ProgramajĂĄnlĂł
Mïżœjus 2024
H K S C P S V
29301 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Ebben a hïżœnapban
HĂ­rfolyam
14:42 
Csongråd megyében is tåmogatjåk a Mintamenza program terjedését
14:41 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Az oroszok hajĂłk elsĂŒllyesztĂ©sĂ©vel foglyul ejtettĂ©k az ukrĂĄn flotta egy rĂ©szĂ©t
14:40 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Orosz lap: Viktor Janukovicsot ĂĄllĂ­tĂłlag infarktussal kĂłrhĂĄzban kezelik
14:38 
Versenyuszoda Ă©pĂŒl GödöllĂ”n
14:36 
Ukrån vålsåg - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelÔit
13:44 
DiszkĂłtragĂ©dia - Fenntartotta a korĂĄbbi jogerĂ”s Ă­tĂ©letet a KĂșria a West BalkĂĄn-ĂŒgyben
Szeged
Szegedi hĂ­rek
SzĂ­nhĂĄzi vilĂĄgnapi programok Szegeden
VĂĄlasztĂĄs 2014 – Bajnai: ĂĄprilisban hosszĂș tĂĄvra eldĂ”l, az orszĂĄg merre halad tovĂĄbb
Szabó Gåbor akadémikust javasolja rektornak a Szegedi Tudomånyegyetem szenåtusa
Balett és fantasztikus vígjåték a Szegedi Nemzeti Színhåz mårciusi mûsorån
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
Magazin
Uccai dumĂĄk
Politikus szerepek
Jåték
Kivirågzås vezényszóra
AutĂłk
Bemutatta a BMW az elsĂ” elektromos meghajtĂĄsĂș modelljĂ©t
Jegyzet Jegyzet
Tårsasjåték politikai uborkaszezonra
MunkatĂĄrsunktĂłl   2007 July 16, Monday  

Ha Ă©ppen szĂŒnetel a Parlament munkĂĄja, ha az AlkotmĂĄnybĂ­rĂłsĂĄg szabadsĂĄgra menekĂŒl a sok beadvĂĄny elĂ”l, ha az OVB mĂĄr ki sem lĂĄtszik a sok nĂ©pszavazĂĄsi kezdemĂ©nyezĂ©s mögĂŒl, akkor sem kell meglennĂŒnk politika nĂ©lkĂŒl. A mi ajĂĄnlatunk azonban kĂŒlönleges.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF

