WebKozmo
Kecse-Nagy Helga: a játék a legnagyobb élmény
ImageHálás vagyok a szüleimnek, mert mindenben segítettek, hogy a legjobbat tudjam kihozni magamból. Nemcsak anyagi értelemben. Lelkileg és erkölcsileg is mindig velem voltak, támogattak - engem és a húgomat is. Szeretnék én is ilyen őszintén jó és megbízható, szilárd támasza lenni a gyerekeimnek.
Pelle Anita: egyszerre vagyok boldog és fáradt
Árvai Mara: Harmóniára vágyom
Janik Gabriella:Tudni kell kompromisszumokat kötni
Zolnay Kriszta: Megfogalmazhatatlan a szeretet...
Kaczvinszky Emilia: a nők nem mernek nők lenni
Könyv
Hírlevél
Hírlevél
Programajánló
Május 2022
H K S C P S V
2526272829301
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Ebben a hónapban
Színikínálat
Gyüjtemény
WebKozmo
Vajda Júlia: a férfiak szeretik irányítani a nőket
Kissné Novák Éva: Az ember nem magányra született
Relax
Vidám képek
A férfi földrajza
WebKozmo WebKozmo
Piczil Márta: Nem véletlen az ősi szereposztás
Munkatársunktól   2006 July 14, Friday  
Image
A fiatal nők ma azt hangoztatják: karriert akarok, önállóságot, nem akarom, hogy engem egy férfi oltalmazzon, adjon nekem lakást! Mindez évszázados tradíciók eltörlése lenne. Úgy tűnik, bármennyire is "macsósodunk" mi nők, manapság ez nem fog menni! Az ősi szereposztás nem véletlen!
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
-Hogyan lesz valakiből magatartáskutató?
-Tulajdonképpen jogásznak készültem. A sikertelen felvételi után döntöttem úgy, hogy valamilyen más területen kamatoztatom a képességeimet. Szociológus lettem. Az oktatás mellett azonban kutatási területet is kellett választani. Én mindenképpen emberekkel szerettem volna foglalkozni, bármilyen közhelyesen is hangzik, így a prizonizációt, a börtön-normákhoz való alkalmazkodás kutatását választottam, hisz Szegeden a Csillag-börtön erre adott terület. Azt gondolom, volt egy-két felejthető kutatásom e témában. Ma csak hobbyból olykor-olykor visszajárok, de lezárult ez a prizonizációs szakasza az életemnek.
Ezt követően kezdtem el dolgozni Pikó Bettinával, aki - úgy vélem - Magyarországon igen neves szakembere a magatartáskutatás tudományának. Vele kezdtünk el kutatni, elsősorban az egészségügyi dolgozók körében. Legfőképpen a paramedikális személyzetet vizsgáltuk és volt néhány megmozdulásunk az ifjúság körében is.

-A magatartáskutató, például Te, vizsgálod-e önmagad a különböző feladataiban, helyzeteiben?
-Kétségtelenül, de egészséges szinten történik önmagam figyelése. Magánemberként magánember vagyok.

-S magánemberként milyen szerepeid vannak az életben?
-Nagyon sokféle dolgot csinálok a szakmámban. Oktatók, kutatok, előadásokat tartok, s mindenhol igyekszem valamit adni magamból. Rengeteget dolgozom, de ez csak úgy lehetséges, csak abban az esetben, ha rendelkezem egy olyan hátországgal, ahonnan támogatnak, s ahol pihenhetek és feltöltekezhetek.

Kattintson a folytatásért!Hozzászólások Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:Hírek arrow GyűjteményContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player