1. lap. �sszesen 4.
Ananászos natúr csirkemell
ElkĂ©szĂtĂ©s:
A fĂ»szerezett, kiklopfolt mellekbe göngyöljĂĽk bele a vajon megfuttatott ananászdarabkákat. FogvájĂłval szĂşrjuk át a roládok vĂ©gĂ©t, hogy grillezĂ©snĂ©l nehogy szĂ©tnyĂljanak. HelyezzĂĽk a rácsra, majd gyakori, aprĂł forgatások mellet pirĂtsuk meg a teljes kĂĽlsõ felĂĽletĂ©t.
ElkĂ©szĂthetjĂĽk kĂĽlön is a hĂşst Ă©s a gyĂĽmölcsöket. ĂŤzlĂ©s szerint bármilyen gyĂĽmölcsöt grillezhetĂĽnk, ami nem tĂşl lĂ©dĂşs.
Tálalásnál a gyümölcsöt egyszerûen a húsra helyezzük.

Az elmaradhatatlan barbecue (BBQ) mártás
Hozzávalók:
1 1/2 csésze barna cukor
1 1/2 csésze ketchup
1/2 csésze vörös borecet
1/2 csĂ©sze vĂz
1 evõkanálnyi Worcestershire szósz
2 1/2 evõkanálnyi mustár
2 teáskanálnyi pirospaprika
2 teáskanálnyi só
1 1/2 teáskanálnyi bors
1 csipetnyi erõs paprika szósz
ElkĂ©szĂtĂ©s:
A hozzávalĂłkat egy tálba öntjĂĽk, majd egy botmixer segĂtsĂ©gĂ©vel simára turmixoljuk.
Mustáros grillbatyu
Hozzávalók:
Ez azon kevĂ©s receptjeim egyike, amit karajbĂłl kĂ©szĂtek, mĂ©ghozzá rövidkarajbĂłl. Ezt a hĂşsfĂ©lĂ©t szárazsága miatt - szinte teljesen zsĂrmentes - nem szoktuk grillezĂ©shez javasolni. A következõ mĂłdon elkĂ©szĂtve biztosak lehetĂĽnk benne, hogy a vĂ©geredmĂ©ny meglepõen Ăzletes lesz.
ElkĂ©szĂtĂ©s:
Két szelet karajt klopfoljunk ki, majd fektessünk le egymás mellé. Az egyiket kenjük meg mustárral, tegyünk rá egy paradicsomkarikát, majd szórjuk meg kevés reszelt sajttal. A másik szelet húst helyezzük rá, s a széleit erõteljesen nyomkodjuk össze. Oldalanként kb. 4-6 perc alatt a hús átsül, azonban a benne lévõ mustár, illetve sajt nem engedi kiszáradni.

Rokfortos szûz egészben grillezve
Hozzávalók:
Ezt a fogást az Ănyencek figyelmĂ©be ajánlom. ElõkĂ©szĂtĂ©se nagyon egyszerĂ», de a grillezĂ©snĂ©l már jobban rĂ©sen kell lennĂĽnk.
ElkĂ©szĂtĂ©s:
Fogjunk egy egĂ©sz szĂ»zpecsenyĂ©t - kb. 35 - 50 dkg közöttit. Hosszanti irányban az egyik oldalát vágjuk be oly mĂłdon, hogy a hĂşst fĂ©lbe tudjuk nyitni. Nagyon gyengĂ©n klopfoljuk meg, tegyĂĽnk bele reszelt rokfort sajtot, de akár a márványsajt is kitĂ»nõ. Ă“vatosan hosszában csukjuk be. Ha jĂłl csináltuk, akkor ismĂ©t egy hengerformájĂş pecsenyĂ©t kaptunk. Egy hosszĂş hĂşstĂ» segĂtsĂ©gĂ©vel fogjuk össze, majd minden oldalrĂłl egyenletesen sĂĽssĂĽk át. Miután a hĂşs viszonylag vastag, ezĂ©rt nagyon kell ĂĽgyelnĂĽnk arra, hogy kĂvĂĽlrõl ne Ă©gjen meg, a belseje pedig enyhĂ©n rĂłzsaszĂn maradjon.

Wellness-nyárs
ElkĂ©szĂtĂ©s:
A pulyka vagy csirkemellet vágjuk 3 x 3 cm-es kockákra. Mossunk meg friss kaprot, Ăşjhagymát, vagy pĂłrĂ©hagymát, dörzsöljĂĽk meg a tenyerĂĽnk között, mintha papĂrt sodornánk. Ilyenkor a rostok szĂ©tnyĂlnak, s jobban kiadják az Ăzeket. HelyezzĂĽk rá a mellszeleteket, majd egy nyársra tĂ»zve tegyĂĽk a grill rácsra. Salátával Ă©s lime-al tálaljuk.

|< Kezdďż˝
< El�z�
1
2
3
4
K�vetkez� >
Utolsďż˝ >|
Hozz�sz�l�sok Kedves Olvas�! Jelentkezzen be �s akkor hozz�sz�lhat a t�m�hoz!