Nem kell mĂĄst tennĂŒnk otthon, mint leporolnunk valamelyik klasszikus tĂĄrsasjĂĄtĂ©kot, mondjuk a ma is oly aktuĂĄlis: GazdĂĄlkodj okosan! nĂ©vre hallgatĂłt, majd aktualizĂĄlni a szabĂĄlyokat. Az Ășgynevezett lĂ©pegetĂ”s tĂĄrsasjĂĄtĂ©kok nagy erĂ©nye ugyanis olyan, hogy csak a mezĂ”khöz tartozĂł kĂĄrtyĂĄkat kell kicserĂ©lni, hiszen a rajtuk lĂ©vĂ” utasĂ­tĂĄsok bĂĄrmikor ĂșjraĂ­rhatĂłk, akĂĄr a törvĂ©nyek, a kormĂĄnyprogramok, vagy maga az AlkotmĂĄny. A szabĂĄlyok kialakĂ­tĂĄsĂĄnĂĄl azonban ĂŒgyeljĂŒnk a politikai egyensĂșlyra, hiszen egy jĂĄtĂ©k csak akkor jĂł, ha minden tĂĄrsasĂĄg Ă©lvezi, legyen az az MSZP vecsĂ©si alapszervezete, vagy a szĂ”regi Csodaszarvas PolgĂĄri Kör.  
  Ha csak az elmĂșlt bĂ” egy esztendĂ” belpolitikai törtĂ©nĂ©seit Ă©pĂ­tjĂŒk be a jĂĄtĂ©kba, akkor feltĂ©tlenĂŒl az Öszödi beszĂ©d nĂ©ven elhĂ­resĂŒlt miniszterelnöki magĂĄnszĂĄm aktualitĂĄsaival kell kezdenĂŒnk. Így pĂ©ldĂĄul legyenek olyan mezĂ”k a tĂĄrsasjĂĄtĂ©kban, melyekre lĂ©pve a következĂ” utasĂ­tĂĄsokat kell vĂ©grehajtani: „ EkĂșrtad, lĂ©pj vissza öt mezĂ”t." EnnĂ©l csak az sĂșlyosabb, amikor azt olvashatjuk a kĂĄrtyĂĄn, hogy „ElkĂșrtad, de nagyon, lĂ©pj vissza tizet." Javasolt mĂ©g a következĂ” szöveg: „Böszme voltĂĄl, kimaradsz egy dobĂĄsbĂłl." vagy „Csak imitĂĄltad a kormĂĄnyzĂĄst, helyben maradsz." Bonusz ponthoz juthatnak azok, akik feltĂ»nĂ©s nĂ©lkĂŒl ki tudtak juttatni egy kazettĂĄt egy zĂĄrt ĂŒlĂ©srĂ”l, illetve a leggyorsabban ki tudjĂĄk mondani azt a szĂłt, hogy konvergencia program.
  Hogy ne csak a kormĂĄnyoldal viselt dolgain derĂŒljön a vakĂĄciĂłzĂł nĂ©p, nĂ©hĂĄny elemet csempĂ©szĂŒnk be a jĂĄtĂ©kba nĂ©hĂĄny elemet a Fidesz nĂ©pszavazĂĄsi kezdemĂ©nyezĂ©seibĂ”l is. PĂ©ldĂĄul: „Nem fizettĂ©l vizitdĂ­jat, hĂșzz egy mĂĄsik lapot." vagy „Nem kaptĂĄl a benzinkĂștnĂĄl fejfĂĄjĂĄs csillapĂ­tĂłt, menj vissza hĂĄrom lĂ©pĂ©st." esetleg „Fenyegetted az OVB-t, mindenki elĂ”re lĂ©p egy mezĂ”t a te kivĂ©teleddel." VĂ©gĂŒl egy javaslat szintĂ©n a Fidesz kapcsĂĄn:"Mindig kivonulsz, amikor a miniszterelnök bevonul, menj elĂ”re hĂĄrom lĂ©pĂ©st, majd vissza ötöt, vĂ©gĂŒl ismĂ©t elĂ”re egyet."
  A tavaly Ă”szi tĂŒntetĂ©sek Ă©s rendbontĂĄsok sem maradhatnak ki a tĂĄrsasjĂĄtĂ©kbĂłl. A következĂ” lĂ©pĂ©skombinĂĄciĂłkat Ă©pĂ­thetjĂŒk be a jĂĄtĂ©kba: „ElloptĂĄl egy tankot, keresztbe ĂĄtvĂĄghatsz a jĂĄtĂ©kmezĂ”n." „A vĂ­zĂĄgyĂșd elĂĄsta magĂĄt a SzabadsĂĄg tĂ©ren, mindenki megelĂ”zhet, mĂ©g az is, aki mĂ©g egyet sem dobott." „ÁthĂ­vtad a tömeget a Kossuth tĂ©rrĂ”l a SzabadsĂĄg tĂ©rre, van mĂ©g egy dobĂĄsod." vĂ©gĂŒl „EltalĂĄlt egy gumilövedĂ©k, kĂłrhĂĄzban fekszel, kimaradsz hĂĄrom dobĂĄsbĂłl."
  Ha mĂĄr a rendĂ”rsĂ©gnĂ©l tartunk, akkor mĂĄs esemĂ©nyek kapcsĂĄn is Ă©rdemes bevenni a testĂŒletet a jĂĄtĂ©kba: „VeszĂ©lyes környĂ©kre tĂ©vedtĂ©l, tĂșl sok a rendĂ”r körĂŒlötted, elĂ”refuthatsz öt mezĂ”t. "PiszkĂĄltad a tĂ©rfigyelĂ” kamerĂĄt, nem hiszel az ĂșjsĂĄgĂ­rĂłnĂ”nek, dobj egy mĂĄsikat." „OrszĂĄggyĂ»lĂ©si kĂ©pviselĂ”t vertĂ©l, dicsĂ©retet kapsz, de nem lĂ©phetsz elĂ”re." vĂ©gĂŒl „PĂ©nzjutalmat adtĂĄl a barĂĄtnĂ”dnek, nincs több dobĂĄsod."
    VĂ©gezetĂŒl lĂĄssunk kĂ©t egĂ©szen aktuĂĄlis pĂ©ldĂĄt: „KĂ©t perccel gyorsabban adtad be a nĂ©pszavazĂĄsi kezdemĂ©nyezĂ©sedet, az Ă©lre ugorhatsz." „Rasszista megjegyzĂ©seket tettĂ©l nĂ©ger futballistĂĄkra, menj vissza a kiindulĂł pontra."
  Ilyen, Ă©s hasonlĂł utasĂ­tĂĄsok beĂ©pĂ­tĂ©sĂ©vel egĂ©szen Ă©lvezetes tĂĄrsasjĂĄtĂ©kot alkothatunk, amely egyrĂ©szt segĂ­t feldolgozni az elmĂșlt hĂłnapok politikai esemĂ©nyeit, mĂĄsrĂ©szt talĂĄn rĂĄĂ©breszt bennĂŒnket arra, milyen szĂłrakoztatĂł dolgokat produkĂĄl nĂĄlunk a közĂ©let. JĂł jĂĄtĂ©kot kĂ­vĂĄnunk!

Szincsok György 


Hozzïżœszïżœlïżœsok Kedves Olvasïżœ! Jelentkezzen be ïżœs akkor hozzïżœszïżœlhat a tïżœmïżœhoz!



Webradio.hu - Szegedi, orszïżœgos ïżœs sport hïżœrek a nap 24 ïżœrïżœjïżœban!:HĂ­rek



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player