Bárány kotlett
Munkatársunktól
2005 September 06, Tuesday
 Újabb receptekkel gazdagodott Törzsasztal rovatunk. EZen a héten Frank Sándor bárány kotlettet ajánl rozmaringos puliszkával, provence-i lecsóval tálalva.
|
HozzávalĂłk: bárány kotlett, cukkĂni, padlizsán, paprika, Ăşjhagyma, paradicsom, olĂvabogyĂł, vöröshagyma. A puliszka fele tej, fele vĂz hozzáadásával kĂ©szĂĽl, teszĂĽnk hozzá egy evõkanál vajat, Ă©s reszelt parmezánt. A bárány kotlettet forrĂł serpenyõbe helyezzĂĽk, mindkĂ©t oldalát megsĂĽtjĂĽk, fĂ»szerezzĂĽk. Közben elkĂ©szĂtjĂĽk a Provence-i lecsĂłt. A vöröshagymát finomra vágjuk, a cukkĂnit kockára daraboljuk. A vöröshagymát megpirĂtjuk, teszĂĽnk hozzá Ăşj hagymát, kockára vágott paprikát. BeletesszĂĽk a cukkĂnit, a fokhagymát, Ă©s miután a zöldsĂ©g majdnem elkĂ©szĂĽlt, egy kis vörösborral felöntjĂĽk. Teljesen visszaforraljuk, rozmaringot, fĂ»szerkeverĂ©ket (kakukkfĂ», bazsalikom, oregánĂł) adunk hozzá. A paradicsomot Ă©s az olĂvabogyĂłt a vĂ©gĂ©n tesszĂĽk az eddigi zöldsĂ©gekhez. A tálalást a lecsĂłval kezdjĂĽk, a puliszkát gombĂłcszerĂ»en rakjuk a tetejĂ©re, majd a hĂşs következik, melyet a zöldsĂ©gekkel megszĂłrunk.
És hogy hogyan kell mindezt elkĂ©szĂteni? NĂ©zze meg!
|
|
Kedves Olvas�! Jelentkezzen be �s akkor egy kattint�ssal nyithat a cikkhez f�rumos t�m�t.
Hozz�sz�l�sok Kedves Olvas�! Jelentkezzen be �s akkor hozz�sz�lhat a t�m�hoz!