Receptek
Tiramisuk
ImageA tiramisu az olasz konyha egyik klasszikusa. Habár a piskóták áztatásához leginkább a marsalát részesítik elõnyben, azért szívesen használnak brandyt, konyakot vagy rumot is.
Bodzából nemcsak szörp
Spenót?!
Almáskertek ajándéka
Grillételek
Készítsünk fagylaltot!
Gasztro
Kóstoló Kommandó
A Sárkány söre
Van Dlusztusunk hozzá
Nyarak üdítõje a rozé
Gasztro-folklór
A halételek különleges ízvilága
Borászatok
Andreas Ebner borászata
Programajánló
�prilis 2024
H K S C P S V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Ebben a h�napban
Törzsasztal
Frankóságok
Süllõfilé roston, sült zöldségekkel
Sullo zoldsegekkelFrank Sándor mesterszakács és Ferenczi Dezsõ süllõfilét készít sült zöldség körettel.
Gasztro-folklór
Fröccs történet
FröccsBarta László, az Algyõi Halászcsárda tulajdonosa gasztro-történeti elõadásában a fröccsrõl beszél.
Sztárinterjúk
Gyömbér László, Szatymaz polgármestere
Gyömbér László mesél életérõl...
Receptek Receptek
Tésztaételek
Munkatársunktól   2010 June 28, Monday  
Image
A gyors és egyszerû receptek alapanyaga gyakran tészta. Amíg a tésztát a vízben megfõzzük, elkészíthetõ a szósz....
  Hozzszlsok Nyomtat E-mail PDF

Vegetariánus lasagne

Hozzávalók
- 1 padlizsán
- 1/2 tk. só
- 2 ek. olívaolaj
- 1 ek. vaj
- 20 dkg gomba
- 1 vöröshagyma
- 1 doboz (80 dkg) olaszos tésztaszósz
- 1 tk. szárított bazsalikom
- 1 tk. szárított oregánó
- 25 dkg ricotta sajt
- 20 dkg reszelt trappista sajt
- 10 dkg reszelt parmezán
- 25 dkg lasagnetészta
- 1 cukkini

Elkészítés
A lasagnét fõzzük ki és szûrjük le. A riccotta sajtot, a trappista sajtot és a parmezán felét dolgozzuk össze.
Karikázzuk fel a padlizsánt, dörzsöljük be sóval és pihentessük egy negyed órára. Ezután mossuk át és az olívaolajon süssük meg, hogy mindkét oldala aranysárga legyen.
Az olívaolaj és a vaj keverékében pároljuk üvegesre az összevágott hagymát, majd keverjük házzá a felszeletelt gombát és a szószt. Oregánóval és bazsalikommal fûszerezzük. Kanalazzuk egy edénybe a harmadát, rétegezzük rá a tészta szintén harmadát, majd a padlizsánt és a sajt felét. A többi hozzávalót ugyanígy rétegezzük, a felszeletelt cukkinit is tegyük rá és végül a maradék parmezánnal hintsük meg. Helyezzünk rá fedõt és takarékon 3 óra alatt készre pároljuk.


Budai spagetti

Hozzávalók
- 25 dkg spagetti
- 3 ek. olaj
- 2 dl tej
- 1 kis doboz paradicsompüré
- 8 dkg reszelt füstös sajt
- 5 dkg füstölt szalonna
- 1 gerezd fokhagyma
- kevés porcukor
- 1 csapott mokkáskanál törött fekete bors
- 1 ek. só

Elkészítés
A tésztát puhára fõzzük, majd leszûrjük és ráfolyatjuk az olajat. Eközben a felkockázott szalonna zsírját kisütjük, ezen megpirítjuk a paradicsompürét, majd hozzáöntjük a tejet, a sóval, borssal, porcukorral, összepréselt fokhagymával ízesítjük. A sajt felét belekeverjük, ettõl besûrûsödik. A tésztára öntjük a szószt, majd a maradék sajttal meghintjük, és már kínálhatjuk is.


