Receptek
Tiramisuk
ImageA tiramisu az olasz konyha egyik klasszikusa. Habár a piskóták áztatásához leginkább a marsalát részesítik elõnyben, azért szívesen használnak brandyt, konyakot vagy rumot is.
Bodzából nemcsak szörp
SpenĂłt?!
Almáskertek ajándéka
Készítsünk fagylaltot!
Meggyesek
Gasztro
KĂłstolĂł KommandĂł
Torkos csütörtök felemás érzelmekkel
Van Dlusztusunk hozzá
Nyarak üdítõje a rozé
Gasztro-folklĂłr
A február szépsege: a kocsonya
Borászatok
Andreas Ebner borászata
Programajánló
J�lius 2025
H K S C P S V
301 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
Ebben a h�napban
Törzsasztal
Frankóságok
Fogasfilé pórélevélben
Frank Sándor mesterszakács és Ferenczi Dezsõ fogasfilét készít pórélevélbe göngyölve.
Gasztro-folklĂłr
Fröccs történet
FröccsBarta László, az Algyõi Halászcsárda tulajdonosa gasztro-történeti elõadásában a fröccsrõl beszél.
Sztárinterjúk
Gyömbér László, Szatymaz polgármestere
Gyömbér László mesél életérõl...
Receptek Receptek
Grillételek
MunkatársunktĂłl   2010 August 03, Tuesday  
Image
A hagyományos szalonnasütés és nyársalás helyett (vagy mellett) manapság a grillezés a nyári szezon egyik leghangulatosabb programja. Nos, íme sok-sok kipróbált, fantasztikus grill recept.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF


Ananászos natúr csirkemell


Elkészítés:
A fûszerezett, kiklopfolt mellekbe göngyöljük bele a vajon megfuttatott ananászdarabkákat. Fogvájóval szúrjuk át a roládok végét, hogy grillezésnél nehogy szétnyíljanak. Helyezzük a rácsra, majd gyakori, apró forgatások mellet pirítsuk meg a teljes külsõ felületét.
Elkészíthetjük külön is a húst és a gyümölcsöket. Ízlés szerint bármilyen gyümölcsöt grillezhetünk, ami nem túl lédús.
Tálalásnál a gyümölcsöt egyszerûen a húsra helyezzük.

Az elmaradhatatlan barbecue (BBQ) mártás


Hozzávalók:
1 1/2 csésze barna cukor
1 1/2 csésze ketchup
1/2 csésze vörös borecet
1/2 csésze víz
1 evõkanálnyi Worcestershire szósz
2 1/2 evõkanálnyi mustár
2 teáskanálnyi pirospaprika
2 teáskanálnyi só
1 1/2 teáskanálnyi bors
1 csipetnyi erõs paprika szósz


Elkészítés:
A hozzávalókat egy tálba öntjük, majd egy botmixer segítségével simára turmixoljuk.

 


Mustáros grillbatyu

Hozzávalók:
Ez azon kevés receptjeim egyike, amit karajból készítek, méghozzá rövidkarajból. Ezt a húsfélét szárazsága miatt - szinte teljesen zsírmentes - nem szoktuk grillezéshez javasolni. A következõ módon elkészítve biztosak lehetünk benne, hogy a végeredmény meglepõen ízletes lesz.


Elkészítés:
Két szelet karajt klopfoljunk ki, majd fektessünk le egymás mellé. Az egyiket kenjük meg mustárral, tegyünk rá egy paradicsomkarikát, majd szórjuk meg kevés reszelt sajttal. A másik szelet húst helyezzük rá, s a széleit erõteljesen nyomkodjuk össze. Oldalanként kb. 4-6 perc alatt a hús átsül, azonban a benne lévõ mustár, illetve sajt nem engedi kiszáradni.


Rokfortos szûz egészben grillezve


Hozzávalók:
Ezt a fogást az ínyencek figyelmébe ajánlom. Elõkészítése nagyon egyszerû, de a grillezésnél már jobban résen kell lennünk.

Elkészítés:
Fogjunk egy egész szûzpecsenyét - kb. 35 - 50 dkg közöttit. Hosszanti irányban az egyik oldalát vágjuk be oly módon, hogy a húst félbe tudjuk nyitni. Nagyon gyengén klopfoljuk meg, tegyünk bele reszelt rokfort sajtot, de akár a márványsajt is kitûnõ. Óvatosan hosszában csukjuk be. Ha jól csináltuk, akkor ismét egy hengerformájú pecsenyét kaptunk. Egy hosszú hústû segítségével fogjuk össze, majd minden oldalról egyenletesen süssük át. Miután a hús viszonylag vastag, ezért nagyon kell ügyelnünk arra, hogy kívülrõl ne égjen meg, a belseje pedig enyhén rózsaszín maradjon.

 

Wellness-nyárs

Elkészítés:
A pulyka vagy csirkemellet vágjuk 3 x 3 cm-es kockákra. Mossunk meg friss kaprot, újhagymát, vagy póréhagymát, dörzsöljük meg a tenyerünk között, mintha papírt sodornánk. Ilyenkor a rostok szétnyílnak, s jobban kiadják az ízeket. Helyezzük rá a mellszeleteket, majd egy nyársra tûzve tegyük a grill rácsra. Salátával és lime-al tálaljuk.




Hozz�sz�l�sok Kedves Olvas�! Jelentkezzen be �s akkor hozz�sz�lhat a t�m�hoz!



Webradio.hu - Szegedi, orsz�gos �s sport h�rek a nap 24 �r�j�ban!:Hírek arrow Gasztro



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player