezett jelentĂ©s az Állami NĂ©pegĂ©szsĂ©gĂŒgyi Ă©s Tisztiorvosi SzolgĂĄlathoz.

A betegsĂ©g hazai terjedĂ©se, valamint az EurĂłpai BetegsĂ©gmegelĂ”zĂ©si Ă©s JĂĄrvĂĄnyĂŒgyi Központ adatai is arra figyelmeztetnek, hogy sĂŒrgetĂ” a vĂ©dekezĂ©s, amelynek leghatĂ©konyabb mĂłdja a vĂ©dĂ”oltĂĄs. EurĂłpĂĄban is a 2010-2011.Ă©vi influenzajĂĄrvĂĄny terjedĂ©sĂ©nek erĂ”södĂ©sĂ©t Ă©szleltĂ©k - a megbetegedĂ©sekĂ©rt felelĂ”s cirkulĂĄlĂł törzsek között a 2009-es influenza A(H1N1) valamint az influenza B vĂ­rus a dominĂĄns.  Annak ellenĂ©re, hogy az Ă©v vĂ©gi szabadsĂĄgolĂĄsok Ă©s az iskolaszĂŒnet miatt ĂĄltalĂĄban csökken az influenzaszerĂ» tĂŒnetekkel orvoshoz fordulĂłk szĂĄma az 51-52. hĂ©ten, az elmĂșlt Ă©v utolsĂł hetĂ©ben a 25 orszĂĄgbĂłl 15-ben nĂ”tt az influenzĂĄs panaszokkal orvoshoz fordulĂłk szĂĄma. Nyolc orszĂĄgban közepes Ă©s hĂĄrom orszĂĄgban (DĂĄnia, ÍrorszĂĄg Ă©s EgyesĂŒlt KirĂĄlysĂĄg) az ĂĄtlagosnĂĄl magasabb volt az influenza megbetegedĂ©sek szĂĄmĂĄnak elĂ”fordulĂĄsa. A 25 orszĂĄg közĂŒl nyolcban az influenzajĂĄrvĂĄny kiterjedt volt - a megbetegedĂ©sek elĂ”fordulĂĄsa az orszĂĄg lakossĂĄgĂĄnak több, mint felĂ©t Ă©rintette. A vĂ­rustörzsek (2959) 95,6 szĂĄzalĂ©ka a 2009-es influenza A(H1N1).

Hozzïżœszïżœlïżœsok Kedves Olvasïżœ! Jelentkezzen be ïżœs akkor hozzïżœszïżœlhat a tïżœmïżœhoz!



Webradio.hu - Szegedi, orszïżœgos ïżœs sport hïżœrek a nap 24 ïżœrïżœjïżœban!:HĂ­rek arrow KezdĂ”dik az influenza szezon



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player