ProgramajĂĄnlĂł
Mïżœjus 2024
H K S C P S V
29301 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Ebben a hïżœnapban
HĂ­rfolyam
14:42 
Csongråd megyében is tåmogatjåk a Mintamenza program terjedését
14:41 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Az oroszok hajĂłk elsĂŒllyesztĂ©sĂ©vel foglyul ejtettĂ©k az ukrĂĄn flotta egy rĂ©szĂ©t
14:40 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Orosz lap: Viktor Janukovicsot ĂĄllĂ­tĂłlag infarktussal kĂłrhĂĄzban kezelik
14:38 
Versenyuszoda Ă©pĂŒl GödöllĂ”n
14:36 
Ukrån vålsåg - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelÔit
13:44 
DiszkĂłtragĂ©dia - Fenntartotta a korĂĄbbi jogerĂ”s Ă­tĂ©letet a KĂșria a West BalkĂĄn-ĂŒgyben
Szeged
Szegedi hĂ­rek
BÔrgyógyåszati tåvkonzultåciós rendszert fejlesztettek Szegeden
SzĂ­nhĂĄzi vilĂĄgnapi programok Szegeden
Szabó Gåbor akadémikust javasolja rektornak a Szegedi Tudomånyegyetem szenåtusa
Balett és fantasztikus vígjåték a Szegedi Nemzeti Színhåz mårciusi mûsorån
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
Magazin
Uccai dumĂĄk
MadagaszkĂĄr
Jåték
Kivirågzås vezényszóra
AutĂłk
SEMA: 600+ lóerÔs Elantra GT a Bisimototól
Zenei hĂ­rek Zenei hĂ­rek
Elindult az Elektrolit!
MunkatĂĄrsunktĂłl   2005 September 07, Wednesday  

Beindult Ășj csatornĂĄnk az Elektrolit, mely elsĂ”sorban az elektronikus zene kedvelĂ”it vĂĄrja napi huszonnĂ©gy ĂłrĂĄban, folyamatosan frissulĂł zenei kĂ­nĂĄlatĂĄval.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
Elindult a WebrĂĄdiĂł vadonatĂșj zenefolyama, Elektrolit nĂ©ven.
A csatorna az elektronikus zenék vilågåba kalauzolja a hallgatókat, a nap huszonnégy óråjåban.

Mivel e muzsikĂĄk napjaink zenei kultĂșrĂĄjĂĄnak egyik legdinamikusabban fejlĂ”dĂ” rĂ©szĂ©t kĂ©pezik, a csatorna is folyamatos frissĂ­tĂ©s Ă©s szerkesztĂ©s alatt ĂĄll, nyomon követi a mĂ»fajon belĂŒli törtĂ©nĂ©seket, s igyekszik a lehetĂ” legszĂ©lesebb palettĂĄjĂĄt kĂ­nĂĄlni a zenei vĂĄlasztĂ©knak.

CĂ©lunk kettĂ”s a Elektrolit lĂ©trehozĂĄsĂĄval: szĂłrakoztatni az elektronikus zenei stĂ­lusok kedvelĂ”inek igen nĂ©pes tĂĄborĂĄt, valamint a felvĂ©teleken keresztĂŒl bemutatni az Ă©rdeklĂ”dĂ”, e zenei vilĂĄgot kevĂ©ssĂ© ismerĂ” hallgatĂłk szĂĄmĂĄra, mit is nevezĂŒnk valĂłjĂĄban a huszonegyedik szĂĄzadban modern elektronikus zenĂ©nek.

Sajnos elmondhatĂł, hogy hazĂĄnkban az igazĂĄn nagyközönsĂ©g szĂĄmĂĄra az elektronikus zene vagy egy megfoghatatlan, valĂłjĂĄban Ă©rtelmezhetetlen szĂłkapcsolatot jelent, vagy legtöbbször tĂ©vesen azonosĂ­tjĂĄk teljes egĂ©szĂ©ben holmi primitĂ­v szerkezetĂ», kevĂ©s zenei ötletet magĂĄĂ©nak tudĂł gagyival, amit sokan, az elterjedt kifejezĂ©ssel Ă©lve hĂ­vnak gyakran "tĂŒc-tĂŒc-zenĂ©nek", s hasonlĂłknak.

