Frankóságok
Bárány kotlett
ImageÚjabb receptekkel gazdagodott Törzsasztal rovatunk. EZen a héten Frank Sándor bárány kotlettet ajánl rozmaringos puliszkával, provence-i lecsóval tálalva.
Karikába hajtott vaddisznoborda
Vadkacsacomb Pál szakácstól
Nyúlpecsenye Pál szakács módra
Õzgerinc Mátyás módra
Süllõ filé roston
Gasztro
Receptek
Újkrumpli
Kóstoló Kommandó
A cyberkocsma
Gasztro-folklór
Márton napi libator
Programajánló
�prilis 2024
H K S C P S V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Ebben a h�napban
Törzsasztal
Frankóságok
Fogasfilé pórélevélben
Frank Sándor mesterszakács és Ferenczi Dezsõ fogasfilét készít pórélevélbe göngyölve.
Gasztro-folklór
Fröccs történet
FröccsBarta László, az Algyõi Halászcsárda tulajdonosa gasztro-történeti elõadásában a fröccsrõl beszél.
Sztárinterjúk
Gyömbér László, Szatymaz polgármestere
Gyömbér László mesél életérõl...
Frankóságok Frankóságok
Karpaccso
Munkatársunktól   2005 August 29, Monday  
Image
Frank Sándor ebben a részben fagyasztott bélszín szeleteket ajánl pesztós bazsalikomlevélen tálalva.
  Hozzszlsok Nyomtat E-mail PDF

A bélszínt a hátára fordítjuk, középen megnyitjuk, majd óvatos mozdulatokkal meglapogatjuk.
A bazsalikomot pesztóval (friss bazsalikom, fokhagyma, olívaolaj, fenyõmag) bekenjük, õrölt borssal megszórjuk, extra szûz olívaolajjal meglocsoljuk. Alufóliát és folpack-ot terítünk le az asztalra, a bélszínt ráhelyezzük, amelyre bazsalikom levelet teszünk.
A húst felgöngyöljük elõször a folpack-ba, majd rátekerjük az alufóliát, a két végét visszahajtjuk, és betesszük a mélyhûtõbe néhány órára. Szelhetõ állapotra fagyasztjuk le, majd felszeleteljük, és úgy helyezzük egy tányérra, hogy a szeletek érjék egymást.
Egy másik tányér alját bekenjük pesztóval, salátát helyezünk a közepére, szórunk rá egy kis kockára vágott paprikát, lilahagymát, új hagymát, balzsam ecettel, extra szûz olívaolajjal megöntözzük. A bélszín karikákat ráhelyezzük, sózzuk, borsozzuk, félbe vágott koktél paradicsomot teszünk rá, megszórjuk olívabogyóval, és rukkola salátával díszítjük. Olívaolajjal újból megöntözzük, zöld citrom levével megcsepegtetjük, fenyõmaggal megszórjuk és parmezán sajtot reszelünk mindezek tetejére.

És hogy hogyan kell mindezt elkészíteni? Nézze meg!


Hozz�sz�l�sok Kedves Olvas�! Jelentkezzen be �s akkor hozz�sz�lhat a t�m�hoz!



Webradio.hu - Szegedi, orsz�gos �s sport h�rek a nap 24 �r�j�ban!:Hírek arrow Gasztro



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player