Háromsajtos Penne

Hozzávalók
- 20 dkg penne tészta
- olívaolaj
- 2 szelet korpás kenyér
- 20 dkg sovány túró
- 20 dkg reszelt cheddar sajt
- 1 paradicsom
- 1 zöldhagyma
- 5 dkg reszelt parmezán
- 0,5 dl sovány tej


Elkészítés
Sótlan vízben fõzzük ki a tésztát, majd szûrjük le. A paradicsomot mossuk meg és vágjuk kis darabokra.
A kenyeret kockázzuk fel és egy kis olívaolajon 5 perc alatt süssük meg.
Dolgozzuk össze a tésztát a túróval, a sajtokkal, a felaprított zöldhagymával, a tejjel és a paradicsom felével. Ezután kanalazzuk egy kikent tûzálló tálba és szórjuk meg a maradék paradicsommal, valamint a sült kenyérkockákkal. Elõmelegített sütõben 20 perc alatt készre sütjük.


Nokedlis lecsó

Hozzávalók
- 60-60 dkg zöldpaprika és paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- olaj
- õrölt bors
- só

A galuskához:
- 4 tojás
- 15-20 dkg liszt
- 1 evõkanál olaj
- só

Elkészítés
A karikákra vágott hagymát az olajban megfonnyasztjuk, majd beletesszük a felkarikázott paprikát. Rövid ideig pároljuk, hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot, és sóval, borssal ízesítjük. Fedõ alatt készre pároljuk. A nokedlit a tojásokból annyi liszttel készítjük, hogy nokedliszaggatóval lehessen szaggatni. Forrásban levõ olajos vízben megfõzzük a nokedlit, átszedjük a lecsóhoz, és a sütõben átforrósítjuk.

Zöldséges penne

Hozzávalók
- 20 dkg zöldbab
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 1 sárgarépa
- 1 zellerszár
- 3 evõkanál olaj
- 15 dkg paradicsom (zúzott)
- 15 dkg szárazkolbász
- 40 dkg penne (tollhegy) tészta
- 1 dl száraz fehérbor
- 2 dkg vaj
- 5 dkg parmezán sajt (reszelt)
- õrölt bors
- só

Elkészítés
A zöldbabot sós vízben puhára fõzzük. A fokhagymát, a hagymát és a sárgarépát, a zellerszárat felkarikázzuk, az olajban megfuttatjuk, majd beletesszük a paradicsomot, és sóval, borssal ízesítjük. Kislángon összefõzzük. A tésztát sós vízben ruganyosra fõzzük. A kolbászt felkarikázzuk, majd a vajban pirosra sütjük, borral meglocsoljuk, és addig pároljuk, míg minden leve elfõ. Belekeverjük a kolbászkarikákat és a zellerszárat. A tésztára öntjük, és parmezánnal megszórjuk.

Spenótos rakott tészta

Hozzávalók
- 30 dkg makaróni tészta
- 50 dkg spenót
- 2 dkg vaj
- 2,5 dl tej
- szerecsendió
- 8 vékony szelet füstölt szalonna
- 2 tojássárgája
- 10 dkg (ementáli, gouda) reszelt sajt
- õrölt bors
- só

Elkészítés
A makarónit sós vízben kifõzzük, \\\"al dente\\\" módra, azaz éppen meg legyen fõve, de ne áztassuk el!, majd lecsöpögtetjük. A spenótot a vajban megpároljuk úgy, hogy minden víz elpárologjon belõle (ha szükséges, szitán kinyomjuk a maradék vizet), és sóval, borssal, reszelt szerecsendióval ízesítjük. A szalonnát teflonban megfuttatjuk. Tûzálló tálba rakunk egy réteg tésztát, spenótot, majd szalonnát, és ezt addig folytatjuk, míg a hozzávalók elfogynak. A tetejére tésztát teszünk. A tojássárgákat a tejjel meg a reszelt sajt felével habosra keverjük, és a tészta tetejére öntjük. A maradék sajttal megszórjuk, és csak annyi idõre tesszük be a sütõbe, hogy az ízek összeérjenek, a sajt pedig az étel tetejére olvadjon.





Hozz�sz�l�sok Kedves Olvas�! Jelentkezzen be �s akkor hozz�sz�lhat a t�m�hoz!



Webradio.hu - Szegedi, orsz�gos �s sport h�rek a nap 24 �r�j�ban!:Hírek arrow Gasztro



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player