Nem titkolt szĂĄndĂ©kunk a Elektrolit lĂ©trehozĂĄsĂĄval, hogy ezt az igen tĂ©ves, közhelyeken, sztereotĂ­piĂĄkon alapulĂł nĂ©zetet eloszlassuk nĂ©mikĂ©pp az Ă©rdeklĂ”dĂ” hallgatĂłk körĂ©ben, s rĂĄvilĂĄgĂ­tsunk, hogy az elektronikus zenei stĂ­lusok napjaink kortĂĄrs zenei kultĂșrĂĄjĂĄnak mennyire sokszĂ­nĂ», vĂĄltozatos, komoly Ă©rtĂ©keket kĂ©pviselĂ”, s fontos rĂ©szĂ©t kĂ©pezik, melyek sokszor keverednek nem csak egymĂĄssal, de - az elektronikus zenĂ©hez kĂ©pest - klasszikusnak nevezhetĂ” mĂ»fajokkal, akĂĄr a nĂ©pzenĂ©tĂ”l kezdve, a jazzen ĂĄt, a rockig.

VĂĄrakozĂĄsaink alapjĂĄn a csatorna rendszeres hallgatĂłi elsĂ”sorban a fiatal, fogĂ©kony, gimnazista, egyetemista korosztĂĄlybĂłl kerĂŒlnek majd ki nagy szĂĄmmal, ĂĄm termĂ©szetesen az idĂ”sebbek Ă©rdeklĂ”dĂ©sĂ©re is szĂĄmĂ­tunk.

A Elektrolit igyekszik lehetÔségeihez mérten minél szélesebb, s színesebb palettåról jåtszani az elektronikus zene felvételeket. Terveink szerint az összes jelentÔs stílus hallható lesz a zenefolyam kínålatåban, legyen szó az alap stílusoknak nevezhetÔ house-ról, technóról, elektróról, jungle-rÔl és drum and bassrÔl, breakbeatrÔl, trance-rÔl, trip-hopról, ambientrÔl, dubról, vagy ezek egyes mutåciójåról, a click house-tól egészen a dubsteppig.
SÔt, nem csak a tåncorientålt dance stílusok kapnak helyet a csatorna repertoårjåban, hanem az egész mûfaj fejlÔdését magåban hordozó kísérleti elektronikus zenék is megszólalnak majd.

A Elektrolit jelenlegi ållapotåban még koråntsem végleges, a zenei båzis kialakítåsa folyamatban van, s hamarosan létrejön a heti mûsorbeosztås is.

Terveink között egy, a nap legnagyobb rĂ©szĂ©t felölelĂ”, a hallgatĂłk kĂ©rĂ©sein is alapulĂł "szokvĂĄnyos" zenefolyam, valamint a dĂ©lutĂĄni Ă©s esti ĂłrĂĄkat betöltĂ” szerkesztett mĂ»sor szerepel, melyben többek között bemutatkozhatnak majd a kĂŒlönbözĂ” stĂ­lusokban alkotĂł fiatal hazai zenĂ©szek, s lemezlovasok is.
JelentĂ”s idĂ”t szĂĄnunk az Ășgynevezett klasszikus felvĂ©teleknek, melyek az elektronikus zene, s az egyes stĂ­lusok kezdetĂ©ig visszanyĂșlva mutatjĂĄk majd be az elmĂșlt 3-4 Ă©vtized, s elsĂ”sorban az elmĂșlt 15-20 Ă©v zenei törtĂ©nĂ©seit.

A Elektrolit terveink szerint a Webrådió legfrissebb, legaktualizåltabb, s leghallgatottabb csatornåja lesz, mely 128 kbps minÔségben vårja a hallgatókat!

Érdemes tehĂĄt hallgatni az Elektrolitot, az elkövetkezĂ” idĂ”szakban pedig sĂ»rĂ»n figyelni a vĂĄltozĂĄsokat, ugyanis a csatorna folyamatos frissĂŒlĂ©ssel, bĂ”vĂŒlĂ©ssel a napokban veszi fel "vĂ©gleges alakjĂĄt".

Az Ășj csatornĂĄval pĂĄrhuzamosan ezek utĂĄn idĂ”nkĂ©nt elektronikus zenei tĂ©mĂĄjĂș cikkeket is olvashatnak lĂĄtogatĂłink a WebrĂĄdiĂłn, melyek szorosan kapcsolĂłdnak majd az Elektrolit aktuĂĄlis mĂ»soraihoz.

kmn

Hozzïżœszïżœlïżœsok Kedves Olvasïżœ! Jelentkezzen be ïżœs akkor hozzïżœszïżœlhat a tïżœmïżœhoz!



Webradio.hu - Szegedi, orszïżœgos ïżœs sport hïżœrek a nap 24 ïżœrïżœjïżœban!:HĂ­rek



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player