Somogyi-könyvtár könyvajánlója
Marton Mária: Tájképre nincs idő
ImageA Tájképre nincs idő úgy néz vissza egy korra - amit jobb híján szocializmusnak nevezünk- , hogy éltek, szenvedtek és szerettek itt emberek, akik... Nos, hogyan is? Ez derül ki a regényből, ha tetszik, a lányregények érzelmi sorsfordulataival.
Stephen Clarke: Egy év a Francban
Sarah Turnbull: Kezdjük újra Párizsban!
Képzeletbeli kalandozás az egykori Monarchiában
Andrej Malgin: Az elnök tanácsadója
A selyem császárnője I. II. III.
Könyv
Hírlevél
Hírlevél
Programajánló
Január 2021
H K S C P S V
282930311 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Ebben a hónapban
Színikínálat
Gyüjtemény
WebKozmo
Veresné Novák Katalin: Kellenek a nők a közéletbe
Relax
Vidám képek
A hőskor hősei 2
Filmleírások
Feketék fehéren
Somogyi-könyvtár könyvajánlója Somogyi-könyvtár könyvajánlója
Jolsvai András: Ma még csak szerda
Munkatársunktól   2008 November 18, Tuesday  
Image
Jolsvai András regénye segítségével betekinthetünk a '80-as évek második felébe, egy irodalmi újság szerkesztőjének életébe, valamint a szerkesztőségbe, ahol a kor allegorikus alakjai is megjelennek.
Olvasói értékelés:starstarstarstarstar / 1
Értékelje Ön is! starstarstarstarstar
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
Jolsvai András: Ma még csak szerda
Ab Ovo, 2008

Egy regény - novellafüzér, ötlethalmaz - a '80-as évek második feléről. Nem mond sokat, nem elemez, nem jellemez, pusztán felvillant valamit a korból. Ahogy a regény szereplői is csak feltűnnek. A kor allegorikus alakjai jelennek meg az irodalmi újság szerkesztőségében, néhány emblematikus író, politikus név szerint, de ez inkább csak a korban segít elhelyezni a regényt.

A történet egyszerű, követhető: a főhős egy irodalmi újság szerkesztője elszöszmötölget a langyos vízben, körbeveszik barátok, szerelmek, a klasszikus foci, lázadó és félig lázadó írók.

Az élet történik s a regény végére elérünk Nagy Imre újratemetésig.

A könyv nem nosztalgiázik, nem kritizál, nem elemez, csak mesél.

Ahogy a szerző nyilatkozta:

„Nosztalgiám csak a gyerekkorommal kapcsolatban van, ahogy azt egy korábbi kötetemben (Szépen vagyunk) ki is írtam magamból: gyereknek lenni jó, ez a tapasztalatom. Ami a '80-as, '90-es évek fordulóját illeti, örülök, hogy megérhettem, hogy közelről láthattam, milyen a világ ilyenkor... És elhihettem, ha csak rövid időre is, hogy jobbá tehető."


Ajánlom mindenkinek, aki átélte ezt. S mindenkinek, akinek már csak történelem az 1980-as évek.A 125 éves Somogyi-könyvtár új rovatot indított a Webradio oldalain, ahol rendszeresen sikerlistás, kölcsönözhető könyveiket ajánlják az olvasók figyelmébe.
Az oldalt böngészve az olvasók nem csak könyvajánlókat tekinthetik meg, de folyamatosan tájékozódhatnak a könyvtárak aktuális rendezvényeiről, szolgáltatásairól is.


Hozzászólások Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:Hírek arrow GyűjteményContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player